Politică

Trasculescu vrea un contract cu cetateanul

Doina Ganea
9 apr 2008 959 vizualizări
Prima "Charta a furnizorilor de servicii publice" a fost adoptata in Marea Britanie, in 1991, de catre fostul premier John Major

Candidatul PDL la Primaria Focsani, Alin Trasculescu, a promovat ieri ideea lansarii "Chartei drepturilor consumatorului de servicii publice", care se va materializa, daca va fi ales primar al Focsaniului, intr-un contract cu cetateanul. Trasculescu a plecat de la constatarea ca serviciile publice in Focsani sint de o calitate indoielnica si ca oamenii nu au nici un mecanism de control asupra lor si nici nu-i pot trage la raspundere pe cei care ofera astfel de servicii. Mai mult chiar, Alin Trasculescu propune ca prin aceasta "Charta" toate unitatile subordonate Consiliului local care ofera servicii publice sa fie responsabilizate prin acordarea unor despagubiri cetatenilor, in cazul in care nu ofera servicii la standardele de calitate promise. "Este un sistem care poate fi implementat la nivel local si in care autoritatile isi propun servicii de cea mai buna calitate, dar functioneaza ca un contract intre cetatean si administratia locala. Aceasta isi propune sa faca ceva, iar daca nu reuseste poate fi trasa la raspundere de catre cetatean. Este un contract pe care il voi face cu cetateanul si in care, daca nu ne vom respecta serviciile la nivelul propus, putem acorda si despagubiri", a explicat Trasculescu. Ideea unui astfel de contract general intre furnizorii de servicii publice si cetateni nu este noua, prima "Charta a furnizorilor de servicii publice" a fost adoptata in Marea Britanie, in 1991, de catre fostul premier John Major. La rindul sau, presedintele PD-L Focsani, Nicu Tanase, a declarat ca este nevoie de o noua centrala termica in Focsani, deoarece SC ENET SA este supradimensionata. "ENET-ul este de trei ori mare decit ne trebuie noua. Sint niste cheltuieli aiurea, iar cazanele sint foarte vechi, de peste 30 de ani", a spus Nicu Tanase. Democrat-liberalii au acuzat actuala administratie locala si de modul in care se matura strazile din Focsani, "ca in evul mediu". (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.