Politică

Comisarul Aurel Cristian a platit factura trecerii de la PNL la PD

Iulia Crețu
18 ian 2008 1708 vizualizări
Democratul Aurel Cristian, eliberat din functia de comisar sef al GMV, se gindeste sa conteste decizia Garzii Nationale u interimar, la cirma Garzii de Mediu a fost numit comisarul Neculai Manea, recomandat de un prieten din PNL u parafrazindu-l pe Basescu, Cristian isi caracterizeaza prestatia la Garda prin "am fost perfect" u Cristian a trecut de la PNL la PD in virtutea amicitiei cu Jan Vraciu

Prospatul demisionat din functia de comisar sef al Garzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian, a iesit ieri intr-o prima, singura si probabil ultima conferinta de presa de la numirea sa in postul de conducere din noiembrie 2005, cind era membru PNL. Adresa din 14 ianuarie de la Garda Nationala de Mediu il anunta ca este eliberat din functie, ca in locul sau este numit un director interimar, in persoana comisarului apolitic Neculai Manea, si ca in termen de 30 de zile se va organiza concurs pentru ocuparea postului de director la Garda de Mediu. Pina atunci, democratul Aurel Cristian indeplineste functia publica de executie de comisar in cadrul Comisariatului Judetean. "In conformitate cu HG nr. 1224/2007, pentru organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu, functia de comisar sef este asimilata functiei de Director executiv si va fi scoasa la concurs in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Functia anterioara detinuta de domnul Aurel Cristian, potrivit HG 440/2005, pentru organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu, abrogata, era asimilata functiei publice de Sef serviciu. In conformitate cu Legea 188/1999, privind Statutul functionarilor publici, domnul Aurel Cristian a primit decizia de eliberare din functia de comisar sef, odata cu preavizul de 30 de zile", a declarat Octavian Marius Popa, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu. Cu toate ca a fost numit politic si demis tot politic, Aurel Cristian se gindeste sa conteste decizia superiorilor, sustinind ca activitatea Garzii Judetene de Mediu a fost in ultimii doi ani notata cu calificative de "Foarte Bine", iar numarul de sesizari si sanctiuni a crescut. Astfel, daca ajunge in instanta, Aurel Cristian nu ar fi primul sef de institutie democrat care ar pune la indoiala inlaturarea sa. Medicul Nicolae Moise a revenit la conducerea Spitalului Judetean dupa o demitere cu cintec.


"Am fost perfect", dar nu chiar...


Aurel Cristian a mentionat despre comisarul general ca este numit politic, lasind sa se inteleaga ca si "matrasirea" sa miroase a imixtiune politica. Cristian si-a recunoscut trecutul de liberal si a declarat ca in 2007, dupa ce a fost pus sef la Garda de Mediu, s-a lepadat de liberali si a semnat o adeziune cu PD-ul lui Jan Vraciu, cu care este vecin de bloc sI chiar prieten de familie. Gurile rele spun ca daca ar fi mai asteptat jumatate de an, acum inca mai era sef la Garda. Asta vis-a-vis de presupusa nemultumire a lui Nini Sapunaru fata de declaratiile lui Cristian despre seful sau liberal de la Bucuresti, Octavian Popa. Despre activitatea de doi ani in fruntea Garzii, Cristian spune ca a fost foarte buna si se auto-caracterizeaza ca fiind "perfect". Insa, fostul comisar sef recunoaste ca "nu am desfasurat destule controale la gaterele din zona de munte". "La un moment dat m-am simtit inutil in actiunile de control in legatura cu alte institutii, precum Politia sau Garda Financiara. Desfasurat o activitate fara un mare rezultat. Nu cred ca exista posibilitatea ca o institutie de control sa blocheze toata aceasta activitate economica din care se vede numai suprafata. Insa sint comisarul care a amendat un sef de organizatie PD, pe cel de la Paulesti, cu 60 de milioane de lei", s-a laudat Aurel Cristian, de citeva zile simplu comisar. Ce a uitat sa precizeze Aurel Cristian este amendatul de la Paulesti a scapat de amenda in instanta. Neculai Manea, cel care asigura interimatul, declara ca nu este incartiruit politic si lasa sa se inteleaga ca l-ar interesa concursul pentru postul de director plin la Garda de Mediu, concurs programat intr-o luna de zile. El a fost recomandat pentru functie de un prieten liberal, Petrica Nitu de la Agentia de Protectie a Mediului, care face parte din Biroul Politic al PNL Focsani. Pina la concurs insa, Garda de Mediu este in continuare paralizata, comisarii facind mai mult munca de birou. Mai mult, salariile care trebuiau sa intre pe data de 10 ale lunii, nu au ajuns inca la Focsani. Pentru moment, democratii nu au avut nici o reactie oficiala vizavi de demiterea lui Aurel Cristian, insa acesta era membru doar pe hirtie si nu prea s-a implicat in munca de partid, dupa cum ne-au declarat surse din interiorul organizatiei PD-L. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.