Politică

Aerul conditionat de la CL, in vacanta

Iulia Crețu
19 dec 2007 681 vizualizări
Pe linga sicanele, glumite rautacioase, consilierii si-au urat "La Multi Ani" si au baut un pahar cu vin u independentul Nitica Ciubotaru vrea toalete in casa pentru o educatie igienica superioara a focsanenilor u pesedistul Ion Vlase s-a simtit tratat discriminator de catre presedintele cu sageata Victor Racosanu

Consilierii locali, tratati cu raceala la sedinta de decembrie

Frigul patrunzator de decembrie s-a mutat de afara in Sala de sedinte a Consiliului Local Focsani. Chiar daca se spune ca aerul rece te face sa gindesti mai bine si mai profund, se pare ca "vacanta" prelungita a aparatelor de aer conditionat de la Primarie nu le-a stricat cheful de caterinca celor 21 de consilieri prezenti la ultima confruntare pe voturi din acest an. Desi infofoliti cu hainele de iarna, acestia nu s-au grabit la discutii si au continuat cu declaratii spumoase. La prezidiu, pe fotoliul de presedinte, a stat liberalul Victor Racosanu, acesta netrecind nici el cu vederea indisciplina devenita proverbiala a colegilor sai. Colegi pe care si-a permis sa ii tutuiasca. Gest remarcat si sanctionat prompt de social-democratul Liviu Oloeriu, cu accent pe e. "Nu am nevoie de titulatura aceasta", a replicat Ion Vlase la comentariile colegilor. Oloeriu a punctat: "O propunem pe cea de tovaras". Supararile au aparut inca de la inceputul intilnirii, cind democrata Mirela Bizna nu si-a regasit comentariile mentionate in procesele verbale ale sedintelor trecute. "In ciuda sanctiunilor de la partid sint in continuare consilier local. Am luat cuvintul la sedinte, iar cuvintele mele nu se regasesc deloc in procesele verbale", a declarat Bizna catre aparatul Primariei. "Doamna de fier" de la CL a atacat si deciziile de lupta politica intre putere si opozitie pe teme sociale. "Se vede concurenta intre opozitie si PNL, partid care vrea sa se mentina la 12%, printr-o propunere care nu era in buget", si-a intepat colegii liberali din banca din fata democrata Mirela Bizna. Aceasta a cerut socoteala si pentru proiectele aiuristice ale Primariei care vrea sa aloce 35 de milioane de lei vechi pentru apa si cafele pentru profesorii participanti la concursuri scolare.


Sa facem bai ca sa invatam sa folosim sapunul


O noua controversa iscata printre politicienii de la CL a fost cea a WC-urilor din fundul curtii. Acestea ar urma sa dispara si sa lase locul unor bai moderne, cu apa curenta si odorizante la bazinul colector. In mod surprinzator, gruparea PSD, prin votul contra acordat modernizarii toaletelor, se arata fana a WC-urilor din gradina. Si oare si a mirosurilor? "Prin votarea acestui proiect se desfiinteaza cuiburile de sobolani, nu se mai afecteaza pinza freatica. De asemenea, se vor construi bai, se vor spala oamenii mai mult si vor consuma si mai mult sapun, capitol unde nu stam foarte bine", a precizat transant Nitica Ciubotaru. Aflat la prima sedinta la care a detinut friiele, liberalul Racosanu a fost acuzat de social-democratul Vlase ca ar fi un fel de Fidel Castro mioritic. "Daca aveti impresia ca vorbesc cu ochelarii mei, va inselati! Daca aveti impresia ca dictati acolo, va inselati! Daca cumva credeti ca vorbesc cu sticla asta, imi iau mapa si plec", a tunat Ion Vlase la presedintele liberal. Dialogul intre cei doi a continuat si la proiectul privind alegerea hingherului sef desemnat din rindul consilierilor locali pentru gestionarea problemei ciinilor vagabonzi din Focsani. "Si la ciini, tot cu vot trebuie ales?", a intrebat mai mult, sau mai putin ironic Ion Vlase. De dupa microfonul prezidential i-a raspuns Racosanu: "E persoana, dl consilier, normal!", aluzie la faptul ca tot un consilier e ales si la AGA cateilor. Si pentru ca toate urarile de bine facute de membrii Consiliului Local Focsani de Craciun si de Anul Nou sa nu dea aere de vedete angajatilor Primariei, pesedistul Ion Vlase a amintit de unii colegi care nu respecta programul in detrimentul altora care devin exploatati la maximum. De fapt, de acelasi coleg, Cosmin Jalova Racovita. "Ori mai angajam pe cineva la Aparatul Permanent, ori impunem celui de-al doilea angajat sa respecte programul. Vine la 10.00 ca lauzele si pleaca la 13.00 sa alapteze", a transformat chiulul in fapt artistic Ion Vlase. Spiritul Craciunului, care spune tuturor sa fie mai buni si mai iertatori, i-a facut si pe consilieri sa se limiteze ieri in declaratii belicoase. A fost mai interesanta masa de Sarbatori, cu produse de porc, dar si de post, udata cu vinisor din abundenta. Alesii s-au infruptat cu pofta, furculite liberale linga cele pesediste infingind in bucate adulmecate si de nasurile fine ale democratilor. Hai, sa aveti si voi Sarbatori Fericite! Ne va fi tare dor de voi pina in ianuarie! (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.