Politică

Baiatului primarului Brasov, luat la rost de consilieri

Ana-Maria Cantia
3 mar 2008 1709 vizualizări
Fiul cel mic al primarului din Marasesti a fost "mustruluit", in lipsa, de consilieri pentru ce a postat pe blogul sau la adresa consilierului PNL Constantin Vlase u alesii au propus chiar demiterea lui din functia pe care o ocupa in primarie u primarul Emilian Brasov s-a declarat mindru de fiul lui si a catalogat atitudinea lui Vlase drept campanie electorala

La ultima sedinta de Consiliu Local, consilierii din Marasesti si-au aratat nemultumirea vizavi de opiniile postate pe site-ul personal de baiatul cel mic al primarului Emilian Brasov. Dan Brasov a spus despre unul dintre adversarii politici ai tataului sau, consilierul PNL Constantin Vlase, ca este "un mincator de c"¦t de pe vremea Securitatii". Consilierul si-a prezentat indignarea in plina sedinta, catalogind gestul tinarului ca fiind incalificabil. "Nu se poate ca un functionar public, platit din bani publici, sa denigreze in asa fel imaginea unui consilier. Asa ceva nu este de tolerat, este rea vointa", a precizat consilierul. De partea acestuia a fost o mare parte dintre colegi, care nu si-au putut explica atitudinea lui Dan Brasov, in timp ce altii nici nu au vrut sa conceapa ca "un tinar atit de educat", precum mezinul familiei Brasov, este capabil sa se exprime intr-o maniera jignitoare. "Nu cred ca Dan a facut asa ceva! Parerea mea este ca altcineva, vrind sa ii faca rau lui Dan si domnului primar, a intrat in calculatorul lui si a scris ce se zice. Sa vina in sedinta si sa ne explice, eu nu cred, el este inscris in atitea proiecte frumoase", a precizat consilierul social-democrat Badina Stoean. Si consilierul Gheorghe Podaru a tinut sa-si exprime punctul de vedere: "Eu si domnul Vlase sintem prieteni, dar in politica sintem adversari si consider ca nu e normal ca un tinar caruia i s-a dat credit in aceasta institutie sa vorbeasca asa. Acest tinar a gresit si, daca se dovedeste acest lucru, sint de acord sa nu mai lucreze in aceasta primarie", a argumentat in sedinta consilierul PRM Gheorghe Podaru. Mai multe voci din Consiliu au fost de aceeasi parere, si anume ca daca Dan Brasov se face vinovat de denigrarea imaginii unui consilier, ar fi bine sa nu mai lucreze in primarie.


"Frustrarea unui cetatean nu trebuie dezbatuta in CL"


Fiul cel mic al primarului recunoaste ca a scris pe blogul personal si despre consilierul Constantin Vlase, dar nu considera ca parerile lui personale trebuie trecute pe ordinea de zi a Consiliului Local. "Recunosc ca eu am scris, dar nu are de ce sa-mi fie rusine. Singura greseala pe care o recunosc este cea legata de folosirea unor cuvinte, atit. Ceea ce am scris, am scris pe un site privat si in afara orelor de program. Eu nu am facut decit sa-mi expun ideile personale pe un site privat", ne-a declarat in apararea sa Dan Brasov. Acesta ne-a mai spus si ca a avut o discutie particulara cu consilierul Vlase si ca si-a cerut scuze pentru limbaj. "Eu l-am respectat foarte mult pe domnul Vlase pentru ceea ce a fost, dar nu pentru ceea ce este. Toata aceasta discutie nu e decit o frustrare de-a domnului Vlase, care nu cred ca ar trebui dezbatuta intr-o sedinta de Consiliu Local. Eu mi-am cerut scuze, intre patru ochi, domnului Vlase si am rectificat si pe site. Acum astept ca dumnealui sa-si ceara scuze pentru jignirile aduse in Consiliul Local", ne-a mai spus Dan Brasov. Acesta a adaugat ca tatal lui i-a facut reprosuri cu privire la vocabularul folosit: "Tata s-a aratat iritat de limbajul pe care l-am folosit si mi-a atras atentia asupra acestui fapt", a completat tinarul.


"Sint mindru de fiul meu"


Primarul social-democrat Emilian Brasov s-a aratat indignat de faptul ca aceasta discutie a facut obiectul unei sedinte in Consiliul Local, dar totodata s-a aratat mindru de fiul lui. Acesta a catalogat toata discutia ca fiind un "moment de campanie electorala", prin care nu s-a vrut altceva decit denigrarea imaginii sale. "E o campanie mizerabila, cu care se incearca o lovitura la adresa imaginii mele. Dar domnul Vlase nu are nici o sansa sa cistige alegerile prin metodele sale invechite. Intr-o alta ordine de idei, sint mindru de fiul meu si le doresc tuturor parintilor un copil ca Dan. Eu il felicit pentru ce face pe blogul lui personal, sa faca toti tinerii ca el", ne-a declarat Emilian Brasov. Edilul a tinut sa spuna ca intr-o sedinta a Consiliului Local astfel de discutii nu-si au locul. "Intr-o sedinta de Consiliu Local nu se discuta altceva decit cheltuirea banului public si nicidecum despre certurile dintre doi cetateni, pe blog, pentru ca domeniul privat nu are nimic de a face cu cel public", a conchis primarul Marasestiului. (Ana-Maria CANTIA)



Turul Marasestiului


Un singur taxi la Marasesti


In Marasesti exista o singura masina care este folosita pentru taximetrie. Tocmai din acest motiv, al "unicitatii", autoritatile locale nu aveau nici un act normativ care sa reglementeze activitatea de taximetrie in oras. La sedinta de saptamina trecuta, insa, problema a fost rezolvata, consilierii locali aprobind un proiect de hotarire privind aprobarea regulamentului de organizare si desfasurare a activitatii de transport in regim de taxi si a regulamentului privind desfasurarea procedurii de atribuire a autorizatiilor de taxi permanente. Singurul taximetrist din oras isi astepta clinetii in fata garii. (A. M. C.)


CL si-a pus om in Consiliul etic al Spitalului


Consilierul social - democrat Badina Stoean a fost desemnat de colegii din legislativul local sa reprezinte punctul de vedere al administratiei publice locale in Consiliul etic al Spitalului orasenesc Marasesti. Aceasta a fost desemnata la propunerea primarului si colegului de partid, Emilian Brasov, prin hotarire de consiliu. (A. M. C.)


Spitalul a primit in administrare "anexele"


Spitalul orasenesc Marasesti a primit in administrare cladirile conexe, de la Consiliul Local. Imobilele la care se face referire sint cele in care functioneaza magazia spitalului, morga, precum si garajul. Prin aceasta hotarire, consilierii locali au modificat si completat o hotarire mai veche, cu numarul 70/2006, privind transmiterea din administrarea Consiliul Local Marasesti in administrarea Spitalului orasenesc Marasesti a imobilelor in care isi desfasoara activitatea spitalul, care fac parte din domeniul public al orasului. (A. M. C.)


CSI a implinit opt ani


La Marasesti functioneaza, cu succes, un Comitet de Sprijin si Initiativa (CSI). Acesta a luat fiinta in urma cu opt ani, la propunerea directorului Casei de Cultura, poetul Constantin Ghinta. Din biroul de conducere al acestui comitet fac parte oameni de vaza ai orasului, cum ar fi profesorii Virgil Raileanu, Gheorghe Rusu, Lenuta Iordache, inginerii Valerica Chicior, Stela Stoianovici, Elisabeta Ciontu, Gina Boeru, Ion Popa, Nastase Poponete, medicii Constantin Barbu, Aurel Constantin, Nela Bangaci, precum si Ion Durnescu - colonel in rezerva. Acestia si-au propus sa organizeze diverse actiuni culturale, sportive, administrative si umanitare in folosul locuitorilor orasului si satelor din vecinatate, Padureni, Haret, Doaga si Calimanesti. In tot acest timp, reprezentantii comitetului au organizat "Cupa de tenis de masa" si "Crosul Primaverii". CSI a intreprins numeroase activitati de ordin civic, cum ar fi plantarea de copaci in parcul orasului. (A. M. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 9 ore, 9 minute, 54 secunde
Bun articolul,insa se pare ca unele personaje din articol habar nu au de "Statutul functionarului public"!Ceea ce a scris baiatul asta,a facut-o in afara orelor de program si pe un site privat!Deci citeste integral
, acum 739398 zile, 9 ore, 9 minute, 54 secunde
nesimtitul si oligofrenul asta pe care l-a bagat tacsu in primarie sa-si vada lungul nasului!!! sa spuna ce studii avea cand l-a angajat tacsu in primarie pentru ca acum vad ca se lauda cu mari citeste integral
, acum 739398 zile, 9 ore, 9 minute, 54 secunde
Vreau sa-ti aduc la cunostinta ca esti un mare dobitoc!Din "anonimat" ai scris si un anonim vei ramane toata viatza ta ...de 2 lei!Rahat mananci tu zilnic prin vorbele pe care le spui,se vede ca ai citeste integral
, acum 739398 zile, 9 ore, 9 minute, 54 secunde
Oameni buni treziti-va la realitate fie Brasov fie Vlase fie Raileanu fie Mihail si cine o fi voi nu vedeti ca nu ai clasa politica nici in Romania daramite la Marasesti, voi nu vedeti ca nu mai ai pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.