Politică

Liberalii i-au dat lui Oprisan cele 50 de milioane de lei

Mihai Boicu
20 dec 2007 645 vizualizări
liberalii si pesedistii au votat ieri in plenul Parlamentului un amendament la Legea bugetului pe 2008 prin care se dau 50 milioane lei pentru drumurile din Vrancea. deputatul Nini Sapunaru ne-a declarat ca a primit promisiunea baronului Oprisan ca nu va cheltui acesti bani pe criterii politice.

Pesedistii si liberalii si-au dat mina in Parlament si au obtinut pentru Vrancea ceea ce isi dorea Marian Oprisan, adica suma de 50 de milioane de lei. Baronul controleaza acesti bani, intrucit sint dati de Guvern Consiliului Judetean pentru infrastructura rutiera care a fost afectata de inundatiile din 2005. PSD a conditionat adoptarea bugetului pe 2008 de acordarea de fonduri pentru baronii locali. Dupa ce comisiile reunite de buget finante ale Camerei Deputatilor si Senatului au respins amendamentele parlamentarilor PSD de Vrancea, a urmat o negociere in biroul lui Bogdan Olteanu, la care au participat Nini Sapunaru, Marian Oprisan si Miron Mitrea. Ca urmare, la dezbaterile de ieri din plen la Legea bugetului, senatorul PSD Angel Tilvar a propus acordarea unei sume suplimentare de 50 de milioane lei. "Actualul Guvern a alocat in 2008 suma de 77 milioane de lei in plus pentru judet, din care 27 de milioane de lei la Anexa 7, pentru reechilibrarea bugetelor. Nu a avut Vrancea atitia bani nici pe vremea PSD. Marian Oprisan a promis ca va tine cont de drumurile judetene care sint facute praf indiferent de culoarea politica a primarilor", ne-a declarat deputatul PNL Nini Sapunaru. La votul din plen au votat pentru acest amendament parlamentarii PSD, PNL, UDMR si PC, in timp ce PD a votat impotriva. Liberalii ii acorda prin alocarea acestei sume un cec in alb lui Marian Oprisan, dupa ce l-au acuzat tot timpul ca foloseste bugetul CJ dupa bunul plac. Nini Sapunaru l-a acuzat permanent pe Marian Oprisan ca este "taliban" si ca nu se poate colabora cu el. "Eu consider ca este un succes pentru Vrancea faptul ca s-au obtinut fonduri. Este o intelegere nescrisa, bazata pe cuvint si onoare. La discutiile avute, eu am spus sa nu mai facem impartirea acestor bani pe criterii politice, sa o facem la vedere. Noi oricum nu avem majoritatea in Consiliul Judetean, sa vedem ce va face Marian Oprisan", a mai declarat Sapunaru. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.