Politică

Tribunalul baga vrajba intre liberali si PSD-isti

Cristi Irimia
18 ian 2008 878 vizualizări
Instanta a respins actiunea Institutiei Prefectului, prin care se cerea anularea hotaririi CJ referitoare la opt consilieri inlaturati din functie u sentinta va fi atacata cu recurs la CA Galati u PNL si PSD si-ar putea strica iarasi relatiile dupa hotarirea data ieri de instanta

Tribunalul Vrancea a respins actiunea Institutiei Prefectului, in care aceasta ceruse anularea hotaririi 111 din 30.10.2006 a Consiliului Judetean Vrancea. Prin hotarirea respectiva, consilierii judeteni Eduard Lambrino, Mihail Copaci, Romeo Seciu, Costache Lupu, Anisoara Aioanei, Paul Emil Ciubotaru, Nicolae Latcan si Marin Stoica au fost indepartati din CJ pe motiv ca ar fi lipsit de la trei sedinte consecutive ale forului judetean. Decizia de ieri a Tribunalului Vrancea poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Galati. De altfel, acest lucru se va intimpla cu siguranta, cei opt consilieri fiind, evident, nemultumiti de sentinta instantei vrincene. Totodata, Tribunalul a respins cererea de interventie pe care Romeo Seciu o facuse in dosar, acelasi Seciu solicitind in urma cu citeva luni si stramutarea procesului. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, insa, cererea lui Seciu, astfel ca procesul s-a judecat la Focsani, de catre magistratii Mariela Dibus si Silva Duta. Eduard Lambrino, unul dintre consilierii vizati de decizia instantei, ne-a declarat ieri: "Nu am aflat inca sentinta Tribunalului, dar daca este adevarat ceea ce imi spuneti voi face recurs la Curtea de Apel. Consider ca actiunea Institutiei Prefectului a fost intemeiata si ca eu si ceilalti consilieri nu ne facem vinovati de absenta la trei sedinte consecutive ale Consiliului Judetean".


Procesul a debutat in noiembrie 2006


Istoria procesului care a debutat in noiembrie 2006 este extrem de interesanta, cita vreme Prefectura era condusa la acea vreme de Ion Oprea, fost membru al Partidului Democrat, iar acum de catre Dragos Mircea, fost membru PNL. Cum ambele partide au fost acuzate de partizanat cu PSD-ul lui Marian Oprisan, mai intii PD-istii, iar mai nou PNL-istii, sentinta de ieri poate provoca zimbete din acest punct de vedere. Si asta deoarece PNL si PSD au conlucrat la nivel national, totul culminind cu intilnirea dintre Bogdan Olteanu, Miron Mitrea, Nini Sapunaru si Marian Oprisan, despre care Ziarul de Vrancea a relatat in luna decembrie a anului trecut. Asadar, parteneri la obtinerea fondurilor de la Bucuresti, Oprisan si Sapunaru s-ar putea afla in fata unui nou conflict, daca CA Galati va confirma sentinta de ieri. Cu sapte consilieri in minus in CJ Vrancea (n. r. - doar Marin Stoica este in PNG-CD), PNL-ul nu s-ar simti foarte confortabil in anul electoral 2008. In schimb, Marian Oprisan ar jubila in contextul in care ar da lovitura PNL-ului, presedintele CJ fiind cel care a propus adoptarea hotaririi 111. Nu lipsit de importanta este faptul ca la originea tentativei de schimbare a lui Oprisan din functie s-au aflat liberalii, in toamna lui 2006. Baronul si-ar lua revansa cu virf si indesat daca sentinta va deveni irevocabila. In 2006, PNL a acuzat faptul ca ministrul democrat Vasile Blaga nu si-a dat OK-ul pentru ca Prefectura condusa de Ion Oprea sa dea aviz de legalitate hotaririi prin care presedintele CJ era inlocuit de liberalul Eduard Lambrino. La mai bine de un an de atunci, lucrurile s-au schimbat foarte mult, raportul de forte fiind acum cu totul altul. Reamintim ca la proces discutiile in contradictoriu s-au purtat pe marginea articolului 107 din Legea 215/2001, conform caruia "sedintele CJ se desfasoara legal in prezenta majoritatii consilierilor judeteni in functie". (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.