Politică

Procesul celor trei sedinte, in pronuntare

Cristi Irimia
10 ian 2008 613 vizualizări
Tribunalul Vrancea a aminat cu o saptamina pronuntarea in dosarul in care Institutia Prefectului solicita anularea unei hotariri a Consiliului Judetean Vrancea

Prefectura vrea anularea unei hotariri a Consiliului Judetean, prin care opt consilieri au fost indepartati

Mai exact, este vorba despre hotarirea 111 din 30 octombrie 2006, care-i viza pe consilierii judeteni Eduard Lambrino, Mihail Copaci, Romeo Seciu, Costache Lupu, Anisoara Aioanei, Paul Emil Ciubotaru, Nicolae Latcan si Marin Stoica. Cei opt au fost indepartati din CJ pentru ca ar fi lipsit de la trei sedinte consecutive ale forului judetean. In dosar a facut cerere de interventie si a cerut stramutarea procesului consilierul Romeo Seciu, insa Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca procesul sa se judece la Focsani. Institutia Prefectului a solicitat instantei sa anuleze hotarirea pe motiv ca aceasta a fost adoptata cu incalcarea dispozitiilor legale. "Cele trei sedinte consecutive la care s-a facut referire nu s-au desfasurat. Conform articolului 107 din Legea 215/2001, sedintele CJ se desfasoara legal in prezenta majoritatii consilierilor judeteni in functie", se arata in actiunea formulata de Prefectura. De partea cealalta, CJ-ul sustine ca, de vreme ce s-a facut convocarea, iar in sala s-au aflat restul de consilieri, inseamna ca absentii trebuie sanctionati. Teoretic si practic, o sedinta de CJ nu se desfasoara daca nu sint prezenti cel putin jumatate plus unu din consilieri. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.