Politică

Consilierii locali se perfectioneaza la munte

Iulia Crețu
2 mai 2008 790 vizualizări
Mai multi alesi locali focsaneni au posibilitatea de a imbina placutul cu utilul in "excursii" de perfectionare la munte organizate la sfirsit de mandat.

Biletul lor de plecare spre Sinaia si Predeal a fost increderea si votul colegilor din Micul Parlament focsanean. In sedinta ordinara de luna trecuta, social democratii George Mateescu si Ion Vlase, dar si independentul Cezar Mihailescu si-au anuntat dorinta de a se perfectiona pe teme de "Politici de resurse umane in administratia publica" ori de "Construirea si pastrarea echipelor performante". Cursurile sint organizate de Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratie Publica Locala Bucuresti. In art. 41 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata ca alesii locali beneficiaza de plata cursurilor de pregatire, formare si perfectionare profesionala organizate de institutii specializate, in decursul mandatului conform hotaririi de CL. "Alesii locali au obligatia de a aparticipa la cel putin un curs de pregatire in domeniul administratiei publice locale, in decursul primului an de mandat", se arata in proiectul de hotarire. Daca social democratii Vlase si Mateescu vor sa invete la orice virsta, cei doi mai participind in actualul mandat la o serie de pregatiri in administratie in locatii insorite precum Mamaia ori Venus, dar si in statiuni de la cote inalte precum Predeal, independentul Cezar Mihailescu merge pentru prima data la astfel de cursuri. Printre cei care au dorit sa puna mina pe carte intru perfectionarea in administratie s-a numarat initial si veteranul de la CL, social-democratul Sandu Paroiu. Acesta a anuntat inainte de vot ca "daca nu am participat la niciun curs pina acum si cum se termina mandatul, nu ma mai duc nici la acesta". Ramine de vazut daca cei trei consilieri carora li s-a aprobat plecarea mai prind inca un mandat la CL pentru a pune in practica lectiile de la cursuri. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 3 ore, 43 minute, 27 secunde
mos Sandu Paroiu .. e o figura aparte a acestui CL ! Ca participant la destule sedinte pot afirma asta. saracul , ce sa faca el la aceste cursuri, cand el stie doar despre CENTRALIZARE in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.