Politică

Adjudenii au primit de la Electrica un dus rece fara apa

Ana-Maria Cantia
28 mar 2008 682 vizualizări
datoriile uriase ale Urbisului si neplata facturilor de catre populatie au determinat sistarea alimentarii cu apa

Societatea "Electrica" a sistat furnizarea energiei electrice catre societatea adjudeana SC Urbis SA, din cauza datoriilor foarte mari. Acestea se ridica la 717.908,18 lei, reprezentind facturi neachitate si penalitatile aferente. Pentru a reusi sa iasa din impas si a putea plati factura pentru luna februarie, Primaria Adjud a depus ieri in conturile Urbis 11.000 lei, datorii pe care municipalitatea le acumulase pina acum. "Noi am avut o factura de 8.900 de lei de platit si niste restante mai vechi, ce au ridicat factura la 11.000 de lei. Am achitat tot in cursul zilei de azi (ieri, n-r). Pentru a se achita factura pentru luna februarie catre Electrica, cei de la Urbis ar fi trebuit sa mai dea 5.000 de lei, pe care speram sa ii dea in cursul zilei de miine. Poate vom gasi intelegere la reprezentantii Electrica si vor realimenta cu energie statiile Urbisului", ne-a declarat Constantin Armencea, primarul municipiului Adjud. Edilul mai spera ca acest "dus" rece fara apa sa ii determine pe oameni sa isi plateasca facturile de utilitati la timp. "Oamenii trebuie sa inteleaga ca nu pot consuma un produs fara sa-l plateasca, poate ca acum se vor invata minte si isi vor achita facturile de utilitati. Este drept ca unii dintre ei chiar nu au posibilitati, dar nu avem ce face, asta e legea. Vom incerca sa ii ajutam cum putem", ne-a mai spus primarul. Adjudenii au ajuns in situatia ingrata de a nu mai avea apa deloc, ca urmare a sistarii energiei electrice. Desi Urbis are datorii, pe de alta parte are si de incasat sume mari de la populatie. La Adjud, situatia critica a apei e data de mai multi factori. De cind a intrat in patrimoniul omului de afaceri bacauan Dorinel Umbrarescu, societatea nu a beneficiat de nici o imbunatatire din punct de vedere tehnic, iar pierderile acumulate in timp, coroborate cu datoriile nerecuperate de la populatie, au adus firma in pragul de a nu mai putea furniza apa. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.