Politică

Sapunaru a preluat sefia PNL Focsani

Mihai Boicu
20 dec 2007 796 vizualizări
Presedintele Vasile Dobre a trecut in planul doi, din cauza rezultatului slab obtinut la europarlamentare u deputatul Nini Sapunaru, care conduce acum sedintele Biroului Municipal, spune ca este posibil sa se efectueze schimbari in organizatie pina la sfirsitul lunii viitoare, cind se va stabili sI candidatul la functia de primar

Scorul slab obtinut de PNL in Focsani la alegerile pentru Parlamentul European nu a ramas fara consecinte la nivelul conducerii organizatiei municipale. Deputatul Nini Sapunaru a pus piciorul in prag si preluat controlul organizatiei, chiar daca presedinte a ramas in continuare consilierul local Vasile Dobre. PNL a obtinut in Focsani doar 10,43%, in timp ce PLD l-a urmat indeaproape, cu 9,61%. La nivel de judet, liberalii vrinceni s-au clasat printre primii din tara, cu un rezultat de 18,21%. Mai intii, conducerea PNL Vrancea a decis sa reorganizeze 13 organizatii din judet, care au obtinut mai putin de 10% din voturi, dupa care Nini Sapunaru preluat friiele PNL Focsani. "Am preluat, practic, conducerea activitatii in organizatie pina se va gasi un candidat pentru functia de primar al Focsaniului, care va fi seful de campanie si lui i se va subordona activitatea politica, pentru a exista o unitate de conducere. Pina la sfirsitul lunii ianuarie vom desemna un candidat. Dl Dobre este presedinte al PNL Focsani, dar atunci cind seful organizatiei judetene prezideaza sefintele Biroului Municipal, el conduce. Impreuna cu dl Dobre si cu vicepresedintii vom stabili planul de bataie pina la sfirsitul lunii ianuarie", ne-a declarat Nini Sapunaru. Deputatul s-a ferit, totusi, sa faca vreo afirmatie la adresa activitatii lui Vasile Dobre in functia de presedinte, "pentru ca nu e cazul".


"Sa ramina oamenii care lucreaza"


Nini Sapunaru este nemultumit de faptul ca nu toate organizatiile au muncit la fel in campanie pentru europarlamentare. "Din punctul nostru de vedere, daca toate organizatiile ar fi muncit la fel cum au muncit 30 de organizatii, putem obtine 25-26%. Si exista potential pentru un asemenea scor", a declarat seful resedintele PNL Vrancea. Acesta a dat ca exemplu Botosaniul, unde PNL a obtinut un rezultat de 17%, in conditiile unui primar ostil. Nu este exclus ca pina la sfirsitul lunii ianuarie sa aiba loc schimbari in conducerea organizatiei municipale, deoarece "trebuie sa ramina oamenii care vor sa lucreze". "Colegii de la municipiu sint foarte buni, fiecare luati separat sint valori. Organizatia nu a avut niciodata oameni atit de buni, insa trebuie sa gasim alte modalitati de exprimare la nivelul Focsaniului", a precizat Sapunaru. Pe de alta parte, Vasile Dobre s-a aratat putin deranjat de faptul ca "facem speculatii". "Dl Sapunaru a mai participat si la alte sedinte si va mai participa. Acel 10 si ceva la suta obtinut in Focsani este ceea ce s-a intimplat la nivel national in organizatiile municipale. Nu sint probleme la nivelul organizatiei noastre, iar daca presedintele participa la sedintele noastre nu e nici o problema", a declarat Vasile Dobre. Liberalul crede ca scorul slab obtinut de PNL in Focsani se datoreaza imaginii lui Stolojan. "La noi Stolojan a ramas in memoria oamenilor si asa se explica de ce PLD a luat peste 9%, pentru ca, practic, PLD a defilat cu imaginea lui Stolojan", a adaugat Dobre. Presedintele PNL Foscani a mai spus ca la nivelul municipiului nu s-a efectuat inca un sondaj de opinie care sa arate care dintre liberali are o imagine mai buna in ochii electoratului pentru a candida la functia de primar. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.