Politică

Usturoi ii cere primarului Brasov sa se amendeze singur

Iulia Crețu
13 mai 2008 934 vizualizări
Directia de Cultura cere PSD-ului sa scoata avizul de la Ministerul Culturii pentru campania electorala din coasta monumentelor istorice

Dupa ce la Focsani Primaria a fost somata sa intre in legalitate cu privire la amplasarea "cuburilor" electorale ale PSD din sensurile giratorii din apropierea Muzeului de Istorie si a Teatrului Municipal, Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a trimis o avertizare similara si primarului de la Marasesti, Emilian Brasov. In plina campanie electorala acesta si-a amplasat afisul de promovare chiar in perimetrul de protectie al monumentului istoric Statuia Victoriei - Tisita. Adresele de cerere de intrare in legalitate au fost trimise si catre Inspectoratul de Stat in Constructii, institutie abilitata sa dea avizul de constructie pentru astfel de bannere. Publicitatea de orice fel, fie ea si electorala are un regim special in perimetrul de 100 de metri din jurul monumentelor de patrimoniu. Astfel, pentru ca un politician sa isi arate sloganul si sigla linga cladirile si monumentele de patrimoniu trebuie sa aiba la dosar un aviz direct de la Ministerul Culturii. Fapt asupra caruia atrage atentia Paraschiv Puiu Usturoi, director la Cultura. Acesta avertizeaza Primariile care nu iau in serios aceste prevederi ca risca amenzi destul de consistente, de pina la 8 mii RON (80 milioane de lei vechi). "Urmare a constatarii noastre privind amenajare panou publicitar in zona de protectie a monumentului istoric Statuia Victoriei - Tisita, va inaintam solicitarea intrarii in legalitate prin dezafectarea zonei si intocmirea dosarului, pentru a fi inaintat spre analiza Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice Bucuresti, eventual plasarea panoului in afara zonei de protectie. In conditiile in care lucrarea a fost executata fara emiterea Certificatului de urbanism, in care aveati obligatia sa precizati obtinerea avizului MCC, care trebuia sa stea la baza obtinerii autorizatiei de construire aveti obligatia sa dezafectati zona si sa dispuneti sanctiunea contraventionala beneficiarului lucrarii", se arata intr-o adresa de la Directia de Cultura catre Primaria Marasesti. Dupa cum de la municipiu explicatiile nu ajung in acest caz, cel mai probabil nici la Marasesti edilul nu se va amenda de unul singur chiar pe el si partidul care-l sustine, PSD. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.