Politică

Sararu are dosar penal si pentru furt de energie electrica

Ziarul de Vrancea
4 mar 2008 1312 vizualizări
La casa din Reghiu a ex-primarului social democrat s-a constatat alimentarea frauduloasa cu energie electrica, direct din retea, printr-un cablu coaxial care nu trecea prin contor u Gheorghe Sararu a declarat in nota de constatare ca locuinta nu este pe numele lui

Gheorghe Sararu, primarul PSD suspendat de la Mera, are un nou dosar penal, de aceasta data pentru furt de energie electrica. Vineri, 22 februarie, o echipa de la sucursala Electrica, impreunacu un echipaj al Politiei, a efectuat un control la Reghiu, in urma unei sesizari, la o casa aflata in constructie, despre care se stia ca este a lui Gheorghe Sararu. In urma cercetarilor s-a constatat ca locuinta era alimentata fraudulos direct de la retea, printr-un cablu coaxial, care nu trecea prin aparatul de masura. "La data controlului s-a constatat alimentarea din reteaua de 0,4 Kv printr-un cablu coaxial, care nu trecea prin contor, practic se folosea energie electrica in mod fraudulos. In nota de constatare, dinsul a mentionat ca locuinta nu ii apartine, ci este pe alt nume. Pe 28 februarie, Gheorghe Sararu a fost invitat la comisia de analiza a Centrului de Masura, insa dinsul nu s-a prezentat", ne-a declarat Mariana Trif, purtatorul de cuvint al Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice si lucrator in cadrul Centrului de Masura. La 15 zile de la data neprezentarii, Electrica va emite un proces verbal de stabilire a despagubirilor si a prejudiciului produs companiei, prin neplata energiei electrice consumate in mod ilegal. Politia a confirmat ca exista un dosar penal in lucru privind infractiunea de furt de energie electrica, care se adauga celorlalte 15 dosare penale ale ex-primarului social democrat. "In acest caz exista un dosar penal aflat in lucru la Politia Odobesti. Politistii s-au autosesizat si au efectuat actiunea impreuna cu specialistii de la Electrica. Gheorghe Sararu are dosar penal in lucru pentru savirsirea infractiunii de furt de energie electrica", ne-a spus comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei vrincene.


Hotii de energie electrica sint pusi pe treaba


Furtul de energie electrica este o practica raspindita printre consumatorii vrinceni, care incearca sa scape de plata facturii, prejudiciind distribuitorul. Polul furturilor de energie in Vrancea este comuna Slobozia Bradului, dar izolat se gasesc peste tot vrinceni care "inteapa" reteaua de alimentare. Pagubele aduse astfel Electrica se ridica la sume considerabile. "Cei care vor sa prejudicieze si sa se alimenteze fraudulos sint la zi cu cele mai noi metode de furt de energie, sint foarte inventivi cind vine vorba de a insela. Consumatori fraudulosi sint foarte multi, noi ii depistam pe cei pentru care am avut sesizari", a mai adaugat Mariana Trif. Metodele prin care se sustrage fraudulos energie electrica sint diverse, fie direct de la retea, fie prin interventii la aparatul de masura prin violarea sigiliilor. Un numitor comun al celor care fura electricitate este lipsa de economie, asa incit hotii uita adesea sa mai stinga becurile. Astfel, spun specialistii, daca afara este frig de crapa pietrele, luminile casei sint aprinse, iar la horn nu iese fum, este clara suspiciunea de consum fraudulos. (Mihaela BESLEAGA, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 12 ore, 23 minute, 36 secunde
Ce prostie sa fure energie electrica! Pentru primari se recomanda: terenuri, contracte de asfaltare, canalizare etc.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.