Politică

Sedinta de CL cu reveniri la proiecte pica(n)te

Iulia Crețu
10 apr 2008 856 vizualizări
Pe ordinea de zi de martea viitoare se regasesc proiecte de hotarire care au mai vazut lumina ochilor alesilor municipali

Cei 23 de alesi municipali se reintilnesc marti, 15 aprilie, pentru sedinta ordinara a acestei luni, programata ceva mai devreme pentru ca ai nostri consilieri sa aiba timp pentru pregatirile de Paste. Pe ordinea de zi sint prinse 38 de proiecte de hotarire, printre ele gasindu-se "cu repetitie" o serie de proiecte care au picat ori au fost retrase in ultimul moment de la vot. Reintroducerea lor se pare ca inseamna si o musai votare a lor. Printre proiectele cu dedicatie se numara propunerea de schimub de terenuri intre consilierul liberal Stan si Primaria Focsani, in scopul extinderii Cimitirului Nordic, dar si trecerea din domeniul public al municipiului Focsani si administrarea CL Focsani a "Mausoleului Eroilor" din cartierul SUD si introducerea imobilului in domeniul public al judetului si administrarea CJ Vrancea. Acest ultim proiect a picat pentru ca alesii municipali doreau sa vada si sursa fondurilor pentru reabilitarea si restaurarea Mausoleului, iar adresa presedintelui Marian Oprisan nu continea acest aspect. De asemenea, orgoliul alesilor locali care i-a impiedicat sa-i dea bani directorului Ateneului Popular la precedenta intilnire pentru ca acesta i-a tratat cu lipsa va fi din nou masurat. Proiectul de hotarire privind cofinantarea proiectului "reFormat Eu-Ro-Cult" reintra si el pe ordinea de zi. La vot va fi supusa si aprobarea indicatorilor tehnico-economici, proiect tehnic de executie, pentru Cartierul Tineretului SUD, lucrari exterioare, alimentare cu energie electrica, iluminat public. In atentia consilierilor intra si proiectul privind folosirea a 900 mii lei de la semaforizarea intersectiilor la recalificarea urbana a Pietei Unirii. "In urma acestei modificari, imprumutul de 50 milioane RON va fi utilizat pentru finantarea lucrarilor: refacerea infrastructura strazi municipiu Focsani, 42.014 mii lei, refacere infrastructura strazi, etapa a II-a, 5.240 mii RON, monitorizare si semaforizare intersectii, 905 mii RON, semaforizare intersectii B-dul Independentei cu strazile Penes Curcanu, Greva de la Grivita si Aurora, 612 mii RON, amenajare sens giratoriu intersectia strada Vilcele-Anghel saligny-Cotesti_Gh. Asachi-D. Golescu, 329 mii RON si recalificare urbana perimetru istoric Piata Unirii si Gradina Publica Focsani, 900 mii RON", se arata intr-un raport al Primariei Focsani. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.