Politică

Satenii din Mera au luat cu asalt Prefectura

Mihai Boicu
18 mar 2008 951 vizualizări
Oamenii sint nemultumiti ca solicitarile nu le-au fost validate de Comisia judeteana la ultima sedinta u nemultumitii sustin ca actele le-au fost luate in considerare de Comisia locala u prefectul le-a promis ca va retrimite dosarele la Mera, pentru a fi reanalizate

Padurile din comuna Mera i-au adus iar la Prefectura pe locuitorii nemultumiti ca nu au fost pusi in posesie cu suprafetele cerute. Aproximativ 50 de cetateni i-au cerut ieri prefectului Dragos Mircea sa le spuna care a fost motivul pentru care la sedinta Comisiei judetene de fond funciar de miercurea trecuta nu le-au fost validate dosarele. "Noi am solicitat ca sa ne fie primite de catre comisia locala actele pe care le aveam. Nu au vrut sa ne primeasca titlurile de proprietate vechi. Cei din comisia locala au spus ca nu garanteaza sinceritatea martorilor de pe suprafetele pe care le-am revendicat si ne-au propus la invalidare", ne-a spus Labunt Oancea. In urma discutiilor de ieri, prefectul Dragos Mircea le-a promis nemultumitilor din Mera ca va trimite dosarele inapoi la Comisia locala de fond funciar, iar oamenii sa vina cu actele despre care spun ca nu le-au fost luate in considerare. Prefectul a precizat faptul dosarele de la Mera au venit cu recomandare din partea Comisiei locale pentru a nu fi validate "deoarece nu existau documente care sa sustina aceste cereri". Mai exact, martorii nu au documente care sa ateste ca ei sint proprietari. "Oamenii sint intr-adevar nemultumiti de activitatea comisiei din Mera. Noi am ramas surprinsi de faptul ca nu li s-au luat in considerare actele, deoarece unii dintre ei aveau acte", a afirmat prefectul. Acesta a mai precizat ca o parte dintre cele 180 de dosare invalidate fac obiectul cercetarii procurorilor in cazul fostului primar Gheorghe Sararu, Comisia judeteana fiind obligata sa suspende rezolvarea acestora. Prefectul Dragos Mircea a precizat ca urmatoarea sedinta a Comisiei judetene, cind va propune retrimiterea dosarelor la Mera, ar putea avea loc peste doua saptamini. Locuitorii din Mera vin periodic, de circa un an, la Prefectura, pentru a se plinge de faptul ca nu intra in posesia padurilor revendicate de ani de zile. Oamenii s-au aratat nemultumiti ieri si de faptul ca Politia Odobesti, care se ancheteaza retrocedarile dubioase de la Mera, facute de fostul primar PSD Gheorghe Sararu, a cerut ca un comisar sa fie prezent la sedinta Comisiei locale de fond funciar din Mera. Astfel, cred oamenii, s-ar fi putut influenta deciziile comisiei, prin intimidarea membrilor acesteia. Nemultumitii spun ca in cauza este vorba de padurile boierilor Vernescu, cerute acum de mostenitori. "Cer 258 de hectare. Boierii au mai vindut la oameni din aceasta suprafata, insa ei cer acum toata suprafata", spun nemultumitii. (Mihai BOCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.