Politică

Liberalii cred ca Focsaniul e condus de un primar disperat

Iulia Crețu
3 mar 2008 772 vizualizări
Sapunaru a declarat ca edilul sef Bacinschi si secretarul Corhana pot raspunde in instanta pentru refuzul de votare a comisiei de ancheta

Liberalii vrinceni continua sa isi puna intrebari asupra modului in care primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi, a gestionat cheltuirea banilor publici la nivelul investitiilor din municipiu. Dupa sedinta extraordinara pe care au propus-o liberalii si democratii pentru infiintarea comisiei speciale de control si dupa lipsa primarului, a secretarului si a colegilor PSD-isti, liberalii spun ca «e ceva putred la Primaria Focsani». Drept urmare, solicitarea lor de constituire a comisiei merge mai departe. Asadar, lacrimile lui Bacinschi nu au impresionat destul. "Am ramas socat de reactia primarului. Daca la CJ erau anumite probleme care nu trebuiau a fi cercetate, credeam ca la Primaria Focsani nu se intimpla acelasi lucru. Cererea a dezvaluit deruta si panica. Inseamna ca intr-adevar s-a intimplat ceva de au intrat in panica. Refuzul secretarului de a intocmi proiectul de hotarire este de neinteles. Vom insista pentru infiintarea acestei comisii. In functie de rezultate sau daca se continua cu refuzul, ii vom actiona in instanta pe primar si pe secretar. S-au dovedit de-a dreptul disperati. Reactia lor ne face sa ne intrebam daca nu cumva sint si alte probleme la investitii decit cele descoperite de Curtea de Conturi!", a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, liderul liberalilor vrinceni, deputatul Nini Sapunaru. Acesta a mai completat ca alesii locali initiatori ai proiectului isi vor continua demersul si vor adauga noi documente. La rindul sau, fostul social-democrat Catalin Popescu, in prezent vicepresedinte PNL, a specificat faptul ca incercarea consilierilor de a lua la puricat actiunile Primariei nu este o vinatoare impotriva primarului pesedist Decebal Bacinschi. "Se verifica activitatea Consiliului Local, nu a primarului. Legea nu interzice sa verifice Consiliul Local activitatea Consiliului Local. Nu-l ancheteaza pe primar, verifica actele. Orice comisie care verifica se numeste comisie de ancheta. Insa, in urma ei ajungi la o concluzie si o aduci la cunostinta institutiilor abilitate. Nu comisia adopta masuri", a comentat si Catalin Popescu. Legat de constatarile Curtii de Conturi la Primaria municipiului Focsani, Nini Sapunaru a declarat ca este suspicios faptul ca Parchetul inca nu s-a sesizat. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.