Politică

Armencea a fost Mos Craciun pentru copii si profesori

Ana-Maria Cantia
21 dec 2007 690 vizualizări
Primarul Adjudului, Constantin Armencea, s-a dovedit ieri Mos Craciun pentru scolile si gradinitele din oras.

Elevii de la Scoala nr. 3 au colindat-o prin telefon pe artista Angela Burlacu Gheorghiu

Cel mai frumos cadou a fost cel oferit tinerilor de la Centrul persoanelor cu handicap "CARTHA", care au primit un fotoliu pentru masaj in valoare de 3.000 de euro, indispensabil pentru tratamentul celor care frecventeaza centrul. "Am avut un an financiar bun si am putut cumpara scaunul", ne-a explicat primarul. Si cadrele didactice au primit, cu titlu de cadou, bonuri valorice in valoare de 200 de lei. Cei mai putin cuminti adjudeni s-au dovedit a fi consilierii locali, care nu au primit decit o agenda si doua calendare. Elevii adjudeni nu s-au lasat mai prejos. Cei de la Scoala nr. 3 au colindat-o pe mama Angelei Burlacu Gheorghiu, moment in care artista a telefonat din Elvetia pentru a asculta urarile elevilor de la unitatea care-i va purta numele de anul viitor. Persoanele de virsta a treia au beneficiat de campania "Ajuta si tu un batrin de Craciun!", derulata de Asociatia "ProArmonia\'\' in colaborare cu Primaria. "Aceasta campanie s-a dovedit a fi una de solidaritate, in care pensionarii activi de la centru s-au implicat pentru a reusi sa facem o bucurie celor mai nevoiasi. Am identificat 50 de batrini cu posibilitati financiare dintre cele mai reduse. Pentru ei am pregatit cosuri substantiale (alimente de baza, fructe, produse de igiena intima), pe care le vom distribui la domiciliu. Prin acest proiect vrem sa vada si ei ce inseamna sa fii solidar cu semenii\'\', ne-a spus Luminita Teodorescu, coordonatoarea proiectului. Pentru realizarea acestor cadouri, Primaria a contribuit cu 1.500 lei, Fundatia ProArmonia cu 500 lei, Vrancart cu 1.000 lei, iar de la comunitate s-au strins 1.300 lei. "Am facut eforturi pentru a ajuta persoanele foarte sarace din municipiu. Cu totii tindem spre virsta a treia si cred ca ar trebui sa ne facem mai mult timp pentru a invata ceva din experienta lor\'\', ne-a declarat primarul Constatin Armencea. Batrinii se simt onorati ca li se da sansa sa arate ca la orice virsta poti fi util, dupa cum ne-a spus Geta Secara, de la Centrul Comunitar pentru Persoanele de Virsta a Treia. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.