Politică

«In Vrancea domneste dictatura incompetentei»

Mihai Boicu
19 apr 2008 1743 vizualizări
"In Vrancea inca este dicatura. Dictatura incompetentei si a bunului plac", a spus premierul Calin Popescu Tariceanu la Focsani, la lansarea candidatilor PNL u liberalii au criticat dur in discursuri actuala administratie u in jur de 1.500 de liberali au participat la lansarea de la Sala Polivalenta u Tariceanu si-a inveselit audienta, spunind despre Nini Sapunaru ca este un pisalog fiindca da buzna peste el in Guvern, iar despre Catalin Kanty Popescu ca era un bun organizator inca din studentie, atunci cind a asigurat bautura pentru o excursie u premierul a inaugurat Salonul Constructorilor si a participat si la o intilnire cu viticultorii

Candidatii PNL au fost lansati in cursa electorala cu aceleasi discursuri virulente din 2004 impotriva administratiei conduse de Marian Oprisan, pe care nu au reusit sa-l inlature de la conducerea CJ. Premierul Calin Popescu Tariceanu, venit sa conduca ostilitatile, a dat nas in nas cu baronul la taiatul panglicii la Salonul Constructorilor. Seful PNL, alaturi de ministrii Varujan Vosganian si Teodor Melescanu, a participat apoi la o dezbatere despre viticultura, la hotelul Solar, unde le-a spus participantilor ca deputatul Nini Sapunaru este "un pisalog" deoarece tot timpul ii cere ceva pentru judet. "Dezvaluirile" liderului PNL au continuat si la lansarea candidatilor de la Sala Polivalenta, unde l-a laudat pe fostul pesedist Catalin Kanty Popescu pentru organizare si a reamintit faptul ca intr-o excursie fostul sau student a umplut portagajul autobuzului cu vin si coniac. Tariceanu, Nini Sapunaru, Romeo Paul Postelnicu si ceilalti vorbitori au sustinut ca "in Vrancea este dictatura" si ca Oprisan trebuie schimbat de alegatori. Prezentarea candidatilor PNL a avut si surprize. Ion Braileanu, fostul sef al Politiei Focsani, va candida la functia de primar in Garoafa. La Poiana Cristei, fostul secretar Vlad Petrus a fost re-re-furat de PD-L, iar liberalii au fost nevoiti sa gaseasca de urgenta un alt candidat.


Liberalii au sunat ieri goarna in organizatie pentru a face o lansare de candidati care sa-l impresioneze pe Tariceanu. Mai intii, premierul a mers sa taie panglica inaugurala la Salonul Constructorilor, organizat in parcarea Dedeman. Aici se adunasera o multime de sefi de institutii, printre care si secretosul Dumitru Paraschiv, de la "doi si-un sfert", care se tot invirtea in loc numai sa nu fie fotografiat. Directorii liberali si-au luat fularele galbene, steagurile cu sageata si au venit in numar mare sa-si vada presedintele. Nici Oprisan nu a ratat intilnirea cu cel care i-a dat 75 de milioane de lei de la buget pentru drumuri. Baronul a fost flancat de primarul Decebal Bacinschi, deputatul George Baesu, care le spunea ziaristilor ca penelistii s-au inspirat de la PSD si vor sa aduca functionari la lansare, senatorul Angel Tilvar si Mircea Diaconu, vicepresedintele CJ. Premierul a venit insotit de ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, si de ministrul Apararii, Teodor Melescanu. Seful Guvernului a sarit peste partea de discursuri si a trecut direct la vizitarea standurilor, unde a schimbat citeva cuvinte cu expozantii. In tot acest timp, Oprisan s-a tinut dupa Tariceanu, dar nu a reusit performanta sa-l pupe, asa cum a facut cu presedintele Basescu. Urmatoarea oprire a sefului Guvernului a fost la Hotelul Solar, la intilnirea cu viticultorii, unde l-a caracterizat, in gluma, pe Nini Sapunaru, ca fiind un pisalog. "Cind te cicaleste nevasta e una, dar cind un coleg devine pisalog inseamna ca este o problema pe care trebuie sa o rezolvi. In ultimele doua saptamini m-am si saturat de Nini pentru ca in fiecare zi a venit la Guvern sa-mi spuna de viticultori. La un moment dat i-am si spus: «Mai, ce tot vii pe-aici? Ce, la Guvern e circiuma sa vii in fiecare zi?!»", a declarat primul ministrul. La finalul intilnirii, acesta a spus ca liberalii nu trebuie sa se alieze cu nimeni pentru alegerile locale.


"In Vrancea este dictatura"


Liberalii au reusit sa mobilizeze peste 1500 de oameni la Sala Polivalenta, la lansarea candidatilor pentru locale. Citeva organizatii au tinut sa se remarce prin numarul de oameni adusi, printre care si cea din Adjud. De altfel, Tariceanu a laudat mobilizarea vrincenilor si pe Catalin Kanty Popescu, fostul sau student, pentru organizare. "Sint foarte mindru ca de organizare s-a ocupat Catalin Popescu Kanty, care mi-a fost student si pe care mi-l aduc foarte bine aminte din acea perioada. Imi aduc aminte ca am mers intr-o excurse de studii cu Catalin si el era tot cu organizarea. Autubozul avea la compartimentul de bagaje lazi de vin si canistre cu coniac. Ceilalti colegi ai lui care nu prea erau obisnuiti cu bauturile astea pe seara erau praf toti, numai el era in picioare", si-a inceput seful PNL discursul in fata liberalilor. Catalin Popescu ne-a spus dupa lansare ca, de fapt, a fost vorba de o excursie organizata la finalul facultatii, in 1987, iar premierul a omis sa spuna ca el a venit cu doua cartuse de Marlboro, o performanta pentru austeritatea «epocii de aur». Tariceanu a trecut apoi la lucrurile serioase si a atacat administratia Oprisan. "Astazi, in Romania, putem sa spunem ca este democratie. Din pacate, in Vrancea este inca dictatura, dictatura incompetentei si dictatura bunului plac. Si aceasta dictatura pentru multi romani, nu numai pentru voi, cei din Vrancea, are un nume si acest nume este, evident, Marian Oprisan. Dragi colegi liberali, sintem de peste trei ani la Putere si am reusit sa facem modernizarea Romaniei, dar modernizarea Vrancei s-a oprit pentru ca aici aveti de infruntat interesele baronilor PSD. In ultimii patru ani am creat o economie a Romaniei pentru secolul XXI. Vrancea, din pacate, traieste inca in secolul XIX. La Focsani m-am uitat azi in centrul orasului cum arata strazile. Pai nici la tara nu sint strazi cum sint astea din Vrancea. E o rusine", a spus Tariceanu. Acesta a sustinut ca Romania a reusit sa atraga fonduri importate de la UE insa in Vrancea nu au ajuns din cauza primarilor PSD, care "nu au miscat un deget" pentru infrastructura. "In ultimii patru ani, daca Romania a fost condusa dupa modelul liberal rezultatele s-au vazut. Vrancea, din pacate, a fost condusa dupa modelul Oprisan, cu pumnul in gura, cu dispret fata de banul public, cu aroganta si cu incompetenta. Cred ca este de ajuns, cred ca vrincenii merita mai mult, cred ca a venit timpul ca cineva sa se opuna ciocoilor de tipul Oprisan", a adaugat Tariceanu.


Sapunaru vrea sa-l caute pe Oprisan in buzunare


Deputatul Nini Sapunaru, candidatul PNL la sefia CJ, a promis ca va cauta in buzunarul lui Oprisan banii care nu se regasesc in investitii. "Administratia locala a avut cele mai mari bugete din ultimii 18 ani, mii de miliarde de lei. Unde sint acesti bani? In strazi nu sint, in retele de apa si canalizare nu sint, in scoli noi nu sint, in gradinite nu le vedem. Le vom cauta noi in buzunarele lui Oprisan!", a spus Sapunaru. Deputatul a sustinut ca Vrancea a ramas in urma istoriei si a dat ca exemplu faptul ca numai doua comune au canalizare si statie de epurare, ca drumurile "arata ca la 1900", investitiile sint foarte putine, iar vrincenii isi cauta de lucru in strainatate. "De opt ani asistam la jaful sistematic pe care Oprisan si oamenii lui il practica in acest judet. Pe spatele oamenilor, pe banii lor au devenit baroni, au devenit miliardari, si-au construit vile, si-au luat masini de lux. Afacerile lor au devenit infloritoare pentru ca banii publici au ajuns in buzunarele lor si nu acolo unde trebuie. (...) Mafia PSD sugruma acest judet, il secatuieste", a afirmat liberalul. Romeo Paul Postelnicu, candidatul la functia de primar al Focsaniului, si-a prezentat citeva dintre prioritati: realizarea unui parc industrial, implementarea programului "Scoala dupa scoala", lucrarile la strazi sa aiba o garantie de 5 ani, o siguranta sporita a cetatenilor si construirea unui adapost pentru ciini. "Am asistat in ultimii opt ani la decaderea judetului si in special la degradarea orasului Focsani. Bugetul orasului a devenit doar o sursa de venituri ilicite pentru mafia PSD. Pe plan personal lucrurile stau altfel pentru cei din fruntea PSD. Oprisan si Bacinschi sint oameni foarte bogati, iar averea lor nu este rezultatul unei mosteniri fabuloase sau a unei idei geniale de afaceri. Nu. Este rezulatului jafului general", a atacat si Postelnicu. Liberalii si-au prezentat ieri toti candidatii pentru functiile de primar. Printre acestia se afla Ion Braileanu, fostul sef al Politiei Focsani, iesit recent la pensie, care vrea sa-i ia locul lui Gheorghe Maghiaru la Garoafa. Neculai Noaptes, primarul din Jitia, va candida pentru un nou mandat, desi a ajuns la venerabila virsta de 76 de ani. Dupa focurile de artificii de la final, Tariceanu a plecat spre Bucuresti, iar liberalii catre bucatele care ii asteptau la dineul de la Casa Armatei. Marsul care trebuia sa aiba loc prin centrul orasului s-a transformat intr-un mars pe trotuar, pentru liberalii nu au obtinut aprobarea de la Primarie, pe motiv ca organizarea lansarii s-a facut intr-un timp foarte scurt. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 26

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 4 ore, 19 minute, 24 secunde
PNL-ul n-are forta necesara.Ar trebui sa se ralieze PD-L -ului care cel putin la Focsani sunt super tari.Am auzit ca Bacinschi are 38%, Alin Trasculescu 26% si Postelnicu 12%.Haideti sa nu pierdem citeste integral
, acum 739398 zile, 4 ore, 19 minute, 24 secunde
Sa vina cine-o veni,la putere dar sa se mai gandeasca si la salarii mai mari ,pensiimai bune, un trai decenat pentru multi dintre noi. Ca Baseasca a promis ca vom trai bine . Dar cand. Ca de 18 ani nu citeste integral
, acum 739398 zile, 4 ore, 19 minute, 24 secunde
Liberalii vin cu acelasi program prafuit din 2004, "Oprisan e rau, trebuie dat jos". In rest citeva abureli de la Postelnicu cum e "Scoala dupa scoala" si parcul industrial pe care toti il vor dar citeste integral
, acum 739398 zile, 4 ore, 19 minute, 24 secunde
vreau sa stiu si eu cine a facut sonsajul respectiv...ca daca am venit aici sa facem mijto unii de ceilalti si sa mintim lumea..nu prea am facut nimic...si nici nu mi doresc sa inghete apele...asa ca citeste integral
, acum 739398 zile, 4 ore, 19 minute, 24 secunde
sincer ma duc la, alegeri dar am sa pun stampila pe toti candidatii sun cu totii super capacitati,inteligente sclipitoare,oameni de caracter.........ha ha ha
, acum 739398 zile, 4 ore, 19 minute, 24 secunde
Problema voastra a liberalilor este ca nu avetzi nici macar un singur om calumea printre voi. La PDL sunt si sunt chiar promovati iar la PSD sunt si-acolo dar nu sunt lasati la virf ca sa nu cumva sa citeste integral
, acum 739398 zile, 4 ore, 19 minute, 24 secunde
Bai Costy cred ca desi esti varza macar atita lucru iti dai seama, ca votul tau va fi degeaba. Asa ca mai bine stai acasa si dormi in prostia ta, macar nu mai consumi hirtia aiurea.
, acum 739398 zile, 4 ore, 19 minute, 24 secunde
trebuie sa dispara si oprisan,ca a furat destul,dar si bacimschi,ca si el a furat ,dar este si tare prost.Poate va treziti si alegeti in sfirsit niste gospodari,cinstiti si iubitori de vrancea si citeste integral
, acum 739398 zile, 4 ore, 19 minute, 24 secunde
Bai Maxxell n-aveti ba, i-mi pare rau pentru voi.Sunteti saraci cu duhul si pana la toamna o sa si dispareti.Astia de la PD-L macar produc oameni.Trasculescu il vad de mare viitor.Voi sunteti la citeste integral
, acum 739398 zile, 4 ore, 19 minute, 24 secunde
ILONA, ce mai faci ? pardon, am vrut sa spun CORNEL, dar nu mai stim cum, sunteti atat de putini, insa cu atataea nume si acelsi IP. mai bine iesiti in strada, sunati la usi, bateti in poarta, asta e citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.