Politică

Cele 144 de hectare ramin pasune

Doina Ganea
26 mar 2008 659 vizualizări
Alesii locali au respins in cele din urma si proiectul privind scoaterea la licitatie a 144 de hectare de islazuri apartinind Focsaniului. Proiectul a fost intors pe toate fetele de catre consilierii locali la sedinta ordinara de ieri

O parte a acestora a avut obiectiuni cu privire la termenul de inchiriere de trei ani si a cerut scurtarea lui, altii au obiectat pretul de pornire al licitatiei de 160 de lei/ha/an in conditiile in care de la guvern utilizatorul unui hectar de pasune primeste un ajutor pentru suprafata de 80 de euro/ha. Consilierul PSD Ion Vlase a cerut ca la licitatie sa nu mai participe altcineva in afara celor sase persoane care au facut cereri de concesionare. Dupa exprimarea votului la proiect, care a fost respins cu 8 voturi pentru si 12 abtineri, independentul Cezar Mihailescu a precizat ca si in cazul concesionarii sau inchirierii prin licitatie solicitantii trebuie sa faca dovada, din registrele agricole ale localitatilor de unde provin, numarului de capete de animale pe care le detin. "Nu ne jucam cu asa ceva! La dosar trebuie sa existe o documentatie beton, pentru ca pe baza ei acei crescatori primesc si subventia la hectar", a precizat Cezar Mihailescu. Cit priveste solicitarea italianului Giovanni Carpenzano, primarul Decebal Bacinschi a tinut sa faca unele precizari. "Cred ca nu s-a inteles foarte bine. Domnul din Italia a venit la noi si ne-a cerut terenul, dar cind a aflat cit costa a plecat si nici nu l-am mai vazut de atunci. Daca nu se doreste inchirierea acestor islazuri, atunci vor ramine doar simple imasuri pentru pasunat si le vom pune la dispozitia celor care au facut cereri, percepind ca si pina acum o simpla taxa pentru fiecare cap de animal dus la pascut", a precizat primarul municipiului Focsani, Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.