Politică

Prefectura pierde prima runda pentru Caprioara

Mihai Boicu
14 dec 2007 673 vizualizări
"Oprea e vinovat", a spus prefectul Dragos Mircea

Prefectura a pierdut la Tribunalul Vrancea procesul in care a contestat hotarirea luata de Consiliul Local Focsani de a da Consiliului Judetean terenul de sub Complexul Caprioara, in suprafata de 2,1 hectare. Consilierii locali au decis in decembrie 2006 sa dea terenul in schimbul asocierii, insa in hotarire s-a mentinut si forma cu darea in folosinta gratuita. Astfel, CJ a luat gratuit terenul, in timp ce Prefectura nu s-a pronuntat asupra legalitatii pe vremea in care era prefect Ion Oprea. Prefectura a pierdut procesul pentru ca nu a introdus actiune in instanta in termen de sase luni. Culmea este ca fostul prefect a negat orice intelegere cu Consiliul Judetean pe acest subiect, aruncind vina pe subordonatii sai, si a sustinut ca, de fapt, oricind se poate introduce actiune in instanta pentru ca termenul este de un an. Legea contenciosului administrativ prevede ca termenul de sase luni se poate prelungi la un an, dar atunci cind sint situatii temeinice. Sentinta Tribunalului nu este definitiva si poate fi atacata de Prefectura. "O sa vad ce s-a intimplat, o sa gasim o cale de atac. Nu e vina mea, e vina lui Oprea c-a tinut hotarirea sub masa. Eu am actionat cind am aflat", ne-a spus aseara, telefonic, prefectul Dragos Mircea. Hotarirea data de Tribunal confirma ca sint posibilitati foarte mari sa fi existat un aranjament intre Prefectura si Consiliul Judetean. Situatia este similara in privinta hotaririi CL Focsani prin care s-a asociat cu firma BP Office pentru realizarea retelei subterane de comunicatii, fara licitatie, unde Prefectura asteapta linistita trecerea termenului prevazut de legea contenciosului administrativ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.