Politică

Sararu, prins cu furtisaguri de energie electrica

Mihaela Beșleagă
3 mar 2008 1057 vizualizări
In urma unor sesizari, politistii si lucratorii Electrica au descins saptamina trecuta la o casa aflata in constructie la Reghiu, apartinind lui Gheorghe Sararu u acestia au descoperit un racord ilegal la retea, prin care se fura energie electrica u energia era folosita la lucrari de constructie si pentru nevoile casnice u primarul suspendat din Mera este acuzat ca se alimenta gratis cu energie electrica si la casa unde locuieste cu concubina sa

Social-democratul Gheorghe Sararu, primarul suspendat al comunei Mera, continua cearta cu legile. De aceasta data "cireasa de pe tort" este furtul de energie electrica, pentru o casa personala aflata in constructie in comuna Reghiu. O echipa de la Centrul de Masura din cadrul Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Focsani, impreuna cu un echipaj al Politiei, s-a deplasat saptamina trecuta in comuna Reghiu pentru un control, in urma unor sesizari conform carora la casa in constructie a lui Gheorghe Sararu se sustrage energie electrica in mod ilegal de mai mult timp. "Saptamina trecuta am efectuat mai multe controale in zona Odobesti, pentru depistarea celor care se racordeaza ilegal la retea si fac modificari ale instalatiei pentru a sustrage, prin furt, energie electrica. Controalele au fost realizate in baza unor reclamatii pe care le-am primit. Una dintre verificari s-a facut la o casa noua, in constructie, din Reghiu, care, din cite am auzit, apartine fostului primar Gheorghe Sararu. S-a constatat ca se fura energie, care nu trecea prin contor. Momentan, acestea sint informatiile pe care le detin", ne-a spus Mariana Trif, purtatorul de cuvint al SDEE si lucrator in cadrul Centrului de Masura. Si surse oficiale din cadrul IJP Vrancea ne-au confirmat faptul ca au descins la casa in cauza, unde s-a constatat racordul ilegal la reteaua de alimentare cu energie electrica. Aceasta era folosita la lucrari de constructie, dar si pentru diverse nevoi casnice.


Lumina gratis si acasa


Fostul primar a fost prins ca avea lumina pe gratis la casa din satul Varnita, aflata la granita dintre comunele Mera si Reghiu, unde consuma «la greu» energie fara sa plateasca. Nu este exclus ca racordul sa se fi facut chiar cu complicitatea unor oameni din sistemul de electricitate, potrivit unor informatii vehiculate in rindul anchetatorilor. Aici, edilul suspendat locuieste impreuna cu concubina sa, unde detine si o ferma de animale dar si utilaje de prelucrare a lemnului. Politistii isi programasera de mai mult timp o «vizita» la Gheorghe Sararu, intrucit primisera informatii ca acesta s-a racordat ilegal la reteaua de alimentare cu energie electrica. Dosarul cu noile acuzatii aduse primarului suspendat din Mera se afla in lucru la Politia Odobesti, care urmeaza sa stabileasca daca faptele acestuia sint de natura penala. Acest act al lui Gheorghe Sararu pare sa completeze registrul infractiunilor de care este acuzat in ultimii ani. Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani a inaintat Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) nu mai putin de 15 dosare penale in care ex-primarul social-democrat este cercetat pentru abuz in serviciu si fapte de coruptie, respectiv restituirea preferentiala a peste 300 hectare de padure, in perioada martie 2002 - ianuarie 2005, prejudiciul depasind 1 milion de euro, potrivit anchetatorilor. Cel mai probabil, furtul de energie electrica va adauga un nou dosar penal in tomul deja consistent aflat in atentia anchetatorilor. Deocamdata nu s-a facut o expertiza care sa scoata la iveala care este prejudiciul cauzat sucursalei Electrica si nici de cind timp gospodaria era racordata ilegal la sistem. Primarul suspendat al comunei Mera nu a fost de gasit ieri pentru a comenta aceste ultime acuzatii. Vom reveni cu detalii in legatura cu acest caz. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.