Politică

Cum fac dizertatii despre NIMIC consilierii judeteni

Ziarul de Vrancea
7 feb 2008 1175 vizualizări
Alesii judeteni se lauda cu participari la Festivalul Berii si al Vinului si cu depuneri de coroane in localitati inexistente u pe lista de impliniri se numara, desigur, "participarea la toate sedintele CJ" u un singur consilier PSD recunoaste impotenta sa in a initia proiecte de hotarire si toti aduc lauri omni-initiatorului Marian Oprisan

O parte dintre consilierii judeteni vrinceni si-au adus, in prima sedinta ordinara a CJ Vrancea din acest an, si rapoartele de activitate pe anul 2007. Cum era de asteptat, sintezele alesilor sint adevarate opere de arta in limbaj de lemn, piperat pe alocuri cu expresii savuroase, inventii geografice, baliverne puerile si laude si osanale ridicate presedintelui Marian Oprisan. Cei care au ales sa faca retrospectiva actiunilor sau, mai bine spus, a inactiunilor sint in majoritate consilierii PSD, in frunte cu presedintele Marian Oprisan si cei doi vicepresedinti ai sai, Horia Furtuna si Mircea Diaconu. Mapele au cuprins 22 de rapoarte ale consilierilor, din totalul celor 33 de alesi judeteni. Faptul ca o treime dintre politicieni a uitat, nu a avut timp sau poate chiar nu a avut ce sa "raporteze", a fost ironic punctat de presedintele Oprisan, care a cerut colegilor sai sa aduca cit mai repede sinteza activitatilor pe 2007. "Speram ca cei care nu le-au intocmit inca sa le poata depune la timp, pentru ca stim ca au avut o activitate sustinuta si aceasta, alaturi de experienta lor, i-ar putea face sa ne fie colegi si in viitorul mandat", a precizat Marian Oprisan. In timp ce o parte din alesi a preferat sa respecte sablonul steril cu declaratii de participare la sedinte, activitati, intilniri cu cetatenii in judet, deplasari in delegatii oficiale prin lume, fara a puncta concluzii, idei sau comentarii legate de intrevederile la care au luat parte, altii fac remarci despre pozitiile luate in plenul Consiliului (acolo unde se aude mereu o singura voce), pozitii active cica, si ne atentioneaza cu privire la modul de gindire constructiv si eficient pe care l-au adoptat. Asta, in ciuda recunoasterii faptului ca nu au adoptat nici un proiect de hotarire. Acest lucru este lasat in intregime in seama lui Marian Oprisan.


Ce realizari au avut Oprisan si cei doi generali ai sai


De departe cel mai stufos raport de activitate il are, dupa cum era de asteptat, presedintele Oprisan, cel care se lauda cu initierea a 180 de proiecte de hotarire pe 2007. La raportul sau insa, pe linga realizarile marca proprie, sint anexate si rapoartele de activitate ale institutiilor subordonate CJ, precum Biblioteca, Muzeul sau Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale. Daca Marian Oprisan isi trece in cont si meritele altora, cei doi generali ai sai, vicepresedintii Horia Furtuna si Mircea Diaconu, se limiteaza la participari la intilniri europene si la a remarca colaborarea "indeaproape" cu presedintele CJ, pentru buna finalizare a actiunilor. Vicele Horia Furtuna trece la realizarile lui 2008 participarea la "a XV-a Sesiune Plenara si cel de-al XXI-lea Consiliu International al Adunarii Regiunilor Europene Viticole, cu tema «Vinul si sanatatea»". Horia Furtuna fiind, de altfel, expert in viticultura si vin. Decanul de virsta din CJ, vicele Mircea Diaconu, se declara un participant "activ" la toate actiunile si manifestarile institutiei, inclusiv la serbarea Unirii Principatelor din 24 ianuarie. In lungul sau raport de activitate "nea\' Mircea" nu uita sa treaca toate activitatile la care a luat parte alaturi de Marian Oprisan. "Am colaborat strins (?) cu presedintele CJ in primirea delegatiilor din provinciile infratite Achaia -Grecia si Potenza- Italia", scrie in raportul sau Mircea Diaconu, neuitind sa sublinieze apoteotic, in incheiere, ca a urmarit ca "deciziile la elaborarea carora a participat direct sau indirect (?) sa indeplineasca anumite conditii de fond si de forma: legalitate, oportunitate, fundamentare stiintifica, unitate, stabilitate si simplitate"


Roman - "factor dinamic in rezolvarea problemelor de interes judetean"


Autocaracterizarea facuta de consilierul PSD Victor Roman, care se ocupa cu asfaltarea drumurilor prin judet, spune: "Am avut in general o pozitie activa, spunindu-mi ori de cite ori am considerat ca este necesar punctul meu de vedere si argumentindu-mi pozitia participind la majoritatea dezbaterilor ocazionate de adoptarea hotaririlor puse in discutie". Si chiar mai mult, "consider ca am fost un factor util si dinamic in interpretarea si rezolvarea problemelor de interes judetean, problemele judetului fiind puse inaintea celor personale sau de partid", sustine Roman. Alesul concluzioneaza: "ca o concluzie, cred ca institutia Consiliului Judetean Vrancea a avut o activitate bogata si eficienta si a functionat in interesul cetatenilor". Daca Victor Roman si-a caracterizat activitatea din plen, colegul sau de partid Paraschiv Prodan isi aminteste de intilnirile cu cetatenii si scapa niste greseli gramaticale, lexicale si morfologice. "In urma deplasarilor cetatenii s-au plins de lipsa suventiilor in agricultura, a drumurilor deteriorate, a prelungirii coloanelor de aductiune cu apa potabila, a pensiilor mici, a inrautatirii mijloacelor de trai prin cresterea alarmanta a preturilor, neputinta realizarii lucrarilor agricole datorita costurilor exorbitante", scrie in raportul sau consilierul Prodan. Acesta isi aminteste si de o vizita oficiala la poalele muntilor Caucaz, rebotezati. "Am facut parte dintr-o delegatie mixta care s-a deplasat in Georgia - regiunea Telavi, o regiune viticola la poalele muntilor Caucazi", mai completeaza alesul din CJ. La fel si colegul sau din CJ, Tica C. Costel, care raporteaza cetatenilor judetului ca pe parcursul anului trecut a participat cu alti colegi din PSD la depuneri de coroane la monumentele de la Marasti, Soveja si "Staroane".


Consilierii electricieni


Printre realizarile remarcabile ale alesilor judeteni de anul trecut nu putea trece neobservata si actiunea de iluminare a E85. Cel putin la PSD-istii Dragos Birladeanu si Gabriel Nedelcu. "M-am deplasat impreuna cu alti membri ATOP in localitatile aflate pe E85 in vederea analizarii imbunatatirii logisticii necesare cresterii nivelului politienesc si am reusit montarea de lampi cu lumina intermitenta la trecerile de pietoni", scrie Birladeanu in raportul sau de activitate pe 2007. Si el, ca si restul consilierilor judeteni, bifeaza la "participare activa" manifestarile Zilei de 24 ianuarie, Festivalul International al Viei si Vinului sau depunerile de coroane. Tot un pesedist din CJ, Constantin Guguianu, dupa ce respecta sablonul enumerat mai sus, incheie sinteza pe 2007 cu un slogan electoral: "In toate activitatile intreprinse in calitatea mea de consilier judetean am actionat cu profesionalism, buna credinta, cinste si discretie profesionala incercind sa perfectionez continuu pregatirea profesionala". Colegul sau Vasile Melinte recunoaste in subconstient ca ar fi trebuit sa faca mai mult, dar isi propune ca in 2008 sa munceasca mai cu spor. "Consider ca in activitatea desfasurata este loc de mai bine si voi insista sa culeg orice punct de vedere, sugestie, propunere, opinie exprimat in scris sau verbal, de la orice persoana interesata in procesul de luare a deciziilor si in procesul de elaborare a actelor normative", opineaza inainte de a semna raportul de activitate consilierul judetean Melinte. Acest pasaj se regaseste ca un motto in sintezele mai multor alesi, ceea ce ne face sa ne gindim daca nu cumva raportul a fost gindit la comun, in vreo camera la partid.


Raportari despre NIMIC


Din raportarile consilierului Paraschiv Macrineanu, un alt participant activ "la manifestarile dedicate Zilei Unirii", reiese si impotenta initierii unor proiecte de hotariri, dar ea este completata cu laude si osanale aduse omni-initiatorului Oprisan. "Desi nu am fost initiatorul nici unui proiect de hotariri, din sedintele ordinare si extraordinare am apreciat realismul si utilitatea proiectelor initiate de presedintele CJ Vrancea, fiind un sustinator fervent in promovarea acestora", isi incheia raportul dl profesor Paraschiv Macrineanu. Dintre liberali, numai Nicolae Latcan si Marian Georgescu au catadixit sa-si prezinte rapoartele de activitate catre cetateni, dar nici acestea nu fac exceptie de la regula raportarilor despre nimic. Independentul Marin Stoica raporteaza disciplinat ca un fost militar de cariera ca a acordat audienta la fix 350 de persoane. Nici mai mult, nici mai putin! Alesul judetean Stefan Buzarnescu raporteaza, printre altele, ca in 2007 a fost interesat de relatiile dintre cetateni si politisti. "Cu ocazia deplasarilor din teritoriu am purtat discutii cu reprezentantii administratiei, politiei si simpli cetateni privitoare la relatiile dintre acestia". (Iulia CRETU, Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 12

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 5 ore, 1 minut, 16 secunde
n-au facut si nici nu vor face nimic asa zisii alesi,care de fapt s-au ales ei singuri.hotie,lipsa de bun simt si golanie.
, acum 739393 zile, 5 ore, 1 minut, 16 secunde
Toti consilierii PSD au depus rapoarte de activitate, deci s-au obosit macar sa le scrie. E un gest totusi care denota respect fata de cetatean. In afara consilierilor PSD au mai depus rapoarte doi citeste integral
, acum 739393 zile, 5 ore, 1 minut, 16 secunde
De ce oare s-au inghesuit sa ajunga consilieri judeteni daca indemnizatia este atat de mica-3 mil.[o fi pe luna sau de sedinta-3x5=15 ?].La banii astia nici nu merita sa te deplasezi de acasa.Mai bine citeste integral
, acum 739393 zile, 5 ore, 1 minut, 16 secunde
Unde-ai vazut dumneata inghesuiala pentru posturi de consilieri? Fiecare le stie pe ale lui, poate da bine la CV, poate totusi vrea vreunul sa depuna vreun proiect pentru zona lui sau cine stie ce-o citeste integral
, acum 739393 zile, 5 ore, 1 minut, 16 secunde
Pe langa indemnizatia de consilier cred ca primesc si ajutor social,daca nu profit de aceasta ocazie si lansez un apel catre oamenii de bine pt. a ajuta ac.categorie sociala. E pacat de ei, zau.
, acum 739393 zile, 5 ore, 1 minut, 16 secunde
Daca presedintele CJ are 40 de milioane si vine in fiecare zi la munca, deci minim 8 ore pe zi, la consilieri care vin de 5 ori pe luna cite 2-3 ore cit sa le dea?
, acum 739393 zile, 5 ore, 1 minut, 16 secunde
Partea cu indemnizatia, nu cunosc ecsact suma, insa e mica, asta e cert. Reglementarea ecsacta se afla in legea 215/2001 a adm publice si in statutul alesilor locali. Munca de ales local sau judetean citeste integral
, acum 739393 zile, 5 ore, 1 minut, 16 secunde
Avem trei variante mari si late pentru alegerile de anul acesta. - varianta propusa de Pro Democratia care este o ciorba intre sistemul pe liste si votul uninominal pur - varianta propusa de citeste integral
, acum 739393 zile, 5 ore, 1 minut, 16 secunde
Cam asa ceva ... despre asta e vorba ! Mesajul de mai sus este aproape de adevar. Asa cum orice acumuleaza Basecsu, se transfera in procente catre PD, tot asa si orice pierdere ce o inregistreaza citeste integral
, acum 739393 zile, 5 ore, 1 minut, 16 secunde
Postez comentariul meu aici, desi n-are nici o legatura cu subiectul, dar pur si simplu nu ma pot abtine. Cand il vad pe colegul dvs. Cristi Irimia, ma gandesc la Cartianu. Ambii sunt la fel de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.