Politică

S-a stabilit ordinea de afisaj electoral

Mihai Boicu
1 mai 2008 894 vizualizări
Cele 13 partide politice si cei doi candidati independenti care se bat pentru fotoliul de primar al Focsaniului si pentru cele 21 de scaune de consilier municipal au participat ieri, la Primaria Focsani, la tragerea la sorti privind ordinea de afisaj electoral

De pe 2 mai partidele isi vor lipi afisele electorale in ordine pe panourile din cele 7 locatii din municipiu

Reprezentanti ai formatiunilor de pe scena politica, dar si neinregimentatii politic au tras biletele pentru a se stabili modul in care isi lipesc posterele de campanie pe panourile metalice, impartite in cite 45 de compartimente, amplasate in 7 locatii din Focsani. Cetatenii se vor intilni dupa data de 2 mai, in fiecare dimineata cind se vor indrepta spre serviciu, cu fetele zimbitoare si mesajele pline de promisiuni ale candidatilor focsaneni. Locurile unde puteti studia ofertele electorale, dar si expresia fetei celor ce se doresc in fruntea focsanenilor sint: strada Longinescu - linga Gara, b-dul Republicii, b-dul Unirii - linga Sala Polivalenta, b-dul Bucuresti - la Piata SUD, strada Aleea Caminului - cartierul Bahne, strada Marasesti si in fata Scolii din cartierul Mindresti. La tragerea la sorti a bonurilor de ordine s-au prezentat 11 reprezentanti, 10 de la partide si un independent. Daca PSD, PNL, PD-L, PNG, PRM, PIN, Partida Romilor, UPSC, Uniunea Pensionarilor si a Solidaritatii Sociale, Partidul Ecologist si independentul Petre Vintila au venit entuziasmati la extragerea biletelelor norocoase, partide precum PC, PNTCD, PPPS si independentul Ulise Grosu si-au lasat norocul pe mina unui reprezentant al presei. Modul de impartire a compartimentelor pentru afisajul electoral nu a scapat fara a fi criticat de cei implicati in jocul politic. Independentul presedinte de asociatie de bloc, Petre Vintila, a declarat ca el nu se poate compara cu partidele mari, precum PSD ori PNL, si ca s-ar multumi cu un singur panou de afisaj. Dupa explicatiile primarului Decebal Bacinschi, care a completat ca acestea nu pot ramine goale si ca trebuie sa le reimparta, independentul s-a rasucit, gindindu-se poate ca printr-o strategie de "modestie afisata" pierde teren in fata colosilor politici. Care si-au mentionat disponibilitatea de a se promova tot ei pe locurile independentilor. Reprezentantul PNL, Nicolae Latcan chiar a mentionat la auzul vorbelor lui Petre Vintila ca panourile lasate libere de candidatii independenti ar putea fi impartite "frateste" intre formatiunile care au luat punctaje mari la alegerile europarlamentare. In cele din urma, situatia s-a clarificat, in sensul in care si independentii au de umplut cu poze si sloganuri cite trei compartimente de panou de afisaj, la fel ca si partidele politice. Edilul chiar i-a calculat independentului ca nu ar avea nevoie decit de 21 de afise lipite in toate cele 7 locatii din municipiu.


Adversarii politici, vecini de panou


Primarul focsanean Decebal Bacinschi a declarat ca panourile pentru afisajul electoral vor fi pazite de Politia Comunitara, astfel incit sa se evite situatii in care posterele sint rupte, minjite ori se lipesc peste ele poze ale adversarilor. Cel mai fericit de rezultatul tragerii la sorti s-a aratat consilierul local Mioara Lazar, reprezentanta PD-L. "Am ocupat pozitia nr. 9 "¦ Este o pozitie favorabila deoarece sintem la mijlocul panourilor, in centrul atentiei. Oricine trece, indiferent din ce directie, noi avem o pozitie centrala si"¦ echilibrata, asa cum de altfel este si ideologia noastra", a comentat Mioara Lazar, care printr-o coincidenta ocupa si locul 9 pe lista PD-L pentru Consiliul Local. Tragerea la sorti de ieri i-a facut vecini pe "ecologisti" cu liberalii si Partidul Protectiei Sociale, "romii" ii vor avea vecini pe panourile de afisaj pe cei de la PD-L si PIN, in timp ce PSD se afla intre un partid de dreapta, PNT-CD si unul nationalist, PRM. Independentul Ulise Grosu a "cistigat" ocuparea primelor trei panouri gratie unui ziarist de la Radio Dada care a scos din urna numerele de pe panou pentru partidele si candidatii care nu si-au trimis ieri reprezentantii la procedura de tragere la sorti. Este vorba de Partidul Popular si al Protectiei Sociale, PC si PNT-CD. Ordinea in care se vor lipi materialele electorale ale celor 13 partide si 2 candidati independenti este urmatoarea: 1 - candidat independent Ulise Grosu, 2 - Uniunea Pensionarilor si a Solidaritatii Sociale, 3 - UP-SC, 4 - independentul Petre Vintila, 5 - PNL, 6 - Partidul Ecologist, 7 - Partidul Popular si al Protectiei Sociale, 8 - PNG, 9 - PD-L, 10 - Partida Romilor Pro Europa, 11 - PIN, 12 - PC, 13 - PRM, 14 - PSD, 15 - PNTCD. (Iulia CRETU, Doina GANEA)


CASETA


PNL e primul pe panouri la CJ


Biroul Electoral Judetean a stabilit ieri, prin tragere la sorti, ordinea in care partidele politice parlamentare isi vor pune afisele pe panourile de afisaj in perioada campaniei electorale. Cei dintii pe panouri vor fi liberalii, urmati de PRM, PSD, PD-L si PC. In ceea ce priveste partidele neparlamentare, ordinea acestora va fi stabilita de birourile electorale de circumscriptie, tot prin tragere la sorti. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.