Politică

Femeile din PD-L si-au stabilit strategia de campanie

Doina Ganea
31 mar 2008 940 vizualizări
Ex-ministrul Sulfina Barbu a anuntat ca femeile din PD-L Vrancea vor ocupa 30% din locurile eligibile la alegerile locale u candidatul la Primaria Focsani, Alin Trasculescu, mizeaza pe votul femeilor

Organizatia de femei a PD-L a organizat simbata sedinta Biroului Permanent National la Focsani, a carei subiect a fost strategia pentru alegerile locale. "Sintem stat al UE si cred ca trebuie sa dam dovada de aceasta si din acest punct de vedere. Consider ca actualul guvern da un exemplu prost pentru ca nu are in componenta sa nici o femeie. PD-L promoveaza femeile pe criterii de competenta si in functie de gradul de implicare in viata politica a unei comunitati", a declarat Sulfina Barbu, presedinta organizatiei. PD-L si-a propus ca la alegerile locale sa obtina o medie de 5-6 primari femei pe judet. "Obiectivul nostru este ca 30% dintre alesi sa fie femei", a sustinut Sulfina Barbu. In prezent, PD-L are in Vrancea o femeie viceprimar la Timboiesti, care a anuntat insa ca va candida din partea PSD la alegerile locale din iunie, si 18 femei consilieri. Liderii PD-L sustin ca pentru alegerile locale nu au definitivat lista, insa au anuntat ca la Slobozia Bradului vor avea o femeie care va candida pentru postul de primar. Sulfina Barbu a mai declarat ca in fruntea unor ministere cum ar fi cel al sanatatii, mediului sau invatamintului, trebuie sa se afle o femeie. "Sint domenii unde ar fi mai potrivite doamnele, intrucit stiu mai bine care sint nevoile sistemului, avind in vedere responsabilitatile pe care le au ca mame", a declarat Sulfina Barbu. Fostul ministru a atras atentia asupra violentei crescinde in scolile din Romania si i-a cerut ministrului educatiei sa prezinte strategia privind combaterea acestui fenomen. "In calitate de mama spun ca este inadmisibil sa-ti trimiti copilul la scoala ca si cum l-ai trimite intr-o zona de razboi. Conflictele intre adolescenti sint inevitabile, dar formele pe care le-a capatat violenta sint inadmisibile", a afirmat Sulfina Barbu.

Aceasta a participat simbata si la un simpozion pe teme sociale, "Provocari in domeniul politicilor sociale in Romania, stat membru al UE", la care au luat cuvintul senatorul Jan Vraciu, Mihaela Mostavi, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei, dr. Alin Lazea, inspector sef al Agentiei de Sanatate Publica Vrancea, prof. drd. Constantina Negoita, lidera Organizatiei de Femei a PD-L Vrancea si candidatul PD-L la Primaria Focsani, Alin Trasculescu. Seful Registrului Auto Roman (RAR) a tinut sa sublinieze faptul ca problemele sociale ale unei comunitati se rezolva in momentul in care si economia functioneaza. "As dori ca toti focsanenii sa se intoarca acasa si sa le oferim aceleasi conditii de salarizare ca in tarile in care au plecat la munca. Vrem ca si Focsaniul sa faca parte din acest punct de vedere din grupul oraselor europene. Sint flatat de a fi in mijlocul atitor femei frumoase si am incredere in votul lor. Parafrazindu-l insa pe Einstein as putea spune ca problemele acestei comunitati nu vor fi rezolvate de mintile care le-au creat, dar ele pot fi rezolvate de oamenii de calitate din PD-L", a declarat candidatul PD-L la Primaria Focsani. Simpozionul s-a incheiat cu un program artistic.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.