Politică

Pina la urma se face cimitir pe terenul consilierului Stan

Iulia Crețu
16 apr 2008 788 vizualizări
Pe ultima suta de metri a acestui mandat al CL Focsani se va face schimbul de terenuri intre Primaria Focsani si consilierul local liberal Gheorghe Stan.

Liberalii au dat mina cu social democratii pentru morti

Municipalitatea, din lipsa de locuri de veci, si-a aratat disponibilitatea de a-i oferi alesului o parcela de 400 de metri patrati in curtea CUP SA, pe strada N. Titulescu, primind in schimb suprafata de 430 metri patrati, din proprietatea lui Stan, linga Cimitirul Nordic al orasului. Schimbul il avantajeaza si pe consilier, care-si intregeste proprietatile, dar convine si Primariei care acuza lipsa de locuri de ingropaciune. Proiectul a mai trecut o data prin plenul CL, neavind pina acum succes din pricina unor ginduri de incompatibilitate a acestui schimb. Aseara, liberalii au format coalitie cu social democratii pentru parafarea schimbului, proiectul trecind cu 16 voturi pentru si patru abtineri ale democratilor. "La Cimitirul Nordic nu mai este loc pentru a ingropa mortii, acest proiect nu tine de o chestie de satisfacere a nevoilor lui Stan. Ne ajutam comunitatea. Este o chestie necesara. Noi chiar ar trebui sa studiem posibilitatea de a lua toata suprafata", a opinat si si-a sustinut votul favorabil decanul de virsta al PSD, Sandu Paroiu. Democratii au sustinut nevoia unui schimb de teren intre Primarie si toti cei care detin terenuri in acea zona, lasind sa se inteleaga ca votul de ieri este o favoare data liberalului, cel care da teren la periferie pentru largirea suprafetei in buricul tirgului. "Cimitirul Nordic ar trebui marit. Trebuie sa gasim posibilitatea de a lua toata suprafata de teren de acolo si sa dam oamenilor ceva la schimb. Sint mai multe persoane care detin terenuri acolo, nu stiu de ce i s-a solicitat numai dlui Stan", si-a motivat interventia Mirela Bizna, PD-L. De asemenea, portocalii i-au amintit primarului ca in 2006 vorbea de o preluare a unei parcele din curtea Transport Public. Schimbul a picat dat fiind faptul ca ar fi fost necesara o dezafectare a terenului, acolo fiind platforme betonate, masini si utilaje. Actualul edil, in spiritul proiectului, a tinut sa faca si o gluma macabra. Anticipind poate o moarte politica... "Ce coincidenta ca vorbim de cimitire! Acum, chiar la finalul mandatului", a vorbit ca despre un defunct mandat Decebal Bacinschi. Acesta a completat cu intentia municipalitatii de a mai realiza un tintirim in cartierul SUD. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.