Politică

Consiliul Judetean a dat bani doar pentru primarii PSD

Ziarul de Vrancea
5 apr 2008 992 vizualizări
Consilierii judeteni au votat ieri alocarea unor bani pentru acoperirea cheltuielilor la utiltati unui numar de 15 primarii PSD-iste u sfatuit de Oprisan, primarul de la Panciu da cu piatra spre contracandidatul sau democrat pentru ca spune "nu" proiectelor electorale

Alocarea de fonduri suplimentare de la buget pentru plata unor datorii la utilitati acumulate de citeva primarii nu a fost aprobata de toti consilierii judeteni, pe motiv de proiect electoral marca PSD. La sedinta extraordinara de ieri a Consiliului Judetean au aparut discutii in momentul aprobarii celui de-al doilea proiect de pe ordinea de zi, si anume alocarea a peste 2,6 milioane de lei pentru 15 primarii vrincene. Pentru ca toti primarii celor 15 comune sint membrii PSD, au aparut suspiciuni despre o campanie electorala mascata. Cel care a ridicat primul problema a fost liderul PNG, consilierul judetean Marin Stoica, cel care i-a cerut presedintelui CJ aminarea acestui proiect pina dupa alegeri. "Se pare ca nu este atit de urgent acest proiect de hotarire, ca primul. De aceea propun sa aminam pina dupa alegeri aprobarea sumelor inscrise in proiectul de hotarire pentru cele 15 primarii", a propus Marin Stoica. In consecinta, presedintele CJ a atacat dur decizia directorului Agentiei de Furnizare a Energiei Electrice, Gabriel Corneanu, de a inceta furnizarea curentului electric la Panciu si la Adjud, calificind-o drept una politica. "Daca cineva isi imagineaza ca am sa mai las in continuare, un directoras de nu stiu ce sorginte politica sa mai intrerupa utilitatile, curentul, iluminatul public cetatenilor oraselor si localitatilor pe motiv ca primarii au o alta apartenenta politica decit acest directoras. Daca in 2008 cineva isi imagineaza ca o anumita institutie, care are capital majoritar de stat, este proprietatea sa si poate dispune pe criterii politice de aceasta institutie, lasind in bezna orasele si localitatile fara apa, se inseala", a replicat Marian Oprisan.


Petre il ataca pe Robu


In pofida faptului ca cei 9 alesi liberali au votat impotriva acestui proiect, iar democrat-liberalul Sorin Robu s-a abtinut, hotarirea a fost totusi adoptata cu 21 de voturi «pentru». Si drept razbunare pentru liberalii care s-au opus, Oprisan a cerut primarilor din Adjud si Panciu sa anunte cetatenii din cauza cui se intimpla toate relele. La iesirea de la sedinta, instructajul a continuat direct cu primarul pancean, Ion Petre, care a si trimis un comunicat de presa prin care il face responsabil de intuneric si frig pe democrat-liberalul Sorin Robu, nimeni altul decit contracandidatul sau pentru primarie. "S-a propus alocarea sumei de 600 mii RON pentru Panciu, bani cu care urma sa fie achitat combustibilul pentru iarna 2007-2008, combustibil cu care au fost incalzite scolile si spitalele din oras, in suma de 300 mii RON. Diferenta de bani urma sa fie folosita pentru plata datoriilor catre Electrica SA, 150 mii RON si plata unor furnizori care au prestat servicii in regim de urgenta pentru comunitatea din Panciu", spune Ion Petre. Si urmeaza telenovela, cu toate ca banii vor ajunge la destinatii, in ciuda opozitiei celor care au considerat gestul pur electoral. "Fara sa se gindeasca la linistea pancenilor, care merita sa aiba lumina pe strazi pe perioada Sarbatorilor Pascale, consilierul judetean Sorin Robu - candidatul PD-L la Primaria Panciu - s-a opus ca acesti bani, atit de necesari, sa fie alocati", continua primarul PSD, Ion Petre. Consilierul judetean PD-L isi motiveaza abtinerea printr-o neincredere acordata lui Marian Oprisan si primarului panecean ca cei 6 miliarde de lei vechi se vor duce exact la capitolele enumerate la sedinta. "Ma indoiesc ca aceasta suma va ajunge sau cu ea s-ar plati utilitatile restante. L-am invitat luni pe Marian Oprisan la sedinta de CL Panciu sa vedem in ce clasificari bugetare se duc banii. Nu cred ca numai aceste localitati PSD au restante. Sint cele mai sarace? Nu cred pentru ca s-au tot pompat bani in ultimii ani. Este o chestie de politica ieftina, jucata de Oprisan la doua capete", ne-a declarat democratul Sorin Robu. (Doina GANEA, Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 16 ore, 7 minute, 34 secunde
robu sa se ocupe de textilistele lui si sa nu mai incurce pe altii care vor sa faca ceva pentru oras, nu vrem sa ne conduca niste prefacuti vrem fapte nu promisiuni electorale ca in 1996
, acum 739398 zile, 16 ore, 7 minute, 34 secunde
Stimate jt,chiar nu va dati seama ca ceea ce face primarul din Panciu este praf in ochi?De ce nu a facut nimic in 4 ani si acum vrea sa faca tot?Treziti-va oameni buni!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.