Politică

In bannere sa ne luptam!

Mihaela Beșleagă
7 mai 2008 869 vizualizări
PSD conduce detasat cu 104 bannere arborate prin judet, urmat de PDL cu 56, PNL cu 40 si PC cu 3 postere electorale montate pe stilpii Electrica u Sucursala de Distributie a Energiei Electrice estimeaza ca va incasa sume importante de pe urma campaniei

Partidele mari s-au grabit sa ia ochii alegatorilor si sa isi afiseze bannerele in oras inca din primele ore de la startul campaniei, in principal pe arterele centrale, cele mai circulate. In Vinerea Mare, pe 25 aprilie, cu citeva zile inaintea startului oficial al campaniei electorale, s-au montat afisele PNL, au urmat social-democratii in prima zi de campanie, iar la inceputul acestei saptamini a venit si rindul celor de la PDL sa arboreze o parte din bannere. Nu au lipsit nici incidentele legate de montarea acestor postere si reclamatiile partidelor pe motiv ca li s-au ocupat locatiile. Din toata aceasta tevatura cistigata pare sa fie Electrica, care a incasat sume importante din exploatarea retelei, respectiv inchirierea stilpilor pentru afisarea bannerelor. Astfel, partidele au alocat din bugetul de campanie, in functie de numarul afiselor arborate la sosea, sume semnificative, avind in vedere ca tariful unic pentru inchirierea unui stilp electric este de 50 lei/luna, deci 100 lei/banner/luna intra in visteria Electrica. Conform datelor centralizate la zi, SDEE a contractat inchirierea stilpilor pentru afisajul a 137 bannere numai in Focsani cu PSD, PNL, PDL si PC. La nivelul judetului exista 203 bannere, dintre care cele mai multe, 104, poarta marca PSD: 56 sint montate in Focsani, cite 10 in Panciu, Odobesti, Marasesti, Adjud, 5 la Gugesti si 3 la Suraia. Urmeaza PDL, cu 56 de bannere postate in tot judetul: 38 in Focsani, 9 la Adjud, 6 la Marasesti si 3 la Odobesti. PNL are 40 de bannere afisate doar in Focsani. Si Partidul Conservator are aviz de amplasare in 3 locatii din municipiu.


Cit incaseaza Electrica din afisajul electoral?


Un calcul simplu arata ca bugetul Electrica pentru luna mai s-a suplimentat cu 20.300 lei. "Partidele si candidatii pot veni in continuare cu solicitari, inclusiv pentru alte locatii din judet, pentru care vom face anexe la contract, insotite de certificate de urbanism. Asteptam in acest sens solicitari de la PNL pentru afisaj si in alte localitati", a spus Dumitru Danila, directorul Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Focsani. SDEE incheie doar contract de inchiriere stilpi, pe baza certificatului de urbanism emis de Primarie. "Fiecare partid sau candidat alege cu cine sa monteze, dar pentru ca nu exista multe societati care detin utilajele necesare, cei mai multi apeleaza la societatile specializate care au contracte cu noi, cum ar fi Electrica Serv si Agentia de Intretinere si Servicii Electrice", a adaugat Dumitru Danila, care este si candidat din partea conservatorilor pentru CL Focsani. Daca se aleg utilajele si personalul Electrica Serv si ale Agentiei de Intretinere si Servicii Electrice (AISE), atunci taxa de montare este de 135 lei/banner. Cei care vor sa amplaseze materiale tip bannere trebuie sa mai plateasca catre Electrica si o taxa de eliberare aviz amplasament, in cuantum de 158,64 lei, dar si o taxa de publicitate, la Primarie. Reprezentantii SDEE reamintesc ca lipirea de afise pe stilpi, posturi de transformare si alte imobile apartinind domeniului companiei este interzisa, fiind acceptate doar bannerele si afisajele luminoase. Cit de persuasive sint materialele electorale raspindite prin judet , tiparite si afisate pe sume importante, vom vedea in ziua alegerilor. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.