Politică

Petre, Ungureanu si Robu rivnesc la primul fotoliu din Panciu

Andrei Milcoveanu
17 mar 2008 1626 vizualizări
Organizatiile pancene ale partidelor politice au intrat in febra pregatirilor electorale, in speranta ca vor reusi sa obtina fotoliul de primar al orasului dar si majoritatea in Consiliul Local. La ora actuala, democrat - liberalii detin controlul in legislativul local, dupa ce doi dintre alesi au migrat de la PNL la PD inainte de promulgarea legii privind stoparea migratiei politice

Trei partide se vor lupta pe 1 iunie pentru postul de primar

Este vorba despre Octavian Sandulache si Ionel Rotaru. In prezent, din cei 15 consilieri locali, opt sint membri PDL, sase sint social-democrati, in vreme ce liberalii mai au doar un consilier, in persoana lui Eusebiu Dodoiu. Primarul social-democrat Ion Petre se pregateste intens pentru un nou mandat, in ciuda faptului ca in trecut a avut unele probleme de abordare a problemelor locale si a intrat adesea in conflict cu Consiliul Local. Notarul Ciprian Nica, presedintele organizatiei PSD Panciu, care este si consilier local, ne-a declarat ca partidul merge pe mina primarului in functie, care are la activ doua mandate in fruntea primariei. "Ii acordam incredere si sprijinul nostru pentru inca un mandat. In urmatoarea perioada vom finaliza si lista de consilieri. Speram ca de data aceasta sa avem la Panciu o campanie mai civilizata. Parerea mea este ca batalia pentru Panciu se va da intre PSD, PDL si PNL", a spus Ciprian Nica, liderul pesedistilor panceni. Cit priveste PDL, liderii locali spera sa-si adjudece conducerea orasului dupa ce in 2004 actualul consilier Fanica Panciu a pierdut "la mustata" fotoliul de edil, dupa ce pesedistii au incercat sa-i suspende candidatura la tribunal. Organizatia PDL il scoate in fata pe actualul consilier local Sorin Robu, cu toate ca nu ar fi exclus ca Fanica Panciu sa-si incerce nororcul inca o data, chiar daca a sustinut ca si altii trebuie sa-si asume acest rol. Totusi, Sorin Robu a oferit doamnelor din Panciu flori de 8 Martie si a fost prezentat public ca omul pe care PDL il vrea la conducerea orasului. Sorin Robu a intrat in Consiliul Judetean in mai 2007, dupa demisia colegei sale Raluca Ioan. In 2000 a fost ales consilier in Consiliului Local Panciu, iar in paralel cu politica administreaza o afacere de familie. Liberalii nu au batut in cuie candidatura, in ciuda faptului ca favorit este Marian Ungureanu, directorul Societatii Comerciale Mestesugaresti "Servirea Populatiei". Liberalii de la judet ii acorda incredere si viceprimarului Nicolae Petrisor, care este si presedintele organizatiei locale a PNL. "Organizatia l-a desemnat candidat pe domnul Marian Ungureanu, insa si domnul Petrisor poate fi un candidat foarte bun. Oricum, ei se inteleg bine impreuna, fac echipa si vor stabili de comun acord care dintre ei va candida. Din punct de vedere politic noi sintem multumiti cu ce avem la Panciu, am obtinut 28 % din increderea populatiei. Ideea e sa punem un candidat care sa colecteze toate voturile liberale. Parerea mea este ca Ion Petre poate fi batut la alegerile din iunie", a opinat Nini Sapunaru, presedintele PNL Vrancea. Ramine de vazut insa daca pancenii vor digera ofertele electorale facute de partide in alegerile locale. (Andrei MILCOVEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.