Politică

Primaria Milcovul asteapta de 3 ani o instalatie de tratare a apei

Iulia Crețu
19 ian 2008 1752 vizualizări
Gospodarul comunei spune ca s-a interesat deja la firme specializate pentru o instalatie de purificare a apei care costa peste 30 de mii de euro u primarul Barbarosie spune ca raspunsul CJ si al lui Oprisan a fost dezarmant "nu avem bani pentru asa ceva" u comuna Milcovul, inghitita de ape in 2005 si 2006, a primit un "rest" la ultima alocare de fonduri de 354 mii RON

Impartitul banilor realizat de Consiliul Judetean Vrancea la inceputul acestei saptamini pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatiile din ultimii trei ani a determinat reactii dure din partea anumitor primari care s-au considerat dezavantajati pe motiv politic. Comune care au fost grav afectate de furia apelor au primit mai putini bani decit ale localitati unde revarsarea riurilor nu a inundat case, terenuri sau anexe. Printre cei care au explodat privind teancul de bani "subtirel" virat pentru indepartarea efectelor inundatiilor se numara si gospodarul democrat Neculai Barbarosie, din comuna Milcovul, careia i-au fost repartizati numai 354 mii RON. Fondurile totale, de 85.016 mii RON provin din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat si a unor cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul in curs. Primarul Barbarosie spune ca a facut cereri numeroase catre Consiliul Judetean, respectiv catre Marian Oprisan, pentru alocarea de fonduri necesare achizitionarii unei instalatii de tratare a apei potabile. Potrivit primului gospodar, aceasta este prioritatea numarul unu in Milcovul. Din cauza inundatiilor, apa, fie ca este luata de la fintina, fie de la cismea, nu este potabila, neavind nici avizele de la Autoritatea de Sanatate Publica. "Am cerut bani de ani de zile, iar de la CJ imi vin adrese cu raspunsuri gen «sa va dea cine v-a dat si pina acum». O instalatie de tratare a apei costa in jur de 30 de mii de euro, am luat legatura cu firme specializate, insa noi, la bugetul local, nu dispunem de acesti bani. Cei de la Sanatate Publica nu imi dau voie sa alimentez cu apa, nu este tratata. Fara instalatia de tratare nu am voie sa dau, avem 300 de fintini de unde mai ia omul apa si 508 transari prin Sapard. Apa e plina de nitrati, este dura si nu am autorizatie. Dau drumul pe raspunderea mea", ne-a declarat total nemultumit de cei 354 mii RON alocati comunei Milcovul primarul Neculai Barbarosie.


"PD-istii din CJ ce fac?"


Primarul Neculai Barbarosie adauga faptul ca numeroase proiecte de dezvoltare in comuna sa au fost paralizate din motiv ca adeziunea sa este la Partidul Democrat si nu la altele. Nemultumirea gospodarului se indreapta atit catre Marian Oprisan, pe care il acuza ca "rasplateste" cu fonduri barosane numai primariile sale, dar si asupra propriilor colegi democrati din Consiliul Judetean care nu au catadicsit sa faca nici o obiectie la impartitul banilor. "Eu sint primar PD! Asta sint! Nu trebuie insa sa sufere toti oamenii ca mie nu imi da bani Oprisan. Ca doar nu mi-ii da mie, sint pentru binele comunei. Ce spun oamenii? Ca uite, la alte comune, unde primarii sint PSD, se fac investitii! Tu ce faci? Eu nu am cu ce! In fiecare an se intimpla acelasi lucru. Poate este si vina mea ca am stat linistit, dar acum nu mai pot rabda!", s-a revoltat gospodarul din Milcovul. Dupa inundatiile din 2005, 2006 si 2007 satenii din Milcovul au avut de refacut 764 de case care au stat sub ape. Guvernul a refacut din temelii in jur de 30 de gospodarii. Drumurile de acces sint sub orice critica. Promisiunile au venit, insa realitatea din teren te lasa cu masina praf. "Reteaua de drumuri a fost afectata. Au facut si ei 3 kilometri de drumuri, l-au bagat pe Prunache sa mai ia si el ceva. Ne-au spus apoi ca mai fac inca 9 kilometri si nu au realizat nimic. Si PD-istii de ce dorm in Consiliul Judetean? Nu am vazut nici o opinie de-a lor, sa se bata pentru noi, pentru corectitudine", a mai spus primarul Neculai Barbarosie. Printre primariile PSD care au primit cei mai multi bani si care nu au avut grave probleme la inundatii se numara Gologanu - 1.084 mii RON, Gugesti - 1.246 mii RON sau Slobozia Ciorasti - 1.122 mii RON, localitati unde PSD a primit si foarte multe voturi la alegerile europarlamentare. Se pare ca in continuare Marian Oprisan face politica PSD-ului si nu a oamenilor. Desi se declara reprezentantul tuturor vrincenilor se pare ca oamenii ar trebui sa se mute in localitatile guvernate de acolitii PSD pentru a avea o bucatica de asfalt sau un pahar cu apa fara dejectii. Marian Oprisan face in continuare politica social-democratilor pe banii publici. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.