Politică

Vrancea, locul doi pe tara la primari cu vechime

Mihai Boicu
1 mar 2008 816 vizualizări
Asociatia Comunelor din Romania i-a premiat pe primarii cu cele mai multe mandate din tara la Adunarea Generala a Asociatiei, care a avut loc la Bucuresti.

In clasamentul judetelor intocmit cu aceasta ocazie, au fost luati in calcul edilii cu mai mult de trei mandate, care au fost recompensati cu plachete de trei si patru stele. Pe primul loc a fost judetul Mures, cu 33 de primari care au mai mult de trei mandate. Judetul nostru s-a clasat pe locul doi, cu nu mai putin de 26 de primari care stau de cel putin 12 ani in fruntea comunitatilor locale. Astfel, 20 de primari vrinceni au trei mandate la activ, iar sase primari au cel putin patru mandate. "Ceea ce m-a nemultumit a fost faptul ca primarii nostri nu s-au prezentat sa-si ridice plachetele, spre deosebire de Mures, unde au fost prezenti toti cei 33 de primari. De la noi s-au prezent sase primari, cinci de la PSD si unul de la PD-L", ne-a declarat Valerica Zamfirescu, primarul comunei Slobozia Bradului si presedintele filialei judetene a Asociatiei Comunelor din Romania. La Adunarea Generala s-a discutat despre problemele aplicarii Programului National de Dezvoltare Rurala, pentru care sint prevazute 14 miliarde de euro, la 14 masuri. De asemenea, s-a discutat si despre Ordonanta 7/2006. "Accent se pune pe Masura 3.2.2, unde se pot primi pina la sase milioane de euro daca se merge pe asociere de comune si pina la 2,5 milioane de euro pe comuna, daca se merge pe proiecte integrate", a precizat Valerica Zamfirescu. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.