Politică

Primarul Petre a ajuns la cutite cu consilierii PNL si PD-L

Mihai Boicu
8 apr 2008 956 vizualizări
Primarul Panciului i-a atacat pe consilierii PNL si PD-L pentru ca nu au votat acordarea de ajutoare pentru nevoiasii orasului la sedinta de ieri u adversarii spun insa ca primarul a incercat sa introduca proiectul pe ordinea de zi, iar ei nu au fost de acord pentru ca nu a fost discutat inainte de vot

Campania electorala a incins spiritele la Panciu si l-a determinat pe primarul PSD Ion Petre sa inceapa o campanie impotriva dusmanilor sai, pe care o poarta si prin intermediul presei, fata de care a devenit mult mai transparent dupa ce pina nu de mult avea alergie la ziaristi. Ultima "ciocnire" a avut loc ieri, atunci cind consilierii, in loc sa-si bea cafeaua acasa, au fost chemati la ora 7.30 la primarie pentru o sedinta ordinara. Ulterior, dupa modelul patentat de seful sau politic, primarul Ion Petre a iesit la atac, printr-un comunicat de presa, impotriva liberalilor si democrat - liberalilor, pentru ca acestia nu ar fi fost de acord cu adoptarea unei hotariri prin care nevoiasilor orasului sa li se acorde ajutoare cu ocazia sarbatorilor de Pasti. Primarul Petre a propus sa dea pachete cu ajutoare in valoare de 100 lei pentru o mie de persoane si sustine ca alesii PNL si PD-L nu au fost de acord. "Aceiasi consilieri PD-L si PNL care nu au considerat necesar sa se gindeasca la semenii lor, la cei care nu vor avea posibilitatea sa puna pe masa de Pasti un cozonac proaspat si oua rosii, au votat, insa, un proiect de hotarire prin care sa i se concesioneaza cetateanului Robert Cristian- nimeni altul decit fiului consilierului local Gelu Cristian (PD-L) un teren din domeniul public al orasului", se arata in comunicatul primarului. In pur stil de campanie, edilul spune ca se delimiteaza total de compartimentul lipsit de "cultura politica si de sensibilitate a reprezentantilor Aliantei D. A.". Edilul a anuntat ca va introduce proiectul privind acordarea ajutoarelor pe ordinea de zi a viitoarei sedinte a Consiliului Local. Sorin Robu, presedintele PD-L Panciu si contracandidatul lui Petre la functia de primar, spune ca motivul pentru care consilierii nu au votat acordarea de ajutoare a fost faptul ca primarul a incercat sa introduca proiectul pe ordinea de zi abia ieri dimineata, alaturi de alte doua proiecte, printre care o rectificare de buget. "Astazi au venit (cei de la PSD - n.r.), pe linga ordinea de zi, cu inca trei proiecte, iar acesta a fost unul dintre ele. Restul proiectelor, fiind sedinta ordinara, au trecut prin comisii. Proiectul nu a fost supus la vot ca sa fie respins, pentru ca nu s-a votat introducerea lui pe ordinea de zi. O sa discutam intre noi despre aceasta chestiune, dupa aceea o sa mergem la sedinta Consilului Local cu lectia invatata", ne-a declarat Sorin Robu. Democrat-liberalul spune ca la ora 7.00 la primarie se aflau doar doi consilieri PSD, iar restul au venit abia dupa ora. In ceea ce priveste concesionarea terenului catre Robert Cristian, Sorin Robu a spus ca "proiectele au fost trecute prin comisii, au fost discutate, nu s-a facut un hatir cuiva".


Astazi are loc o noua sedinta "cu scintei"


Singurul proiect de hotarire care a cazut la vot ieri a fost cel care prin se propunea desemnarea unei persoane in Consiliul de Administratie al CUP SA, avind in vedere ca alesii din Panciu au votat asocierea cu regia pentru a asigura apa pancenilor. Aceasta asociere face obiectul unei sedinte extraordinare convocata astazi de consilierii PNL si PD-L, care vor sa revoce doua hotariri. Prima viza asocierea cu CUP, iar a doua asocierea in participatiune cu 700.000 lei. Sorin Robu sustine ca problema este ca in CL s-a discutat doar despre o asociere in principiu si nu de cifre si alte amanunte, insa primarul Ion Petre "a plecat de la asocierea in principiu si a ajuns la asocierea in participatiune". "Domnul primar a solicitat o semnatura in alb, urmind ca dupa aceea sa vina cu explicatii. Dupa o luna cind a venit cu hirtiile m-am crucit. Am discutat cu primarul, care ne-a spus: «Ce, eu v-am spus sa-l semnati in alb?». Noi vrem anularea celor doua hotariri si rediscutarea intr-o maniera transparenta a asocierii cu CUP", a adaugat Sorin Robu. Sedinta de astazi se anunta a fi una tensionata, avind in vedere obiectul ei. PSD are mai putine voturi decit PD-L si PNL, raportul de forte viind de sase voturi la opt. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 25 minute, 1 secunda
ce stiu doctorii, zidarii, educatorii despre proiecte de finantare. I-am votat si vad ca ei sunt impotriva noastra, a orasului. luptati-va domnule primar! suntem alaturi de dumneavoastra.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.