Politică

Romii din Slobozia Bradului vin la PNG

Doina Ganea
26 mar 2008 941 vizualizări
Etnicii spun ca formatiunea lui Gigi Becali le-a dat mina libera sa-si propuna singuri candidatii la alegerile locale u la Slobozia Bradului toti candidatii PNG sint romi

Liderii romilor din Slobozia Bradului au venit ieri la conducerea PNG Vrancea, in primul rind pentru a se plinge de nepasarea autoritatilor locale. In al doilea rind, ei au apelat la PNG, pentru ca, dupa cum spun, aceasta formatiune politica este singura care a decis sa permita romilor din comuna lor candideze la functii de consilieri locali, sub sigla partidului. Liderii PNG au anuntat ieri candidatul lor la fotoliul de primar al comunei Slobozia Bradului, in persoana lui Florin Ivan, sofer, cu 10 clase, care s-a declarat decis sa aduca intreaga comunitate la un nivel "de plutire". Reprezentantii romilor au acuzat autoritatile locale ca ii discrimineaza si ca nu actioneaza decit in interesul propriu, iar etnicilor li se inchid usile in nas. Liderul romilor, Nicolae Visan, a declarat ca 300 de etnici din comuna nu au acte de identitate sau de nastere, iar autoritatile locale conditioneaza eliberarea acestora de plata unor amenzi. Marin Stoica, presedintele PNG Vrancea, a dat asigurari ca ii va sprijini, nu doar pe romii din Slobozia Bradului, ci pe toti din Vrancea, oferindu-le posibilitatea sa candideze pe listele partidului. "Noi nu facem nici o alianta preelectorala decit cu membrii Partidei Romilor, carora le acceptam candidaturile pentru functii de consilieri pe diferite liste, in diferite localitati. Exceptie face Slobozia Bradului, unde intreaga lista electorala, de 19 persoane, este formata din romi. Candidatul la functia de primar este tot din Partida Romilor si a fost stabilit de dinsii", a declarat Marin Stoica. In alta ordine de idei, liderul PNG ""CD Vrancea a spus ca primarii citorva localitati fac presiuni asupra candidatilor partidului pentru a nu-si depune candidaturile la alegerile locale. Marin Stoica nu a vrut sa nominalizeze primarii, dar a precizat ca pina acum, cinci potentiali candidati din PNG s-au plins de faptul ca edilii i-au amenintat cu represalii asupra lor si a familiilor daca indraznesc sa se inscrie pe listele de alesi locali. "Sint localitati in cadrul carora primarii nu accepta nici o candidatura din partea altora la fotoliile de primar. Altfel, daca acesti candidati trec peste cuvintul sau, primarul ii cheama la el si ii ameninta ca-i vor lasa someri pe ei ori pe nevestele lor. Daca sint oameni de afaceri ii ameninta ca le va trimite pe cap diverse organisme de control. Sint cinci astfel de cazuri pina acum, si nu si-au anuntat candidaturile inca, tocmai din acest motiv", a afirmat Marin Stoica. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 15 ore, 27 minute, 55 secunde
Pot confirma acest lucru. La noi este cazul unui primar PSD care conduce de unul singur din1992 ,care simte ca i se clatina scaunul.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.