Politică

PD si PLD nu au cazut la pace la Marasesti

Mihai Boicu
14 ian 2008 1677 vizualizări
Fiecare organizatie vrea sa aiba mai multa putere in viitoarea organizatie PD-L Marasesti u peledistul Corneliu Momanu si democratul Valerica Panciu au fost desemnati sa medieze disputa u saptamina trecuta au fost infiintate organizatii PD-L in celelalte patru orase, unde presedinti au fost desemnati fostii lideri democrati

Democratii si liberal-democratii din Marasesti nu au cazut pina acum de acord in ceea ce priveste stabilirea conducerii noii organizatii a Partidului Democrat "" Liberal. Motivul neintelegerilor este faptul ca fiecare dintre organizatii vrea o putere mai mare. "Trebuie sa gasim o solutie amiabila la Marasesti. Cei de la PLD vor si ei sa aiba presedintia unei organizatii orasenesti. Vom gasi o varianta, poate cu numirea a doi co-presedinti", ne-a declarat senatorul Jan Vraciu, presedintele PD-L Vrancea. Conducerea organizatiei a decis ca prim vicepresedintele Corneliu Momanu si secretarul general Valerica Panciu sa mearga la Marasesti pentru a negocia o solutie de rezolvare a crizei. Organizatia PD este condusa de consilierul local Iulian Voicu, in timp ce PLD il are ca presedinte pe juristul Aurel Gagu. "O sa ne ducem miine (luni- n.r.) sau marti sa discutam cu birourile celor doua organizatii. Tinind cont si de raportul general a fost o situatie mai de negociat la Marasesti. O sa vedem ce solutie gasim, sint pretentii mai mari si dintr-o parte si din alta, dar o sa negociem", ne-a declarat la rindul sau Corneliu Momanu. Iulian Voicu, presedintele PD Marasesti, a fost destul de evaziv in ceea ce priveste situatia de pe plan local. "Discutii au fost, dar nu s-a ajuns la o formula definitiva. Urmeaza sa ne intilnim cu cei de la PLD saptamina vitioare. Nu stiu daca vor conducerea organizatiei, nu si-au spus in mod direct opinia. Unde PLD a avut organizatii cu oameni putini, trecerea s-a facut imediat, unde au fost organizatii mai puternice fuziunea s-a facut mai greu", ne-a declarat Iulian Voicu.


PD-L a aparut in celelalte orase


Spre deosebire Marasesti, in celelalte patru orase au fost stabilite structurile birourilor permanente locale. In toate cazurile, functiile de presedinti sint ocupate de fostii lideri democrati. Astfel, la PD-L Focsani presedinte a fost numit Nicu Tanase, prim vicepresedinti Vasile Istudor si Mirela Bizna, secretar general Vicentiu Micheci si secretar general adjunct Mihai Verbiceanu. Membrii BPL sint: Vasile Apostu Croitoru, Aurel Bourceanu, Lucia Chiper, David Chivu, Adrian Colin, Adrian Romulus Draghici, Gheorghe Gadjinschi, Daniel Gongu, Dan Victor Iacob, Mioara Lazar, Maricel Leustean, Florin Micu Iliescu, Ciprian Milea, Ovidiu Nichitoiu, Vasile Eugen Popa, Dan Popoiu, Ionel Preda, Romica Sandu, Gheorghe Simionescu, Daniel Remus Spataru, Cristinel Susu, Nicu Tanasa si Alin Trasculescu. In municipiul Adjud presedinte este Claudiu Zara, la Odobesti "" Adrian Juravle, iar la Panciu "" Valerica Panciu. Protocolul de fuziune dintre PD si PLD prevede ca functiile de prim vicepresedinti trebuie infiintate in mod obligatoriu doar la organizatiile judetene si la municipiile resedinta de judet, in rest fiind la latidunea organizatiilor. Astfel, la Panciu, Odobesti si Adjud nu exista functiile de prim vicepresedinti. Potrivit prim vicepresedintelui Corneliu Momanu, pina acum s-au infiintat organizatii PD-L si in 10 "" 12 comune. Actiunea ar trebuie sa se incheie in jurul datei de 1 februarie. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.