Politică

Functionarii nu trebuie implicati in campanie

Doina Ganea
13 mai 2008 1086 vizualizări
apel la echidistanta politica din patea institutiilor statului

Asociatia Pro Democratia (APD) isi exprima preocuparea cu privire la implicarea institutiilor publice centrale si locale, precum si a reprezentantilor acestora in sustinerea unor candidaturi din campania electorala pentru alegerile locale. Constatind multiplicarea exemplelor de folosire abuziva a resurselor publice in campania electorala, de implicare a functionarilor publici in sprijinirea unor candidaturi si luarea, chiar de catre Presedintele Romaniei, a unei pozitii in favoarea unui candidat in alegerile locale, APD face apel la toate autoritatile publice pentru respectarea principiului neutralitatii statului si institutiilor sale in contextul campaniei electorale. "APD solicita candidatilor care ocupa functii publice diferentierea clara intre atributiile ce le revin in virtutea acestor functii si activitatile specifice campaniei electorale, functionarilor publici pastrarea independentei si neutralitatii in conformitate cu statutul functiei pe care o detin, iar Presedintelui Romaniei respectarea neutralitatii celei mai inalte functii in stat, in spiritul prevederilor constitutionale. APD subliniaza faptul ca incalcarea principiului fundamental al neutralitatii statului si folosirea resurselor materiale, umane si de imagine ale institutiilor acestuia in campania electorala sint de natura sa afecteze egalitatea de sanse in cursa electorala pentru alegerile locale", se arata intr-un comunicat transmis de Laura Radulescu, director adjunct al Asociatiei Pro Democratia. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.