Politică

Vega a lasat balta Drumuri si Poduri, intra Roman pe fir

Mihai Boicu
19 dec 2007 2990 vizualizări
Firma galateana a preferat sa-si dezvolte o baza proprie la intrarea in Panciu, de peste trei milioane de euro u potrivit directorului Vega, firma a renuntat din cauza tehnologiei invechite de la firma drumarilor u in aceste conditii, administratorul special, angajat al unei firme "pui" a Vega, a renuntat la mandat u in locul acestuia consilierii judeteni l-au desemnat ieri pe inginerul Ion Oprisan, fost angajat al SC Drumuri si Poduri SA u Consiliul Judetean a votat ieri ca privatizarea societatii sa se faca prin aport in natura si aport in numerar

Consilierii judeteni au aprobat la sedinta de ieri strategia de privatizare a Drumuri si Poduri SA, dar si schimbarea administratorului special. Inlocuirea lui Constantin Bojian a insemnat abandonarea intentiei Vega Galati de a prelua societatea detinuta de Consiliul Judetean. Constantin Bojian a fost desemnat in functia de administrator special al SC Drumuri si Poduri SA in 2005. Pe 9 noiembrie, acesta a instiintat CJ ca renunta la aceasta calitate cu data de 1 noiembrie. Vega Galati si-a manifestat intentia de a-i prelua pe drumarii din subordinea CJ dupa inundatiile din iulie 2005, atunci cind, practic, si-a facut simtita prezenta in judetul nostru prin lucrarile efectuate la infrastructura care a fost afectata de inundatii. "Am facut niste socoteli ale noastre vizavi de facilitati, de lucrari, de starea societatii si am renuntat. Portofoliul de lucrari il putem acoperi cu ceea ce avem noi si am dirijat investitiile catre achizitia de noi utilaje", ne-a declarat Corneliu Istrate, directorul Vega. Acesta a aratat ca principalele nemultumiri legate de SC Drumuri si Poduri au fost legate de utilajele vechi ale societatii, astfel incit Vega a preferat sa investeasca peste trei milioane de euro intr-o baza aflata in Satul Nou, la intrarea in Panciu. "Avem statie de betoane, statie de sortare, statie de concasare, statie de astfalt. Am investit foarte mult acolo, lucreaza peste 100 de oameni acolo, cu organizare de santier, au cazarea si masa asigurata", a adaugat Corneliu Istrate. Directorul Vega a spus ca intentia firmei de a renunta la Drumuri si Poduri SA nu a fost luata acum, ci in urma cu citeva luni. Constantin Bojian, fostul administrator special, era cunoscut ca reprezinta interesele Vega, chiar daca nu era angajat al societatii. Corneliu Istrate a recunoscut insa ca acesta colabora cu Vega, fiind angajat al firmei Citadina SA Galati la care tot el actionar majoritar.


Un alt Oprisan la Drumuri si Poduri SA


Ca urmare a renuntarii lui Constantin Bojian la mandat, CJ a desemnat ieri un nou al administrator al firmei drumarilor. Potrivit referatului proiectului de hotarire aprobat ieri, noul administrator a fost cautat printr-un anunt publicat in presa locala. "In urma acestui anunt s-a primit din partea domnului Oprisan Ion cererea inregistrata la Consiliul Judetan, sub nr. 12275/6.12.207, prin care solicita inscrierea pe lista candidatilor pentru functia de administrator special al Drumuri si Poduri SA. Din analiza documentelor atasate la cerere, rezulta ca dl Oprisan Ion indeplineste criteriile stabilite de Consiliul Judetean, motiv pentru care apreciem ca acesta poate fi desemnat ca administrator special al Drumuri si Poduri SA", se arata in referat. Marian Oprisan a precizat la sedinta de ieri ca nu are nici o legatura de rudenie cu Ion Oprisan. Din informatiile aflate aseara, noul administrator special nu este strain deloc de Drumuri si Poduri, unde a lucrat ca inginer de la terminarea facultatii si pina in 2003, cind a plecat de la societate in urma disponibilizarilor facute. Acest lucru ne-a confirmat de directorul societatii drumarilor, Viorel Oglan. "A fost sef de santier, sef de sectie, a lucrat la serviciul de productie. Cind a plecat de la noi era sef de sectie. Nu mai stiu unde a fost in ultimul timp. A lucrat o perioada la o societate de drumuri foretiere, insa nu am mai vorbit de foarte mult timp cu dumnealui", a mentionat Viorel Oglan. Alegerea noul administrator s-a facut fara voturile liberalilor din CJ, care nu au fost de acord de la bun inceput cu strategia de privatizare a Drumuri si Poduri SA.


Valeria Teodorescu ajunge pe la drumuri


Consilierii judeteni au aprobat ieri si planul de privatizare al SC Drumuri si Poduri, realizat de Gestaco Business Consulting SRL. In urma unei analize a situatiei drumarilor, s-a ajuns la concluzia ca metoda cea mai buna de privatizare este majorarea de capital social prin aport in natura si aport de numerar. Practic, numarul de actiuni detinut de Consiliul Judetean se va reduce printr-un aport in natura de 2.169.008 lei si printr-un aport in numerar de 2.108.157 lei. Potrivit analizei realizate de societatea care a intocmit strategia de privatizare, totalul datoriilor Drumuri si Poduri SA insumeaza 12,3 milioane lei, din care TVA, impozit pe profit, obligatii catre Casa de Asigurari de Sanatate inseamna 10,8 milioane lei. In acelasi timp, drumarii au de recuperat creante in valoare de 9,015 milioane lei. CJ a desemnat-o pe Valeria Teodorescu sa initieze hotarirea de diminuare a participatiei CJ la SC Drumuri si Poduri SA in Adunarea Generala a Actionarilor. Aceasta detine in prezent functia de consilier pe probleme economice in cabinetul lui Marian Oprisan, dupa ce a fost pina anul trecut, in iunie, director economic al CJ. Atunci, Valeria Teodorescu a trebuit sa renunte la functie intrucit a fost trimisa in judecata de DNA, dupa care s-a si pensionat. Dupa o perioada scurta in care a stat pe tusa, Valeria Teodorescu si-a facut o intoarecere triumfala in CJ, in cabinetul baronului de aceasta data.


Victor Roman coace inca o afacere


Strategia de privatizare a SC Drumuri si Poduri a fost votata de 26 dintre consilierii prezenti ieri la sedinta. Impotriva au fost sapte liberali, in timp ce consilierii democrati au votat alaturi de pesedisti, conservatori si singurul PNG-ist din CJ. "Noi am fost mereu impotriva acestei privatizari pentru ca am considerat ca e un lucru dubios", ne-a declarat liberalul Nicolae Latcan. "Sintem consecventi, intrucit am fost de la bun inceput pentru privatizarea Drumuri si Poduri SA, intrucit nu vedem o alta cale de iesire din aceasta situatie. Important este ca societatea sa functioneze", si-a motivat votul democratul Valerica Panciu. Avind in vedere ca Vega 93 SRL Galati a renuntat official la societatea drumarilor, iar alte firme intirzie sa-sI arate interesul, se pare ca Drumuri sI Poduri SA Vrancea a intrat deja in vizorul consilierului judetean PSD Victor Roman prin una dintre firmele pe care acesta le controleaza indirect. Dupa cum se stie, una dintre aceste firme "" SC Sotirex SRL - a obtinut contractul de deszapezire a drumurilor judetene iar firma va lucra, ca sI anul trecut, in subantrepriza cu societatea drumarilor condusa de Viorel Oglan. (Mihai BOICU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 17 ore, 16 minute, 5 secunde
Ce sa comentam? Manarii si jonglerii " a la Corneliu Istrate", caracatita Galateana si cu altii din Vrancea .....la facut baniii.....pe la spate ! Rusine lor ca nu se mai potolesc! Se va rupe si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.