Politică

Buna guvernare si dezvoltarea locala la Odobesti

Andrei Milcoveanu
15 feb 2008 743 vizualizări
Proiectul se va desfăşura pe o perioada de 4 luni si urmareste educarea cetateanului pentru a-l implica in viata sociala a urbei

Asociatia Pro Democratia (APD) a inaugurat ieri, la Primaria Odobesti, proiectul national "Buna guvernare si dezvoltarea locala". Realizat cu sprijinul expertilor din cadrul Centrului de Resurse pentru Participare Publica (CeRe) si de la Fundatia Parteneri pentru Dezvoltarea Locala (FPDL) din Bucuresti, proiectul se va desfasura pe o perioada de 4 luni si va urmari stimularea participarii cetatenilor in luarea deciziilor si implicarea in viata sociala. Discutiile au fost deschise de Paul Chioveanu, coordonator national de proiecte al APD, iar prezentarea proiectului a fost facută de Nicole Rata, expert in dezvoltare comunitara, care a si aratat odobestenilor importanta implicarii in viata sociala. Valoarea proiectului pentru comunitate a fost explicata si de Florina Presada, coordonator programe si de prof. Gabriel Chelaru, de la Clubul Focsani al APD, cel din urma fiind responsabilul proiectului pentru Odobesti. Ca toti cetatenii romani, si odobestenii sint specialisti in fotbal, politica si administratie. Cind vine vorba insa de implicare in viata sociala, de participare la dezbateri si de inchegarea unei forme asociative pentru optimizarea administratiei locale, fiecare are altceva de facut. In ciuda mediatizarii pe plan local a evenimentului, participarea cetatenilor nu a fost pe masura asteptarilor. Urmatoarea intilnire va avea loc peste doua saptamini. In acest timp, cei care au participat la intilnirea de ieri vor disemina informatia in oras si vor convinge podgorenii ca rezolvarea problemelor se face si prin implicarea acestora in viata comunitatii, fie si prin participarea la un astfel de eveniment. (A. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.