Politică

Vraciu vrea demisia lui Nicolaescu

Mihai Boicu
12 feb 2008 696 vizualizări
Senatorul democrat-liberal Jan Vraciu a criticat ieri modul in care este gestionata Sanatatea de catre ministrul Eugen Nicolaescu.

Acesta a sustinut in declaratia sa politica ca Nicolaescu nu si-a respectat promisiunile de a incepe reforma, facute atunci cind a fost investit in functie. Pe lista nerealizarilor enumerate de Vraciu se numara instalarea in functii a unor manageri "colorati politic", faptul ca "a schimbat conducerea Casei de Asigurari pe motiv ca nu mai erau bani pentru medicamente, desi prefectii ii comunicasera ca banii ajung", ca a renuntat la organizarea de licitatii. In plus, eficacitatea programului national de analize este indoielnica, iar cadrele medicale pleaca in numar mare in alte tari, in cautarea unui trai mai bun. "Nu e zi in care nu aflam de la buletinele de stiri noi si noi reeditari ale «Mortii domnului Lazarescu», dar nu in varianta premiata la Cannes, ci in varianta Tirgoviste, asa cum am vazut la jurnalele de stiri trecute, cind o batrina a fost gasita moarta in casa de catre rude, dupa ce i-a fost refuzata internarea in doua rinduri", a declarat Jan Vraciu. Presedintele PD-L Vrancea a afirmat ca Eugen Nicolaescu nu are dreptul sa le ceara directorilor de spitale sa fie buni manageri, deoarece nu a reusit sa cheltuiasca 60% din banii strinsi din taxa de viciu pentru imbunatatirea dotarii spitalelor. "Oare citi romani, batrini, tineri, nenascuti mai trebuie sa moara pentru ca incapacitatea manageriala si lipsa de competenta sa fie recunoscuta public? Intrebare retorica, de altfel! De aceea, de la aceasta tribuna, Partidul Democrat ii cere ministrului Nicolaescu, supranumit si «ministrul mortii», in numele contribuabililor romani la sistemul de sanatate si al familiilor care au dat tribut mortii din culpe medicale, un raspuns public. O reactie publica, privind vinovatiile si masurile luate. In caz contrar, demisia ar reprezenta un act de onoare si nu o masura politica", a spus Jan Vraciu in plenul Senatului. (M. B.)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.