Politică

PSD s-a saturat de Guvernul Tariceanu?

Ziarul de Vrancea
12 feb 2008 906 vizualizări
PSD a cerut ieri demisia de onoare a guvernului Tariceanu u in timp ce deputatul George Baesu crede ca guvernarea PNL a apus, liberalul Nini Sapunaru sustine ca plecarea de la guvernare nu e oportuna datorita multitudinelor de proiecte angajate de actualul guvern u atit PD-L-istii, cit si PRM-istii cred ca cearta dintre cele doua formatiuni politice este doar "de fatada", deoarece banii tin « unite » cele doua partide

PSD a reluat ieri amenintarile la adresa Guvernului Tariceanu II pentru care si-a dat de fapt votul la investire. Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca partidul sau nu va vota in Parlament nici un fel de restructurare guvernamentala propusa de PNL. Geoana a adaugat ca solutia pe care o vede in acest moment este "demisia de onoare a guvernului Tariceanu, pentru ca Romania sa aiba sansa unui nou inceput". Liderii vrinceni ai partidelor parlamentare au opinii pro si contra demisiei Guvernului Tariceanu . Liderii PRM si PD-L, respectiv Adrian Popescu si Jan Vraciu, cred intr-o intelegere intre PSD si PNL si ca actuala cearta nu este decit de fatada. Liberalul Nini Sapunaru spune ca nu este un moment oportun ca PNL sa plece de la guvernare, din cauza proiectelor pe care le are. Deputatul PSD George Baesu sustine in schimb ca vremea PNL a apus si ca actiunile viitoare ale social "" democratilor vor arata ca nu ii mai sustin pe liberali.

Deputatul PSD George Baesu si-a exprimat convingerea ca actualul guvern va cadea atita timp cit nu se va mai bucura de sprijinul PSD. In plus, parlamentarul apreciaza ca perioada de guvernare a PNL a apus. "E o demisie de onoare si e singura scapare a PNL-ului in momentul actual, pentru ca altfel ajungem la un partid care se va descalifica total, asa cum a facut PNTCD, un partid care isi tot roteste scindurile in gard, dar nu reuseste sa inchida gardul. Incearca sa-si inchida gaurile, dar isi creeaza altele. PNL are citiva oameni pe care se poate baza, dar nu poate conduce tara cu ei. Normal ca PSD este nemultumit pentru ca are o armata de profesionisti care au stat in opozitie si nu au putut sa-si impuna programele. Eu sustin punctul de vedere al partidului si sint sigur ca PSD se va regasi in orice guvernare ulterioara. In perioada urmatoare se va vedea atitudinea PSD de a nu sustine decit proiectele de legi care sint absolut necesare pentru statul roman. In rest, cele ce tin de programe politice nu vor avea nici un fel de sustinere. Eu cred ca a apus definitiv perioada in care PNL isi punea in aplicare programele poltice beneficiind si de sprijinul nostru. Cred ca actualul Guvern va cadea daca se va confrunta in perioada urmatoare cu un vot pe o motiune de cenzura sau pe vot de incredere",a declarat deputatul PSD, George Baesu.


Sapunaru vrea ca PNL sa-si termine proiectele


Deputatul PNL Nini Sapunaru ne-a declarat ca plecarea de la guvernare a liberalilor ar insemna nefinalizarea unor proiecte importante pentru cetateni. "In sedinta de azi (ieri -n.r.) a Biroului Politic Central al PNL am sustinut ca o restructurare guvernamentala la acest moment nu este oportuna, datorita numeroaselor proiecte care se afla in derulare si care, in opinia mea, trebuie finalizate de echipa cu care s-a inceput. Vis-a-vis de propunerile pentru cele doua ministere, am sustinut nominalizarea dl. Teodor Melescanu pentru Ministerul Justitiei si a senatorului Radu Stroe pentru portofoliul Apararii", a precizat presedintele PNL Vrancea, deputatul Nini Sapunaru.


"O cerere de fatada" sau demagogie


Liderul local al PD-L Vrancea, senatorul Jan Vraciu, sustine ca gestul PSD este dovada unui act demagogic, mai ales ca ieri, in ciuda celor afimate de Geoana, senatorii PSD au votat impreuna cu PNL in Senat. "Cred ca este un joc de imagine. Pe de o parte, PSD incepe sa inteleaga ca asocierea cu PNL incepe sa-i aduca serioase prejudicii de imagine in perspectiva confruntarilor electorale. Pe de alta parte, legaturile politice si economice, dar mai ales economice, ii vor impiedica sa faca ceea au declarat. Cred ca este doar un act demagogic, deoarece constat ca PSD voteaza toate initiativele PNL si ale Guvernului. Legaturile economice sint prea profunde ca sa-i lase din brate. Ei deja si-au facut strategia de campanie si si-au impartit primarile. Cea mai buna demonstratie este votul de azi (ieri-n.r.) din Senat. Au votat tot, desi Geoana a spus ca nu se mai voteaza nimic", a opinat senatorul Jean Vraciu.Liderul PRM Vrancea,

Adrian Popescu, sustine la rindul sau ca cererea PSD adresata liberalilor de a iesi de la guvernare este una de fatada. "Cele doua partide s-au inteles de la investire ca acest guvern sa conduca pina la sfirsitul mandatului. Si ma gindesc aici la ceea ce s-a intimplat atit in plan local cit si general. In plan local e clar pentru tota lumea ca Nini Sapunaru si-a dat mina cu Marian Oprisan si si-au impartit atit primarile, cit si fondurile guvernamentale, iar in plan general exista o intelegere ca PNL sa conduca guvernul cu sustinerea parlamentara a PSD", a declarat presedintele PRM Vrancea, Adrian Popescu.


PSD doar a amenintat pina acum PNL


Chiar daca a cerut demisia de onoare a Guvernulu Tariceanu, PSD nu va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului, ci va cauta "o solutie politica". Reactia lui Geoana vine in contextul in care liderii liberali, intruniti sI ei in sedinta, au discutat ieri despre variantele pe care le au dupa decizia Curtii Constitutionale in ce o priveste pe Norica Nicolai. Una dintre aceste formule era restructurarea Guvernului, despre care Geoana afirmase inca de saptamina trecuta ca nu o sustine. O alta formula era chiar iesirea de la guvernare, avansata de citiva vicepresedinti PNL. In cele din urma liderii PNL au convenit ca nu este oportuna iesirea de la guvernare si au propus numirea lui Teodor Melescanu la Ministerul Justitiei si a senatorului Radu Stroe la Aparare. Nu este insa prima oara cind pesedistii fac afirmatii dure la adresa cabinetului Tariceanu, cerindu-i chiar demisia, dar de fiecare data au votat in favoarea acestuia, atit la precedenta remaniere, cit si la motiunea de cenzura depusa de PD. Nu in ultimul rind, PSD a votat legea bugetului de stat, modificarile la Codul de Procedura Penala, plus multe alte legi care ii vizau. Una dintre intelegerile dintre PNL si PSD au avut in vedere bugetul judetului in Vrancea, Consiliul Judetean primind fonduri importante pentru refacerea infrastructurii distruse in 2005. (Doina GANEA, Mihai BOICU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 7 ore, 14 minute, 38 secunde
Chiar sunt de-acum penibile amenintarile astea si mai ales cu citeva luni inainte de alegeri. PSD ar trebui sa se pregateasca de campanie nu sa debiteze prostii.Cum ar veni demisia guvernului, alt citeste integral
, acum 739398 zile, 7 ore, 14 minute, 38 secunde
Cine este george baesu asta ca nu prea am auzit de el?Am impresia ca nu prea stie ce vorbeste.O fi primit voie de la cumatru ca sa vorbeasca?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.