Politică

Profesorul Apostu Croitoru, presedintele cu laptop si cu un propunere

Iulia Crețu
26 mar 2008 1026 vizualizări
Pesedistul Ion Vlase a continuat ciriiala cu democrata Mirela Bizna u desi a condus fara poticniri, democratul Apostu Croitoru i-a cam scapat din mina pe colegii sai la finele sedintei u si el, ca si Elena, au ceva cu gramatica

Antepenultima sedinta de Consiliu Local Focsani s-a desfasurat ieri intr-un mod absolut incredibil. Neobisnuiti sa nu comenteze rautacios si sa nu-si atace colegii rivali, alesii locali au adunat si au tacut pina s-au dat din nou in stamba. Timp de doua ore au votat si au discutat strict pe ordinea de zi, dind impresia ca au fost linistiti oarecum in apa minerala cu sedocalm. Efectul nu a tinut mult insa. Dupa zicala "dupa liniste vine furtuna", spiritele s-au incins spre final. Actori principali pe afisul de la CL, evident, cuplul din episodul "pasta de dinti si caria care nu ma lasa sa te-nghit": pesedistul Ion Vlase si democrat-liberala Mirela Bizna. Social-democratul a trebuit numai sa o ia peste picior pe colega sa, pentru a primi un raspuns pe masura: "Domnisoara Mirela nu poate vota pentru ca a facut propunerea (n.r. aluzie la desemnarea tinarului democrat Daniel Gongu pentru consiliul de administratie de la CSM)", a zgindarit Vlase, cu toate ca domnisoara Mioara Lazar a facut propunerea si nu doamna Bizna. Replica, mentolata si in trei culori: "Domnul consilier, ati folosit pasta de dinti cu mincarime la limba?", venita de la Mirela Bizna. Pina la acest episod, presedintele de sedinta, democratul Vasile Apostu Croitoru, a reusit sa tina in mina pornirile razboinice ale colegilor sai. Ineditul sedintei l-a reprezentat aparitia acestuia cu laptopul la intilnire. Dupa exprimarea voturilor si a eventualelor comentarii, profesorul presedinte Croitoru mai atingea usor touch pad-ul, dar numai pentru impresie, pentru ca oricum nu avea net wireless. Acesta a citit ordinea de zi numai dupa foi. Dar, imaginea conteaza. Si Vasile Apostu Croitoru a fost singurul pina acum care si-a facut aparitia dotat cu laptop. Ba mai mult, acesta a ales sa atraga atentia reprezentantilor municipalitatii ca ar avea nevoie de niste up-grade-uri la calculatoare si sa dea atentie la ce site-uri viziteaza pe internet.


"Am participat la o cursa de viteza..."


Declaratia ii apartine consilierului social-democrat Ion Vlase care, rostita pina in acest punct, a stirnit rumoare printre cei de la Consiliul Local. Isi si imaginau consilierii locali cum i-ar fi stat consilierului Ion Vlase cu casca si costum negru de piele, mulat prin unele parti... Completarea de rigoare, normala unei persoane trecute de prima tinerete, cam fara adrenalina in singe si destui nervi pe pustii care tocesc cauciucurile pe bulevardele municipiului dupa senzatii tari, a venit spre dezamagirea colegilor de votare: "am participat, dar numai vizual". Iar ceea ce Ion Vlase a vazut, nu prea i-a placut. Drept pentru care a propus ca motociclistii sa nu mai mearga cu "bestiile motorizate" pe bulevarde. "Propun viitorului comisar, aici de fata, (n.r. catre Adrian Ciuperca de la Rutiera) sa aduca la cunostinta sefilor sai posibilitatea interzicerii circulatiei pe bulevardele Bucuresti, Unirii si Independentei a motocicletelor. Am participat la o cursa de viteza... vizual. Erau trei masini bengoase si un motociclist care faceau raliu. Mi s-a incretit gura!", a explicat teroarea prin care a trecut Ion Vlase. Si ca sa vedeti ca agramatismele din PD-L se transmit de la fiica presedintelui, Elena Basescu, si la simplii consilieri, auziti una bucata de acord la un alt presedinte, ce-i drept numai pe trei luni si doar de sedinte de CL, Vasile Apostu Croitoru. "Haideti sa facem un propunere", i-a rugat domnul profesor pe ai sai colegi. Venim si noi cu "un propunere": daca de Bunavestire nu v-ati abtinut, in Saptamina Patimilor nu-i asa ca sinteti piosi si nu va mai jigniti? Macar de Iepuras... (Iulia CRETU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.