Politică

Sararu poate candida din fotoliul de primar

Cristi Irimia
15 apr 2008 816 vizualizări
Gheorghe Sararu va candida la alegerile locale din postura de primar al comunei Mera. Acesta a fost deja nominalizat de PSD drept candidat si se mai punea problema daca va reveni in functia din care a fost suspendat pina la organizarea alegerilor.

Prefectul Dragos Mircea ne-a declarat ieri ca Institutia Prefectului nu poate face altceva decit sa ia act de sentinta Tribunalului, prin care s-a confirmat faptul ca Sararu poate desfasura activitatile pe care le presupune functia de primar. "Am discutat aceasta problema pentru a lua o decizie. Din punctul acesta de vedere, noi nu putem decit sa luam act de hotarirea instantei si sa emitem ordinul de repunere in functie. Deocamdata, acesta nu a venit la noi cu documentele", ne-a declarat Dragos Mircea. Practic, pentru ca Gheorghe Sararu sa redevina primar, cel putin pina la 1 iunie, nu mai trebuie decit sa mearga la Prefectura cu hotarirea Tribunalului Vrancea din 11 aprilie, prin care a devenit definitiva hotarirea Judecatoriei Focsani, care stabilea ca fostul primar poate desfasura activitatile ce le presupune aceasta functie. Primarul Gheorghe Sararu a fost arestat in luna iunie 2007, fiind acuzat de mai multe infractiuni in ceea ce priveste retrocedarea padurilor din comuna. Dupa cinci luni petrecute in arest, edilul a fost eliberat din arest preventiv pe 5 noiembrie 2007. In mod normal, Sararu ar fi trebuit sa revina de atunci in primarie, insa instanta i-a impus mai multe interdictii, printre care si aceea de a nu se apropia de mai multe locatii, printre care si Primaria Mera. Primarul social - democrat se va confrunta in alegeri cu viceprimarul liberal Ion Sticlaru, care a indeplinit atributiile functiei de primar in toata aceasta perioada. De mentionat ca Sticlaru a trecut recent de la PD-L la PNL. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.