Politică

Becali si Tariceanu au fuzionat in Vrancea

Ziarul de Vrancea
28 dec 2007 1448 vizualizări
PNL Vrancea a anuntat ieri fuziunea cu PNG Vrancea, in frunte cu fostul presedinte Constantin Buza si ex-vicepresedintii Fevronia Stoica si Gicu Vrincianu u cei trei au fost primiti in Biroul Politic al PNL Vrancea u Sapunaru si Buza au anuntat ca 3000 de membrii si 30 de organizatii vor aderea la PNL, insa exista si nemultumiti care s-au impotrivit fuziunii u protocolul de fuziune a fost semnat la petrecerea de sfirsit de an a liberalilor vrinceni

Nini Sapunaru i-a adus in PNL Vrancea pe fostii pesedisti care au preluat conducerea PNG-CD la inceputul acestui an. Constantin Buza si Fevronia Stoia au devenit membri ai Biroului Politic al PNL, alaturi de fostul conservator Gicu Vrincianu. Anuntul a fost facut ieri la petrecerea de final de an a PNL Vrancea, care a avut loc la cantina SCCM. Protocolul de fuziune al celor doua organizatii a fost semnat chiar in fata membrilor PNL, pentru a-i impresiona. Buza si Sapunaru au sustinut ca 30 de organizatii au trecut la PNL, adica aproximativ 3000 de persoane. In prealabil, conducerea PNG s-a intilnit cu presedintii de organizatii la Hotelul Unirea, unde a fost chemat si Nini Sapunaru pentru a-i convinge pe nehotariti. La petrecerea de la SCCM au participat peste 200 de persoane. Aproape toti sefii locali de institutii au venit sa-si aduca obolul partidului aflat la guvernare.


Cea mai importanta miscare politica pe plan local de la sfirsitul acestui an a avut loc ieri. Constantin Buza, Fevronia Stoica si alti membri ai conducerii organizatiei judetene a PNG au anuntat ieri fuziunea cu PNL Vrancea. Despre negocierile purtate intre liderii celor doua organizatii se stia de mai mult timp, astfel incit vestea nu a constituit o surpriza pentru multi. Nini Sapunaru a asteptat petrecerea de sfirsit de an a PNL Vrancea pentru a prezenta in fata membrilor de partid rezultatul negocierilor purtate cu Buza&Co. "Au termen pina la 30 ianuarie sa finalizeze aceasta etapa si dupa aceea vor urma protocoalele de fuziune locale. Nu pot sa va spun decit ca sintem bucurosi ca ii avem alaturi de noi. Pe o parte dintre ei ii cunoasteti, sint oameni foarte buni, au avut rezultate multumitoare la aceste alegeri. Aceasta fuziune vine in spiritul PNL, in spiritul deschiderii de care v-am vorbit in urma cu trei-patru saptamini. Sintem deschisi oricarui proiect de fuziune la nivel local. Oricine are ceva de spus la nivelul judetului Vrancea este liber sa ni se alature si va fi primit cu bratele deschise, pentru ca inseamna voturi in plus pentru PNL", a declarat presedintele PNL Vrancea. Acesta a afirmat ca fuziunea cu PNG va aduce alaturi de liberali inca 3000 de membri, plus 30 de organizatii judetene care si-au dat ieri acordul la Hotelul Unirea pentru acest pas.


Buza a facut "un pas bun"


Cred ca am facut un pas bun. Cred ca este singura compatibilitate care poate exista intre PNG sau ideologia de partid la care ne referim si istoria si ideologia partidului dumneavoastra. Ma pot lauda cu o echipa buna, flexibila , cu o gindire sanatoasa, dornica sa faca politica. Am avut intotdeauna o colaborare foarte buna cu reprezentantii PNL si, desi au fost si alte pareri si alte opinii spre alte directii, consider ca am facut cea mai buna miscare. Si ne promitem ca vom fi seriosi in continuare si ca vom avea o buna colaborare", s-a adresat celor prezenti Constantin Buza. La finalul discursurilor, Sapunaru si Buza au semnat impreuna protocolul de fuziune intre cele doua organizatii. Acesta prevede ca fostul presedinte al PNG Vrancea va fi membru in Biroul Politic al PNL Vrancea. Alaturi de el au mai primit aceasta functie fosta senatoare Fevronia Stoica si Gicu Vrincianu, care a venit la PNG de la conservatori, unde a fost vicepresedinte. Buza ar fi putut primi chiar functia de vicepresedinte al PNL Vrancea daca nu ar fi fost trimis in judecata de DNA. Protocolul de fuziune mai prevede faptul ca fostii presedinti ai organizatiilor locale ai PNG vor fi numiti vicepresedinti in organizatiile PNL. Exceptie fac organizatiile PNG mai puternice decit cele ale PNL, unde liderii lor vor fi numiti presedinti. Fevronia Stoica si-a facut aparitia ceva mai tirziu la petrecerea PNL, unde a fost primita cu bratele deschise, printre altii, de fostul sau coleg de la PSD, Enache Mindrescu, seful Inspectoratului Scolar Judetean din vremea guvernarii PSD. Ex-senatoarea ne-a spus ca fuziunea cu PNL a avut loc in acest moment deoarece "aveam ce sa negociem".


PSD-PNG-PNL


Constantin Buza a fost ales senator pe listele PSD in 2000, dupa care a fost numit in functia de prefect, pe care a ocupat-o insa numai un an. Cazut in dizgratia PSD, acesta s-a intors la presedintia Casei de Asigurari de Sanatate in 2004, de unde a plecat in 2005, cu tot cu un dosar trimis in instanta de procurorii DNA pentru modul in care s-au derulat lucrarile la sediul institutiei. La inceputul acetui an, Buza a fost numit de Gigi Becali presedinte la PNG Vrancea in locul lui Florian Popescu, fapt ce a stirnit nemultumirea unei parti din membrii organizatiei. Alaturi de el au venit in echipa de conducere Fevronia Stoica si, ulterior, Gicu Vrincianu. Fevronia Stoica a fost senatoare PSD in mandatul 2000-2004, insa nu a mai prins loc pe listele de candidati la utimele alegeri generale. Dupa o incercare esuata de a-l inlatura pe Marian Oprisan, Stoica a revenit in politica ca vicepresedinte la PNG Vrancea.


PNG nu dispare (inca) in Vrancea


In ciuda declaratiilor optimiste facute ieri, ramine o necunoscuta numarul de membri PNG care vor trece la PNL. Conducerea PNG s-a intilnit cu presedintii de organizatii chiar inainte de petrecerea de la PNL, la Hotelul Unirea. Potrivit informatiilor noastre, Buza l-a criticat pe Gigi Becali si le-a cerut oamenilor sai sa il urmeze la PNL. La reuniune si-au facut aparitia si Nini Sapunaru si vicepresedintele PNL Eduard Lambrino, pentru a-l sustine pe Constantin Buza. La intilnire au fost, potrivit participantilor, in jur de 80 de persoane. "Au fost foarte multi care nu au ridicat mina pentru fuziunea cu PNL. Cei din vechea garda, de dinaintea venirii lui Buza vor sa ramina si sa reorganizeze filiala", ne-a declarat Dan Avram, unul din contestatarii fostului prefect. Constantin Buza a sustinut ieri ca organizatia pe care a condus-o are 6200 de membri si 60 de organizatii. Dintre cele 35 care au fost reprezentate la reuniunea de la Hotelul Unirea, 30 au fost de acord cu fuziunea cu PNL. De asemenea, 16 din cei 19 membri ai Biroului Permanent Judetean au aprobat aceasta miscare. Unul dintre cei care s-au impotrivit fuziunii a fost consilierul judetean Marin Stoica, secretarul general al PNG Vrancea. Acesta a plecat de la sedinta in momentul in care si-au facut aparitia Nini Sapunaru si Eduard Lambrino. Stoica ne-a declarat ca dintre cei 17 membri ai BPJ au fost prezenti12, iar din presedintii de organizatii doar 10. "Eu ramin la PNG si alaturi de mine ramin mai multi. Buza si ceilalti au venit si au spus ca vor sa faca ceva, iar acum au plecat,. Au avut toate posibilitatile sa faca ceva, iar acum au facut un pustiu de bine si au plecat. Avem 6800 de membri de partid si 67 de organizatii. Faptul ca nu stiu acest lucru arata ca nu stiu pe ce lume traiesc. Am stiut ca s-a facut acest pas acum doua zile, cind m-am trezit chemat la PNL, unde mi s-a spus ca vor sa faca o fuziune. Actiunea fusese insa inceputa inainte cu vreo saptamina de Buza, Stoica si Vrincianu", ne-a declarat Marin Stoica. Dorin Ciulina, vicepresedinte al PNG-CD, ne-a declarat ca aflat ieri de "dezertarea" conducerii din Vrancea si ca dupa sarbatori va fi numita o conducere interimara. "Habar nu aveam de decizia lor, le doresc drum si sanatate. Nu a fost nici o discutie cu ei, nu pot decit sa le respect decizia. Filiala merge inainte", ne-a declarat Ciulina.


Inghesuiala de sefi de institutii la PNL


Traditionala petrecere organizata de PNL la fiecare sfirsit de an a adunat ieri la cantina SCCM peste 200 de persoane. Majoritatea a fost formata din cei 15 primari PNL si liberalii pe care i-au adus din teritoriu. Lor li s-au alaturat aproape toti sefii de institutii locali, chiar si cei "apolitici", cum ar fi comandatul IPJ, Viorel Serbanoiu si cel al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, col. Paul Rotaru. Democratul Costica Neata, seful Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea, si-a prezentat si ei "omagiile" puterii liberale. Nini Sapunaru le-a spus invitatilor ca a pus mai putine mese si scaune in sala tocmai pentru ca oamenii sa socializeze mai bine. In realitate se pare insa ca personalul cantinei ramasese in pana de mobilier. Bucatele comandate de conducerea PNL s-au bucurat de mare succes, dovada fiind coada formata de liberali la bufetul suedez organizat pe o latura a salii. Petrecerea a marcat reintilnirea lui Manole Merchea, fostul sef al conservatorilor vrinceni, cu vechii colegi din PNL. Omul de afaceri Nicu Mazere a tinut sa sublinieze ca el a avut doar statutul de invitat, ca sa nu fie etichetat ca liberal. Invitatii au inceput sa plece dupa circa doua ore, raminind la final doar "stilpii" intilnirilor de acest gen. Tot la final si-a facut aparitia si prefectul Dragos Mircea, care a tinut sa se intilniresca cu fostii sai colegi liberali. (Ana Maria CANTIA, Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 14 ore, 20 minute, 5 secunde
Pentru cei care nu-l cunosc probabil aceasta tradare a lui Buza la citeva luni de la aderare se constituie intr-o mare rvelatie. Pentru cei care-l cunosc era numai o problema de timp. Buza si-a citeste integral
, acum 739393 zile, 14 ore, 20 minute, 5 secunde
aceleasu golanii,aceeasi golani mafioti care au furat tot,buza un mare ipocrit ieftin,becali un vesnic oier care nu btie sa lege doua vorbe,sapunaru un slugoi care joaca dupa cum dicteaza altii si in citeste integral
, acum 739393 zile, 14 ore, 20 minute, 5 secunde
P.N.L.-ul se infrateste si cu Dracu ca sa treaca ....puntea la alegeri.Vor sa mai stea cocotati la putere inca 4 ani sa mai fure ce mai este de furat ( daca a mai ramas ceva dupa 18 ani ). DOAR EI citeste integral
, acum 739393 zile, 14 ore, 20 minute, 5 secunde
Cei doi care au ajuns in PNG cd parca teleportati, au parasit partidul asa cum au venit..in partid exista un val de dezaprobare masiv din partea fiecarui membru la adresa celor doi. Iata ca s-a gasit citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.