Politică

Cetatenii din Panciu dau idei de proiecte primarului prin scrisori

Iulia Crețu
21 mar 2008 646 vizualizări
10 urne sint amplasate prin oras pentru a culege opiniile, nemultumirile si sugestiile pancenilor u unii au lasat si depese cu ... injuraturi la adresa primarului PSD

Primarul din Panciu, Ion Petre, s-a decis in preajma campaniei sa pastreze contactul cu cetatenii din oras prin urne cu scrisori. Cutiile pe care este lipit mesajul "Opinia ta conteaza" sint amplasate in zece zone intens circulate in fiecare zi de oameni, iar doleantele acestora sint adunate de doua ori pe luna de reprezentantii Primariei. Potrivit declaratiilor edilului pancean, sugestiile, nemultumirile si dorintele cetatenilor sint ulterior discutate si unele devin proiecte de hotarire in Consiliul Local. Ion Petre a recunoscut ca printre scrisorile bine intentionate se mai gasesc si injuraturi si depese prin care acesta este mustruluit verbal de cei pe care ii reprezinta. Aceasta campanie a debutat in toamna anului trecut. "80% dintre scrisori reprezinta doleante ale cetatenilor. Ne scriu fie despre faptul ca nu au unde sa isi depoziteze deseurile, fie ca strazile arata cum arata, fie ca vor amenajarea de statii de autobuz. In acest mod tinem o legatura directa cu ei. Campania da rezultate, iar multe din sugestii devin prioritati, mai ales ca le semnaleaza si cetatenii", a declarat primarul Ion Petre in cadrul unei conferinte de presa sustinuta ieri. De altfel, edilul pancean isi propune un contact mai relaxat si cu reprezentantii mass-media, in contextul apropiatelor alegeri. Acesta a anuntat conferinte de presa la fiecare doua saptamini pentru a ne tine la curent cu proiectele derulate in oras. In acest moment, in Panciu se trag conductele de gaze pentru consumatorii casnici si institutii, un proiect aprobat prin H.C.L. nr. 18/2008, in valoare totala de 12,9 milioane RON. Tot in acest an, alesii locali au stabilit sa se realizeze si retelele termice si contorizarea individuala a apartamentelor, un program de investitii cu valoarea de 12,8 milioane RON. Potrivit primarului, racordarea orasului la gaze va fi un pas important pentru atragerea investitorilor straini. In perioada 2002-2004 a mai fost o tentativa de racordare la gaze, dar lucrarea a ajuns pe miinile afaceristului Corneliu Prunache care a ingropat tevile, iar banii au disparut. Ulterior s-a ajuns in instanta. Ion Petre a declarat ca orasul Panciu a avut de pierdut de pe urma lipsei utilitatilor, o firma germano-austriaca pierzindu-si din aceasta cauza interesul pentru construirea unei fabrici de produse chimice si din industria cosmeticelor. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.