Politică

Primarii PD-L migreaza spre PNL

Mihai Boicu
21 ian 2008 892 vizualizări
Primarul PD-L din Dumbraveni, Ionel Strimbei, a declarat ca vrea sa candideze la alegerile locale din partea PNL u Cind vad sumele primite de primarii PSD si de primarii PNL nu pot sa ramin pasiv , a afirmat primarul u senatorul PD-L Jan Vraciu a sustinut ca liberalii le-au promis fonduri primarilor democratI pentru a candida din partea PNL

Primarul comunei Dumbraveni, democrat-liberalul Ionel Strimbei, intentioneaza sa candideze la alegerile locale din partea PNL, invidios pe fondurile primite de colegii liberali. "Am vazut ce s-a facut la nivelul localitatilor Bordesti, Jitia, Vintileasca, Chiojdeni, Sihlea, Slobozia Bradului. Am avut o discutie de principiu in care am cerut si eu ajutor pentru comunitate. Discutia am purtat-o cu dl deputat Nini Sapunaru", ne-a declarat primarul Dumbraveniului. Acesta a precizat ca a fost vorba de doua runde de discutii, care au avut loc joia si vinerea trecuta. Ionel Strimbei a trecut de la PSD la PD in anul 2006, cu putin dupa intrarea in vigoare a Legii 249/2006, pentru interzicerea migratiei politice. Nemultumirile edilului sint legate de faptul ca unele dintre proiectele avute pentru comuna nu s-au transpus in realitate, cum ar fi o retea de canalizare, o sala de sport sau un sediu nou pentru primarie. "Colegul de la Bordesti a trecut de la PSD la PNL, a primit fonduri pentru apa, asfalt, Jitia a trecut si a primit fonduri, ca sa nu mai spun cazul comunelor Slobozia Bradului si Sihlea. Eu sint ferm convins ca banii au venit pentru comunitate si primarii sint felicitati pentru sumele pe care le-au primit si pentru ceea ce au facut", a adaugat Ionel Strimbei. Acesta intentioneaza sa treaca la PNL chiar in preajma alegerilor locale. Desi nu a vrut sa recunoasca faptul ca i s-au promis fonduri pentru a realiza diverse proiecte, primarul Ionel Strimbei a lasat sa se inteleaga acest lucru. "Insist, incerc si vreau sa fac ceva in cele cinci luni care mai sint pina la alegeri. Cind vad sumele care sint primite de primarii PSD, care sint in opozitie, si cind vad sumele primite de primarii PNL nu pot sa ramin pasiv", a afirmat primarul comunei Dumbraveni.


PNL ii curteaza pe primarii PD-L


Ionel Strimbei este la al doilea mandat de primar, iar inainte a fost viceprimar patru ani. In 1996 a fost ales viceprimar din partea PD, in 2000 a candidat si a cistigat alegerile pentru functia de primar din partea Aliantei pentru Romania, dupa care a trecut imediat la PSD. Pe listele social-democratilor a candidat si a cistigat iar alegerile in 2004, pentru ca doi ani mai tirziu sa se inscrie in PD. Jan Vraciu, presedintele PD-L Vrancea, a afirmat ca a avut doar o discutie telefonica cu primarul Ionel Strimbei, dupa ce acesta s-a intilnit cu liderii PNL. "A confirmat faptul ca a avut o discutie cu cei de la PNL, care au incercat sa-i convinga cu bani publici sa candideze. Cei de la PNL i-au facut promisiuni ca ii vor aloca fonduri. Cei de la PNL au incercat pe toti primarii sa-i convinga, dar dupa stiinta mea nu mai sint si altii care au facut acest pas. Vom avea o discutie cu primarul din Dumbraveni si vom lua o decizie", ne-a declarat Jan Vraciu. Se pare ca si alti primari PD-L sint cu un picior in PNL, insa nu recunosc acest lucru. Primarul din Tifesti, Gabriel Postolache, a infirmat categoric ca vrea sa plece dintre democrati "" liberali si ne-a declarat ca intentioneaza sa candideze din partea PD-L pentru un al treilea mandat. Ionel Strimbei se afla in acest moment intr-o situatie similara cu edilul din Piatra Neamt, democrat-liberalul Gheorghe Stefan. Primarul din Dumbraveni nu isi poate pierde mandatul decit in situatia in care demisioneaza de buna voie din PD-L, excluderea din partid pentru "colaborare" cu PNL neavind nici un efect asupra functiei sale. PD are noua primari in Vrancea la aceasta data, dintre care sase au venit in 2006. O parte dintre acestia au fost alesi pe listele PD in 2004, au trecut la PSD imediat dupa alegeri, dupa care au revenit in PD dupa schimbarea puterii. Localitatile cu primari PD sint Timboiesti, Milcovul, Soveja, Tifesti, Racoasa, Cotesti, Dumbraveni, Cimpuri si Mera. In ultima localitate, viceprimarul Ion Sticlaru I-a luat locul primarului Gheorghe Sararu, cercetat de politie in legatura cu retrocedarile de paduri din comuna. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.