Politică

Pensii mari, putere de cumparare mica

Doina Ganea
28 feb 2008 801 vizualizări
Deputatii PRM Stefan Baban si Costache Mircea cred ca puterea de cumparare a pensionarilor va scadea u "degeaba le face pensii de 7 milioane la anul, daca pina la anul cresc si birurile", au afirmat cei doi deputati aflati ieri la Focsani

Partidul Romania Mare filiala Vrancea a primit ieri vizita a doi deputati PRM, la invitatia liderului local, Adrian Popescu. Cei doi parlamentari, deputatul de Botosani Stefan Baban, secretarul Comisiei parlamentare buget, finante, banci si Costache Mircea, deputat de Buzau, membru in Comisia de cercetare a abuzurilor, au stat de vorba cu membrii filialei judetene, suplinind lipsa unui parlamentar PRM la Vrancea. Deputatii PRM au evidentiat faptul ca actuala guvernare, desi este proasta, are sustinere pentru ca nici un parlamentar responsabil nu vrea sa faca jocul presedintelui Traian Basescu pentru caderea Guvernului Tariceanu. Printre punctele negative subliniate de cei doi deputati la adresa guvernului s-a aflat si recenta majorare a pensiilor si impasul in care se gasesc locuitorii de la Palatul Victoria pentru onorarea acestor promisiuni. "Nu exista o economie relansata care sa mearga si cei 4 milioane de salariati sa asigure veniturile celor peste 6 milioane de pensionari", a declarat deputatul PRM, Stefan Baban. Mai transant, colegul sau de la Buzau a declarat ca nu exista pericolul ca guvernul sa nu se tina de promisiuni si sa nu acorde majorarea pensiilor, dar va scadea si puterea de cumparare, din pacate. "Acum punctul la pensie este de 38,5%, ceea ce inseamna 571 de lei. La 1 ianuarie 2009, punctul va fi de 45% din salariu mediu pe economie, adica undeva la 770 de lei. Acestea se vor intimpla cu siguranta pentru ca pensionarii nu reprezinta o problema economica. Ei sint o problema sociala care se va rezolva oricind politic prin ridicatul miinii. Problema e ca va scadea puterea de cumparare. Pentru ca acest guvern nu stie decit sa creasca taxele si impozitele. Pai, sa conduca o tara in acest fel, prin cresterea birurilor, stie si un retardat. Mai greu este sa ai un program de crestere economica", a fost de parere si deputatul Costache Mircea. (Doina GANEA)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.