Politică

Puiu Spiridon bolmojeste actele de la Piata Moldovei

Ziarul de Vrancea
1 apr 2008 1018 vizualizări
raportul Curtii de Conturi vorbeste de 24% grad de ocupare in Piata Moldovei in 2006, iar directorul Puiu Spiridon ii flutura primarului Bacinschi pe sub nas cifre de 61%. proiectul sedintei de azi nu a primit avizul de legalitate al secretarului Eduard Corhana, insa consilierii vor sa mearga inainte cu verificarea afacerilor din primarie

Controlul facut de Curtea de Conturi in actele si la institutiile subordonate Primariei Focsani, pentru activitatea si incasarile din 2006, scoate la iveala mai multe neclaritati. In timp ce reprezentantii Curtii de Conturi spun ca doar una din patru tarabe a fost inchiriata in 2006 in Piata Moldovei, pe baza volumului incasarilor, declaratiile sefului Puiu Spiridon sint altele. Concluziile Curtii de Conturi vorbesc de un grad mediu de ocupare de doar 24,99%. Despre aceeasi piata, in acelasi an 2006, directorul Puiu Spiridon ii flutura primarului Decebal Bacinschi pe sub nas cifre de... 61,8% grad de ocupare a tarabelor. Cifre care nu au fost contestate, din moment ce edilul sef le-a luat de bune pe cele "umflate" si le-a prezentat in conferinta de presa a gruparii PSD de saptamina trecuta. Primarul a anuntat gradul de ocupare de 61,8% dupa o situatie semnata de directorul Pietelor, colonelul (r) Puiu Spiridon, in incercarea de a linisti furia consilierilor de a se reuni in Comisia speciala de analiza si verificare. Consilierii asteapta ziua de azi pentru a vota comisia care sa scotoceasca documentele si sa verifice situatia investitiilor executate sau in curs de executie ale municipiului Focsani, in perioada 2004-2007, activitatea Administratiei Pietelor Focsani intre 2006 si 2007, dar si situatia panourilor publicitare ori situatia contractelor municipalitatii cu birouri de avocatura sau avocati persoane fizice in perioada 2004-2008. Incasarile de la tarabele din pietele din municipiu l-a facut in repetate rinduri si pe fostul edil sef, liberalul Nicolae Latcan, sa aminteasca faptul ca, dupa terminarea mandatului sau in 2000, Piata a fost pe profit. Pentru ca apoi, raportul Curtii de Conturi sa prezinte un grad de ocupare de numai 24,99%. Cifra nerecunoscuta nici de Spiridon, desi e rezultata din controlarea actelor din curtea sa, Administratia Pietelor, nici de Bacinschi, din moment ce prezinta cu nonsalanta in conferinta de presa cu totul altceva.


Consilierii considera un abuz din partea secretarului


Inconsecventa acestor cifre da un imbold gruparii consilierilor necreduli care se intrunesc astazi, de la ora 16.00, pentru aflarea adevarului incasarilor, cheltuielilor, dar si a investitiilor reale de la Primaria Focsani. Sedinta extraordinara de la CL Focsani pare si mai necesara din moment ce, in fiecare zi a saptaminii, tarabele din Piata Moldovei sint ocupate de tot felul de negustori. Deputatul Nini Sapunaru se intreba recent daca nu cumva incasarile nu sint in totalitate declarate si daca nu cumva banii intra in alte buzunare. Sedinta de astazi se va desfasura insa sub semnul incertitudinii deoarece ieri, la sedinta comisiei administrative, proiectul a fost respins. Primul motiv a fost avizul de nelegalitate dat de secretarul municipiului, Eduard Corhana. Un alt motiv a fost faptul ca doar doi dintre initiatorii proiectului au fost prezenti aseara: consilierul Gheorghe Ivu (PC), care s-a abtinut, si consilierul Mioara Lazar (PD-L) care a votat «pentru». La comisie au mai fost prezenti si cei trei consilieri PSD, George Mateescu, Giani Balan si Coman Imparatu. Referindu-se la sedinta de ieri, consilierul Mioara Lazar crede ca pozitia secretarului municipal ar putea sa nu fie obiectiva. «Era normal in primul rind sa nu treaca daca nu s-a prezentat toata lumea, iar dl Ivu s-a abtinut. Atitudinea secretarului municipal insa arata subordonarea fata de dl Bacinschi, oricit ar incerca sa ne invoce noua niste articole din lege. In plus, cred ca prin comisia pe care vrem sa o initiem s-ar putea descoperi colateral si acte semnate de dl Corhana si probabil ca nu-i convine», a fost de parere consilierul Mioara Lazar. Liberala Doina Fodoreanu, care a fost propusa sa faca parte din «Comisia de evaluare si analiza», considera ca avizul dat de secretarul municipal este un abuz. «Conform Legii 215, consilierii au dreptul sa infiinteze comisii de verificare a punerii in aplicare a hotaririlor de Consiliu local. Cred ca este un abuz avizul de nelegalitate dat de dl Corhana. Acest secretar care nu a facut altceva de cind a venit la Primaria Focsani decit sa-si dovedeasca neprofesionalismul. Am exemple destule de proiecte pe care le-am aprobat fiind de buna credinta ca secretarul le-a dat aviz de legalitate, ca apoi sa fim nevoiti sa revenim asupra lor. Eu, personal, consider ca este un abuz si voi face plingere administrativa impotriva secretarului municipal», a declarat consilierul Doina Fodoreanu. Surse din rindul alesilor locali sustin ca cei 9 consilieri PSD s-ar putea sa nu se prezinte astazi la sedinta extraordinara. Chiar si cu avizul negativ al comisiei de specialitate, care este consultativ, sedinta poate fi statutara, iar comisia poate fi infiintata. (Iulia CRETU, Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.