Politică

PNL si PD fac schimb de candidatI la Brosteni

Doina Ganea
14 apr 2008 1340 vizualizări
Nemultumiti ca n-au primit «verde» pe liste, democrat-liberalii de la Brosteni au plecat in corpore la liberali

Liberalilor nu le scapa nici un posibil candidat la un post de primar sau consilier pe care sa nu-l atraga in partid. De curind, alte cinci persoane, venite, fie de la PSD , fie de la PDL s-au inscris in PNL. Este vorba de Ion Bucur, fost membru PD, Constantin Stoian (PSD) si ex-democrat liberalii Costica Dinu Galateanu, Iulian Vrajitoru si Viorel Cerguta Marinescu. Oamenii sustin ca au muncit in echipa, au coagulat un nucleu politic si cind urma sa se definitiveze listele pentru alegerile locale s-au trezit dati deoparte. Toti si-au aratat sprijinul pentru candidatul PNL la Primaria Brosteni, tehnicianul silvic Ion Bucur pe care il considera cel mai bine plasat in sondaje si cu notorietate. Acesta locuieste insa in comuna Mera, dar sustine ca ar avea o proprietate si la Brosteni. "Am fost presedinte al PLD Brosteni, dupa fuziunea cu PD am devenit primvicepresedinte. Am optat pentru construirea unei echipe competente, avind in vedere ca localitatea noastra a fost dominata multa vreme de PSD si a fost foarte greu de construit o asemenea echipa in zona. Am format o echipa, am strins adeziuni si acum cind urma sa definitivam lista de consilieri locali am primit verdictul de la judet ca nu voi mai candida pentru functia de primar, fiind preferat dl Dospinoiu. N-am primit sustinere de la centru si asa am decis ca e mai bine sa lucram cu dl Bucur pe care il stim de ani de zile si care a facut ceva pentru comuna, desi nu a fost primar", a declarat Costica Galateanu. De cealalta parte, presedintele PDL Vrancea, senatorul Jan Vraciu, este de parere ca au plecat din organizatia de la Brosteni numai acei care nu aveau nici o sansa de a fi alesi. "Interesul fiecarui partid este sa obtina cit mai multe voturi. Cei care au plecat nu erau in stare sa cistige primaria. Noua nu ne pare rau pentru ca avem o echipa mai buna acum cu oameni veniti de la PNL", a conchis Jan Vraciu. Candidatul PNL la Primaria Brosteni, Ion Bucur, se considera cel mai in masura sa ocupe functia de primar al comunei. "In comuna nu s-a facut nimic in ultimii ani. Nici alimentare cu apa, nici drumuri, nici macar o gradinita. Cei mici invata in aceeasi cladire cu cei mari. Este o biserica inceputa din 1933 si neterminata nici pina in ziua de azi. Da ce sa faci, asa-i cind primarul este navetist. Cred ca sintem singura comuna din tara unde primarul are domiciliul in alta parte decit in localitatea unde este primar. Prioritatile mele sint drumurile, vreau sa asfaltez 4,2 km de drum, sa refac cele 4 biserici si un pod peste Milcov pentru satenii din Capatanu care sint rupti pur si simplu de lume. Numai vorbim de necesitatea consolidarii malurilor pentru ca oamenii sa nu se mai teama ca le vor fi luate locuinele de viituri", a spus liberalul Ion Bucur. De precizat ca tehnicianul silvic Ion Bucur locuieste de facto in comuna Mera, la fel ca si actualul primar Ion Calin. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.