Politică

Cinci pentru Primaria Odobesti

Doina Ganea
12 mai 2008 4369 vizualizări
Primaria Odobesti este rivnita de mai multi politicieni locali u primarul Daniel Nicolas (PSD), fostul primar din perioada 1996-2000, Florin Sandu Minea (PC), Adrian Juravle (PD-L), Andrei Stefanache (PNL) si Vasile Taranciuc (PNG-CD) u candidatii au identificat aproape aceleasi probleme ale orasului dar propun solutii diferite

Postul de edil sef al celui de al doilea oras viticol din judet este rivnit de liderii locali ai celor mai importante partide. Actualul primar Daniel Nicolas isi mai doreste un mandat de primar, al doilea, tot sub umbrela PSD, partid pe care-l conduce la nivel local. Fostul primar al Odobestilor din perioada 1996-2000, Florin Sandu Minea isi doreste de asemenea sa preia friiele Odobestiului din partea conservatorilor. Sef peste odobesteni se vrea si democrat-liberalul Adrian Juravle, liderul organizatiei locale a PD-L. In cursa electorala se afla si liberalul Andrei Stefanache, iar PNG-CD l-a aruncat in cursa electorala pe omul de afaceri Vasile Taranciuc. Potrivit declaratiilor, toti candidatii au identificat cam aceleasi probleme care ar trebui rezolvate in orasul lor. Acestea se refera la construire unui dig de protectie, asflatarea strazilor, atragerea de investitori si crearea de locuri de munca. Actualul primar se afla in fruntea orasului din anul 2004 si isi doreste inca un mandat pentru a continua proiectele deja incepute, dupa cum a sutinut intr-o declaratie anterioara. Pentru social-democratul Daniel Nicolas cel mai important proiect este cel legat de alimentare cu gaze a orasului, investitie, in valoare de 3,8 milioane de euro care este deja inceputa si care are termen de finalizare 18 luni. Printre proiectele actualului primar se mai regaseste si montarea unor centrale termice la fiecare scara de bloc, precum si extinderea retelei de apa si canalizare, proiect derulat prin Asociatia de Dezvoltare Comunitara. Daniel Nicolas, care si-a sarbatorit ieri implinirea a 36 de ani n-a putut fi contactat de reporterii nostri pentru a-si completa lista proiectelor pentru orasul Odobesti


Strazi, gaze, diguri "" promisiuni de campanie


Cel care sustine ca are cele mai multe sanse de cistig in fata lui Nicolas este democrat-liberalul Adrian Juravle, care s-a hotarit sa faca din Odobesti un oras modern, iar din primarie o administratie locala transparenta cu functionari mai aproape de cetatean. "Ca prima prioritate am in vedere modernizarea retelelor de apa si introducerea retelei de gaze pentru locuitori, reamenajarea islazului, construirea unui dig de aparare de la Supusi pina la Unirea care sa protejeze cartierele de viituri. Vrem sa atragem investitori pentru crearea de noi locuri de munca si sa infiintam un birou de relatii cu publicul in Cartierul Unirea pentru a veni in intimpinarea cetateanului", ne-a declarat candidatul PD-L la Primaria Odobesti, Adrian Juravle.

Candidatul PNG-CD, Vasile Taranciuc spera ca odata cu intrarea lui la conducerea orasului sa se schimbe ceva din mentalitatea oamenilor si sa reuseasca atragerea tinerilor prin constructia unei fabrici de confectii in Odobesti. "Un oras de podgorie care trebuie sa prospere din asta pentru ca nu avem altceva. Problema nr.1 este cea a viticultorilor care nu au posibilitatea sa-si vinda intreaga cantitate de vin. Daca viticultorii au bani si orasul va prospera. Noi dorim atragerea de investitori pentru constructia unei fabrici de confectii la Odobesti. De la Supusi si pina la Unirea, trebuie un dig de protectie puternic pentru ca apa sa nu mai intre pe strazi. As continua asfaltarea intregului oras pina la Focsani. Mai vreau sa se deschida drumul vinului pentru atragerea de turisti, pentru ca avem multe hrube neexploatate si citeva monumente istorice. De asemenea, militez pentru infiintarea unui combinat sI pentru asigurarea caldurii centralizate pentru locuitorii de la bloc", a declarat Vasile Taranciuc.


"Odobestiul n-are nevoie de un primar navetist"


Liberalul Andrei Stefanache crede ca viitorul primar n-ar mai trebui sa mai fie un primar navetist, ci un odobestean care sa imparta si bucuriile si necazurile 24 de ore din 24 cu locuitorii orasului. "Primarul trebuie sa nu mai fie navetist. Una este sa locuiesti in acelasi oras si alta sa pleci dupa orele de program acasa la Focsani unde ai apa calda si caldura. Cred ca prioritatea nr. 1 este refacerea digului. As dori ca ploaia sa nu mai imparta odobestenii in doua. Unii care se roaga sa nu mai ploua si altii se bucura ca le uda recoltele. In zona Unirea am vrea sa facem un birou de audiente sI un birou pentru Politia Comunitara. Avem programe pentru tineret si pentru infiintarea unul Club al virstnicilor", a enumerat candidatul PNL, Andrei Stefanache numai citeva dintre proiectele sale pentru odobesteni.

Ca si ceilalti candidati, Florin Sandu Minea, fost primar al orasului in mandatul 1996-2000 din partea PSD, isi propune sa aduca orasul pe culmile progresului, dar se fereste sa faca promisiuni nerealiste. " Ce proiecte sa mai am si eu cind sint atitia candidati care promit marea cu sarea. Eu cred ca ar trebui o mai mare transparenta la Primarie, un numar scazut de functionari, macar cel din anul 2000, cind am plecat eu de la primarie si erau 54 de angajtI nu ca acum, peste 100. Sa mentinem taxele si impozitele macar la nivelul acestui an daca nu le putem scadea. Pentru ca ele au fost aproape dublate de la un an la altul", ne-a spus fostul primar al Odobestiului, candidatul PC, Florin Sandu Miinea. Chiar daca numai unul dintre ei va ajunge sef peste odobesteni, toti candidatii spera ca vor afla cum este sa conduci destinele unui oras viticol din jiltul de primar. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.