Politică

1 Mai «oprisanist» la Focsani

Ziarul de Vrancea
2 mai 2008 1213 vizualizări
Focsanenii nu s-au ingramadit la sarbatoarea PSD, asa cum au facut primarii de prin judet si membrii de partid u la spectacolul electoral au luat parte Miron Mitrea, Cristian Dumitrescu, Marian Oprisan sau George Baesu u acestia au pus la cale strategia de campanie la un mic si o bere la tap u liberalii i-au spionat si le-au fotografiat bannerele de promovare, cu numele lui Oprisan, care nu aveau certificat de urbanism

Incercarea de acaparare a sarbatorii de 1 Mai, Ziua Internationala a Muncii, de catre PSD Vrancea nu s-a finalizat cu rezultatul sperat de organizator, Marian Oprisan, presedintele CJ si candidatul partidului la functia nr. 1 in judet. Anuntat cu aplomb in ziarul de partid, show-ul cu puternic iz electoral nu a mai strins populatia la mici, bere si muzica ca in alti ani. Locatia, Cringul Petresti, ceva mai departe de centrul orasului, nu a reprezentat pentru foarte multi un punct de interes, desi pentru angajatii din sectorul de stat este vacanta pina luni. Cei care au decis sa se destinda la iarba verde au preferat sa se plimbe prin padure, sa joace fotbal sau sa viziteze Muzeul Satului, lasind spectacolul din fata Hotelului Caprioara pentru simpatizanti, simplii membri de partid, angajati ai primariilor PSD, dar si pentru zecile de primari si pesedisti sositi din teritoriu pentru a da bine la venirea mai marilor partidului. La spectacolul cu bere, mici si muzica de chiuiala au venit "in gasca" seful de campanie pentru locale la PSD, Miron Mitrea, fostul europarlamentar Cristian Dumitrescu, deputatul George Baesu, urmati de presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan si, ceva mai retras si stingher, primarul Focsaniului Decebal Bacinschi. Greii au ales sa vina pe jos spre locul manifestarii, folosind plimbarea pentru a face bai de multime, pentru a saruta copiii si pentru a mima interesul fata de problemele cetatenilor.


Mici gratis doar pentru pesedisti


Dupa ce a strabatut aleea, staff-ul PSD s-a oprit la o masa in aer liber unde s-a infruptat din meniul de sarbatoare: mititei si bere la pahar. Citiva comercianti ne-au declarat, sub protectia anonimatului, ca au fost invitati sa-si deschida tarabele ieri in Cring, fara sa li se ceara sa plateasca vreo taxa, majoritatea facind parte din rindurile PSD. Spre deosebire de alte dati, la serbarea de ieri micii au fost gratis numai pentru burtile membrilor de partid, electoratul primind in compensare numai buline autocolante si balonase. Pe scena, artistii platiti sa distreze poporul au adus laude fara numar pentru sefii pesedisti si chiar le-au inventat pe loc versuri in cintecele lor, pentru a fi siguri de un bonus dar si de alte aparitii la programele electorale. Manifestarea a beneficiat de prezentarea "omniprezentului" Octavian Ursulescu si de prestatiile la fel de lingusitoare ale solistei Matilda Pascal Cojocarita, urmata de cei de la Ro-mania, Elena, K1/Brand, Hi-Q, Gelu Voicu si bineinteles, Ansamblul "Tara Vrancei".


Liberalii au inspectat amplasamentul bannerelor


Participantii la paranghelia pesedista au fost "marcati" cu buline autocolante cu numele presedintelui Marian Oprisan si cu baloane rosii si albastre cu sloganul "Marian Oprisan pune vrincenii pe primul loc". Cel care a impartit poporului obiectele promotionale a fost, ca si anul trecut, consilierul local Bogdan Matisan. De altfel, pentru implicarea sa la astfel de evenimente, Matisan ocupa un loc eligibil pe listele PSD si la alegerile din iunie. La manifestarea folosita de PSD pentru a se intilni cu electoratul si-au facut aparitia si liberalii, care au reclamat partidul lui Oprisan ca foloseste bannere electorale inainte de inceputul legal al campaniei pentru alegerile locale. "Spionii" liberali au fotografiat amplasamentul afiselor si mesajele promovate, pentru a avea dovada ca pesedistii uzeaza de texte electorale.


Lui Didi i s-a dezlipit abtibildul


Daca au dus lipsa de oameni interesati de petrecere in aer liber, pesedistilor nu le-au lipsit primarii din judet, actuali si probabil viitorii consilieri, care s-au straduit sa para cit mai multi si cit mai veseli la intimpinarea liderilor. Printre cei care au celebrat 1 mai muncitoresc in sinul partidului s-au numarat edilul de la Marasesti, Emilian Brasov, dar si cel de la Panciu, Ion Petre, imbracat in culoarea partidului, rosu. Pe la mese s-au infruptat si au stat geana pe jurnalisti primarii de la sate, la fel de entuziasmati de eveniment ca si amatorii licorilor lui Bachus. Printre cei care pareau ca au fost fortati sa participe la eveniment s-a numarat edilul sef de la Focsani, Decebal Bacinschi. Primarul Focsaniului isi agatase un zimbet de complezenta in coltul gurii si mergea fara chef alaturi de greii partidului. Edilul a fost si el "insemnat" in plimbarea prin Cring cu un autocolant cu numele sefului sau, insa la la un moment dat abtibildul cu Marian Oprisan i s-a desprins... de la inima. Dat fiind ca relatiile dintre cei doi nu sint la fel de lipicioase precum timbrul de scrisoare, se poate intelege lipsa de aderenta"¦a autocolantului. Noroc de ochiul vigilent al unei jurnaliste care i-a lipit autocolantul primarului, pentru a nu-l pierde.


Mitrea vrea ca 70% din Vrancea sa aiba culoarea rosie


Liderul de campanie al PSD, deputatul Miron Mitrea, a declarat ieri la Focsani ca doreste ca PSD sa cistige in judetul nostru toate orasele, 70% dintre comune si, bineinteles, sefia Consiliului Judetean. "Campania care va incepe cred ca va fi mai putin murdara decit in alti ani. Asa sper si asa se vede deocamdata. La alegerile din iunie, in Vrancea sper sa cistigam cel putin tot atitea primarii cit am cistigat in 2004. Vrem sa luam municipiile, orasele, 60-70% dintre comune si in mod sigur Consiliul Judetean", a declarat deputatul. Intrebat ce caracter au bannerele cu numele sau din Cringul Petresti, Marian Oprisan a negat ca ar fi unul electoral. Acesta s-a laudat ca partidul pe care-l conduce a celebrat in acest fel in fiecare an Ziua Muncii. "Astazi este 1 Mai, aceasta sarbatoare este pentru cetatenii municipiului Focsani si ai judetului Vrancea. Mi se pare normal si nu este pentru prima oara cind PSD organizeaza aceasta actiune. In fiecare an de 1 Mai in acest loc a existat o sarbatoare pentru cetateni" a spus Oprisan. Cit priveste faptul ca acele bannere erau asezate pe cladiri apartinind CJ, cum ar fi Complexul Caprioara si Muzeul Satului, Oprisan a refuzat sa faca orice comentariu, intorcind pur si simplu spatele ziaristilor. (Iulia CRETU, Doina GANEA)



PNL a reclamat bannerele PSD


PNL a depus la Biroul Electoral Municipal o sesizare cu privire la faptul ca PSD a amplasat in Cringul Petresti «materiale publicitare cu caracter electoral». Acestea au fost puse de miercuri seara, iar liberalii sustin ca nu aveau nici un fel de autorizatie de la Primaria Vinatori, condusa de liberalul Gheorghe Macovei. «Mai mult decit atit, observam cu uimire cum Marian Oprisan isi permite, in stilul propriu, sa amplaseze pe o cladire aflata in patrimoniul public, in speta hotelul Caprioara, materiale publicitare ale PSD. In acest fel, presedintele CJ ajunge sa confunde o cladire aflata in patrimoniul institutiei pe care o conduce cu bunurile sale personale, fara nici o rusine », se arata intr-un comunicat de presa al PNL. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.