Politică

Banii europeni pentru rural trag la PNL cat este la putere

Iulia Crețu
25 feb 2008 747 vizualizări
Doar 17 din 50 de comune conduse de primari PSD au primit aprobare pentru a obtine finantare prin Ordonanta 7/2006, privind Planul National de Dezvoltare Rurala u la liberali, procentul de reusita este de 78,57%, adica 11 din 14 comune care au depus proiecte u liberalul Nini Sapunaru spune ca banii se dau dupa criteriul « primul venit, primul servit » si nu pe criterii politice

Ordonanta nr. 7/2006, privind Planul National de Dezvoltare Rurala, poate aduce comunelor vrincene sume cuprinse intre 1,5 si 2 milioane de euro pentru a demara programe de modernizare, pentru apa curenta, canalizare s.a. Potrivit declaratiilor lui Nini Sapunaru din conferinta de presa sustinuta ieri, din cele 50 de comune "pastorite" de primari PSD, numai 17 au primit aprobare pentru a primi bani prin Ordonanta, adica 34%. La PNL procentul de reusita este insa mult mai mare. Astfel din cele 14 dosare depuse de gospodari liberali, 11 au primit unda verde, procentul reusita fiind de 78,57%. "La Ordonanta nr. 7 lupta este acerba si se deruleaza dupa sloganul «primul venit, primul servit». Noi am stat de primarii nostri si am tras de ei sa ia aceste programe. I-am chemat si le-am spus ca au trei saptamini pentru depunerea dosarelor. Eu unul nu sint multumit ca acesti bani se duc numai la primariile PNL pentru ca pe cetatenii din celelalte nu ii priveste cine este primar si de unde. Si, foarte important, acesti bani nu ajung pentru toate comunele din Romania. Eu as proceda asa: daca nu pui proiectul, nu te mai pun primar! Asta este element de program! Pentru ca este vorba de 1,5-2 milioane de euro de comuna, gratis, de la UE", a specificat Nini Sapunaru. Printre comunele care au primit fonduri prin Ordonanta nr. 7 se numara Bordesti, care a obtinut 413.000 lei pentru repararea a 19 poduri si podete. Si tot pentru locuitorii judetului de la sate, liderul PNL a amintit de amendamentul propus la Codul Fiscal privind cantitatea de vin de la care producatorii trebuie sa isi faca antrepozit fiscal. "Voi insista astfel incit o persoana fizica autorizata, un taran care-si face vin, sa nu mai aiba nevoie de acte decit de la 100 mii litri de vin in sus. Vom modifica prevederile pentru a nu se mai face antrepozit fiscal pina la aceasta cantitate. Pe noi ne intereseaza direct pentru ca avem 18 comune, cu zeci de mii de oameni, care traiesc din struguri si din producerea vinului. Modificarea va fi operata in cursul acestui an", a anuntat deputatul PNL de Vrancea, Nini Sapunaru. (Iulia CRETU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.