Politică

Liberalii si democratii trag cu dintii de Comisia de ancheta

Ziarul de Vrancea
29 mar 2008 901 vizualizări
Consilierii locali liberali, democrati si un independent din cadrul legislativului din Focsani merg inainte cu cererea lor de verificare a activitatii Primariei Focsani si a institutiilor din subordine.

Sedinta va avea loc de Ziua Pacalelilor

Acestia au fost provocati de rezultatele nu tocmai magulitoare descoperite de Curtea de Conturi in actele municipalitatii si ii cer edilului sef Decebal Bacinschi sa se explice pentru neconcordante. Astfel, marti, pe 1 aprilie, chiar daca este Ziua Pacalelilor, grupul de consilieri spera sa nu mai fie pacaliti de primar si acesta sa participe la sedinta extraordinara convocata de ei. La convocarea anterioara, din luna februarie, primarul a lipsit fiind prins intr-o conferinta de presa. Prins ieri intr-o actiune de ecologizare a orasului, primarul Decebal Bacinschi si-a varsat naduful si pe consilierii PNL sI PD-L care "alta treaba n-au decit sedintele extraordinare". "Noi nu ne vedem capul de treaba si ei nu-si vad capul de sedinte extraordinare. Mda, fiecare cu munca lui. Ei planteaza flori o data la patru ani sau descopera mersul prin piete, iar noi nu mai stim cum sa rezolvam problemele comunitatii", a fost de parere Decebal Bacinschi. Pe ordinea de zi de marti sint doua proiecte. Unul pentru desemnarea unui presedinte care sa conduca sedinta de la prezidiu. Si al doilea, cel mai important, cel privind constituirea unei comisii speciale de analiza si verificare pentru urmatoarele obiective: situatia investitiilor executate sau in curs de executie ale municipiului Focsani, in perioada 2004-2007, verificarea activitatii Administratiei Pietelor Focsani in perioada 2006-2007, situatia panourilor publicitare din municipiu si a contractelor de publicitate media in perioada 2004-2007, dar si situatia contractelor municipalitatii cu birouri de avocatura sau avocati persoane fizice in perioada 2004-2008. In citeva rinduri, liderul liberalilor, deputatul Nini Sapunaru a precizat ca Bacinschi trebuie sa dea raspunsuri clare pentru cifrele considerate nerealiste din documentele de la Piata. Potrivit raportului intocmit de Curtea de Conturi, in 2006 numai una din patru tarabe a fost inchiriata catre negustori. Asta, in conditiile in care, spun liberalii, Latcan a lasat piata pe profit. Parca pentru a contrazice constatarile Camerei de Conturi, primarul Decebal Bacinschi a prezentat presei in urma cu doua zile o situatie semnata de directorul Pietelor, Puiu Spiridon, in care se arata ca gradul de ocupare a meselor din piete a fost in 2006 de 61,8%, iar in 2007 de 53%, realizindu-se astfel incasari de peste un milion de lei. (I. CRETU, D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 11 ore, 6 minute, 53 secunde
Bravo domnilor consilieri!Votati pentru infiintarea comisiei de control si verificati afacerile din interiorul Primariei! Aratati tuturor ce a realizat Bacinschi in 8 ani de mandat si ce bani s-au dus citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.