Politică

PNL isi face campanie spunind ca e publicitate

Ziarul de Vrancea
26 apr 2008 1013 vizualizări
Liberalii spun ca bannerele cu Romeo Paul Postelnicu montate pe stilpii din oras nu au caracter electoral, deoarece pe ele nu scrie cuvintul candidat si nu li se cere votul focsanenilor u primarul Decebal Bacinschi a cerut Electrica SA sa dea jos toate bannerele

PNL Vrancea a inceput de ieri montarea bannerelor electorale pe stilpii din Focsani, desi oficial campania pentru alegerile locale incepe abia de la 1 mai. In cartierul Sud, dupa montarea primului banner, au aparut si discutiile intre autoritatile locale si politicieni. La fata locului s-a deplasat primarul Decebal Bacinschi, candidatul PSD la Primarie, insotit de secretarul municipal Eduard Corhana, care a cerut celor de la Electrica sa demonteze imediat bannerele liberale. "Cei de la PNL au venit la noi sa ne ceara voie sa monteze 40 de bannere prin oras. Noi le-am dat acordul de principiu, dar le trebuia si certificatul de urbanism, care conform legii se poate elibera in 30 de zile. Ei au niste acte si contracte incheiate cu Electrica, dar le mai trebuie de la noi acel certificat. Abia ieri au depus cererea pentru el. Si, in plus, avizul nostru este pentru perioada 1-31 mai 2008, nu de pe 25 aprilie. M-am intilnit si cu domnul Sapunaru si i-am spus ca nu este legal, campania nu a inceput si nu au autorizatie de la noi. Eu am dat dispozitie sa fie date jos. Sint cam dezbracati baietii astia", a comentat cu subinteles edilul sef, referindu-se la cunostintele juridice ale celor de la PNL. Citiva membri ai staffului de campanie al liberalilor, in frunte cu deputatul Nini Sapunaru, s-au aflat si ei la fata locului pentru a se ingriji ca actiunea nu va fi perturbata de oficialii Primariei. Nicolae Latcan, vicepresedintele PNL, ne-a aratat documentele prin care se dovedea acordul de principiu acordat de municipalitate pe 22 aprilie 2008 cu privire la montarea acestor bannere, dar si contractele cu Electrica si schitele cu amplasamentele din oras pentru cele 40 de bannere. "Noi avem toate actele si sintem in regula. Chiar cei de la Primarie ne-au dat avizul. Nu stiu ce mai vor acum, dar noi am platit taxa de publicitate, asa cum se face, iar pentru stilpii de la Electrica avem contract de inchiriere. Nu e treaba primariei, pentru ca stilpii de la Electrica nu sint proprietatea municipalitatii", ne-a declarat Nicolae Latcan. "Daca este legal sau nu asta va stabili Biroul Electoral Judetean. BEJ poate sa spuna sa le dam jos, poate sa ne sanctioneze, poate sa faca orice. Biroul Electoral stabileste toate acestea. Mergeti unde vreti si vedeti ca mai sint astfel de bannere in tara, numai Focsaniul este oras inchis. Nu scrie nicaieri candidat PNL, scrie vicepresedinte, este o fotografie, nu scrie votati!", a fost de parere presedintele PNL, Nini Sapunaru. Dupa modelul fostului candidat independent la Primaria Iasi, Irina Schrotter, liberalii s-au folosit in toata aceasta perioada de subterfugiul de a nu scrie pe mesajele transmise de Romeo Paul Postelnicu ca este candidatul PNL la functia de primar al Focsaniului, ci doar ca este vicepresedinte al organizatiei. (Doina GANEA)


Peremistii i-au reclamat pe liberali


Adrian Popescu, presedintele PRM Vrancea si Liviu Stanica, candidatul formatiunii la functia de primar al Focsaniului, au reclamat la rindul lor ca liberalii si-ar face propaganda inainte de inceperea campaniei electorale. Cei doi arata ca in blocul B2, scarile I-IV, din bulevardul Unirii nr. 20, au gasit afise cu candidatul PNL Romeo Paul Postelnicu si au cerut Biroului Electoral Municipal sa ia masuri. "Avind in vedere ca orice forma de propaganda electorala care se defasoara inainte de aceasta data reprezinta o incalcare a legii, va solicit, in numele PRM, sa luati masurile care se impun in acest caz", se arata in sesizarea lui Adrian Popescu catre BEM Focsani. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 2 minute, 18 secunde
Liberalii cum au inceput asa vor sfarsi - cu golanii.
, acum 739399 zile, 2 minute, 18 secunde
psd-istii si restu s au suparat ca au pus liberalii benere sau ca nu s au gandit ei inaintea liberalilor la asta :)) foarte tare! nu e campanie...e doar reclama :))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.